Sök
Jabra BT8030

Jabra BT8030

Ingen vinnande kombination

2008-11-06

Enligt tillverkaren är detta den första produkten som kombinerar headset och högtalare i ett och samma paket. Testarna tycker till en början att det låter som en spännande idé, men tyvärr fungerar det inte speciellt bra med Jabra BT8030.
Testkälla Betyg Kommentar
Laptopmag 2,5/5 “We´re not crazy”
Cnet 3,5/5 “Certain design pitfalls”
Mobil 52/100 ”Tungt och obekvämt”
Din teknik 2/5 “Inget för en vek hjässa”

Vad tycker testarna?

Testarna gillar grundidén och tycker att det kunde ha blivit en spännande produkt. Så blev dock inte fallet eftersom testarna är överens om att headsetet är obekvämt, klumpigt och dåligt designat. Inte heller ljudkvaliteten imponerar utan ljudet känns ganska mediokert. Headsetet är inte dåligt, men är heller inte någon lysande produkt. En testare tycker att batteritiden är helt okej och någon annan berömmer de stora knapparna som gör headsetet och högtalaren lättanvänt.

Laptopmag

“We´re not crazy”

Laptopmag säger att intentionen är bra men att kombinationen av headset och högtalare inte fungerar något vidare. Idén är unik men kostar också därefter. Praktisk är den inte och kvaliteten kunde vara bättre. Headsetet känns inte heller speciellt bekvämt och designen är klumpig. Att koppla ihop headsetet med en musikspelare går smärtfritt, liksom att koppla till mobilen. Ljudkvaliteten är bättre när man använder produkten som högtalare än som headset, men det är överhuvudtaget inte perfekt. Batteritiden är acceptabel. Överlag är headsetet godkänt men testaren är inte överförtjust då ljudkvaliteten har brister och headsetet inte känns bekvämt, dessutom är priset för högt.

Källa: http://www.laptopmag.com (US)

Cnet

“Certain design pitfalls”

Cnet berömmer headsetet för dess originalitet och ljudkvalitet. Testaren tycker att ljudet är speciellt bra när det används som headset. Dock känns designen något klumpig och knapparna sitter dumt placerade. Headsetet känns inte heller speciellt bekvämt då det är tungt och som högtalare kunde ljudet vara bättre. Headsetet kostar en hel del och Cnet är inte riktigt säkra på att det är värt pengarna. Headsetet passar ändå dem som behöver både och, för då är produkten ganska praktisk.

Källa: http://www.cnet.com (US)

Mobil

”Tungt och obekvämt”

Mobil är inte direkt överförtjusta i headsetet, då de inte tycker att kombinationen av headset och högtalare är speciellt bra. Detta eftersom produkten upplevs som klumpig, obehaglig och alltför tung. De flesta skulle nog föredra något mer diskret. Det känns som att kompromisserna har blivit för många och testaren tycker inte att produkten är riktigt bra, men inte helt usel heller. Det är bra att knapparna är stora och rejäla. De är dessutom enkla att hitta. Då designen brister hade testaren hoppats på att ljudkvaliteten skulle vara fantastisk, men så är inte fallet. Ljudkvaliteten imponerar inte, men basen är okej.

Källa: Mobil (SE) april 2008

Din teknik

“Inget för en vek hjässa”

Din teknik säger att kombinationen i sig är spännande men att Jabra inte lyckas med att genomföra det hela på ett bra sätt. Designen känns inte genomtänkt och efter bara en kort stund med lurarna på huvudet får testaren ont. Lurarna tar dessutom för stor plats på hjässan och ser klumpiga ut. Ljudkvaliteten är dock klart godkänd vilket gör att testaren glömmer bort att de inte sitter så bra, i alla fall för en stund. Det är en kul idé som inte håller hela vägen.

Källa: Din teknik (SE) nr 3 2008

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta: Jabra BT 8030 är headset och bluetooth-högtalare i ett. Headsetet har en passningstid på 600 timmar och upp till 32 timmars musiklyssning. Utrustad med multipoint som gör att det går att ansluta en mobiltelefon och en musikspelare samtidigt. Hörlurarna är utbytbara. Programvaran Zirene Power BASS ska ge ett bättre ljud enligt tillverkaren. Den inbyggda mikrofonen ger headsetet högtalarfunktioner. Laddare medföljer. Den går även att ansluta via usb till exempelvis en dator. Räckvidden är runt 10 meter. Headsetet väger 310 gram och huvudenheten har måtten 67x188x181 mm. Uppladdningstid är tre timmar.

Tillverkare: Jabra