Sök
Bang & Olufsen Beocom 6000

Bang & Olufsen Beocom 6000

Trådlös dyr snygging

2003-06-11

B&O Beocom 6000 är en trådlös DECT-telefon med en samtalstid på 480 minuter och en standbytid på 80 timmar. Design och ljudkvalitet beröms av testarna.
Testkälla Kommentar
Danchan "For clarity, quality, and just great design"
M3 "Klockren i allt"
Mobil "Smakar det så kostar det"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att B&O Beocom 6000 är en väldigt snyggt designad telefon som är lätt att hålla i och har lagom stora knappar. Rullhjulet för navigering får beröm från flera håll, liksom ljudkvaliteten som anses vara mycket klar och tydlig. Några testare saknar headset-ingång liksom högtalarfunktion. Priset är högt.

Danchan

"For clarity, quality, and just great design"

Danchan anser att B&O Beocom 6000 är en imponerande produkt med mycket stilig och innovativ design. Testaren menar att metallytan är iögonfallande men att telefonen har väldigt vassa kanter. Produkten känns dessutom hållbar även att den är lätt. Knapparna är välgjorda och lagom stora. Det lilla rullhjulet med vilket man kan navigera runt i menyer är fiffigt och lätt att använda. Ljudet i telefonen är fantastiskt bra, både för den som ringer och den som pratar i telefonen. Bra ljud även när man går runt i huset. De olika funktionerna fungerar utan problem. Batteritiden är klart godkänd och det går fort att ladda telefonen. Testaren saknar inbyggd telefonsvarare och en högtalarfunktion. Telefonen hade gärna fått ha en ingång för ett headset också. Trots detta så är Beocom 6000 enligt testaren en av de absolut bästa trådlösa telefonerna på marknaden idag.

Källa: Till Danchans hemsida

M3

"Klockren i allt"

M3 testar förutom B&O Beocom 6000 även Philips Zenia Voice 200, Siemens Gigaset 4010 Micro, Doro 8085, Samsung SP-R6100 och Panasonic KX-TCD705. Beocom 6000 har ganska få funktioner och är inte speciellt liten men testaren tycker att den utstrålar kvalitet. Den långa räckvidden och designen imponerar. Telefonen är skön att hålla i, känns stabil och är genomtänkt. Rullhjulet för navigeringen fungerar utmärkt. Telefonens display är ganska liten men välupplyst och minneskapaciteten vad gäller nummer är stor. De olika ringsignalerna som finns är behagliga. Ljudkvaliteten är fantastisk och kristallklar. En mycket bra telefon som satsat på smarta detaljer även om man saknar headset-ingång och högtalarfunktion. Priset är dock högt. Bästa produkt blev Beocom 6000 och Zenia Voice 2000 utsågs till mest prisvärd.

Källa: M3, nr 5 2002

Mobil

"Smakar det så kostar det"

Mobil säger att B&O Beocom 6000 är lätt att använda och designen är mycket snygg. Bekväm att hålla i, även längre stunder. Telefonen är inte precis späckad med funktioner utan känns avskalad. Rullhjulet för navigering fungerar som det ska, även om det går något långsammare att knappa in och spara namn och nummer än på en vanlig mobiltelefon. Ringsignalerna som finns är inget utöver det vanliga, utan liknar signalerna på vilken telefon som helst. Att kunna justera volymen på andra B&O-produkter är smidigt om telefonen ringer och man behöver skruva ner volymen på exempelvis TV:n. Ljudkvaliteten är god och räckvidden tillräcklig. Knapplåset är bra om man ofta bär telefonen med sig. Hög kvalitet men priset är också därefter. Testarna hade önskat fler finesser som skulle kunna motivera det höga priset.

Källa: Mobil, nr 8 2002

Cirkapris: 3990 kronor

Produktfakta:

B&O Beocom 6000 är en trådlös DECT-telefon med en standbytid på 80 timmar och samtalstid på 480 minuter. 4 timmars uppladdningstid. Räckvidden inomhus är upp till 50 meter och utomhus 300 meter. Kan lagra 200 nummer. Nummerpresentatör för upp till 24 nummer där datum och klockslag för samtalen visas. Telefonen kan också hängas på väggen. Funktioner som möjlighet till interntelefoni, volymkontroll, låsning av knappsats samt åtta olika ringsignaler att välja mellan. Via telefonen kan du kontrollera volymen på TV och ljudanläggning från Bang & Olufsen. Beocom 6000 (telefonluren) har måtten 53x160x28 mm och väger 175 gram.