Sök
B&O BeoCom 4

B&O BeoCom 4

Funktionell cylinderlur

2004-03-29

BeoCom 4 har en snygg design och telefonen kostar en slant jämfört med andra märken. Men detta är en funktionell sladdlös telefon utan en massa extra finesser.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 3/5 "One of the best digital cordless phones"
Mobil 60/100 "Känns gedigen"
M3 8/10 "Smakar det så kostar det"
M! 4/5 "Lyden er i særklasse"

Vad tycker testarna?

BeoCom 4 faller många testare i smaken. Den är enkel och snygg i formen och detta är en telefon utan onödiga extra funktioner. En testare noterar att det inte går att ansluta andra tillverkares telefoner till basstationen. Ljudet höjs till skyarna av flera testare. BeoCom 4 är en dyrgrip i förhållande i andra telefoner och givetvis får man betala en slant för den sparsmakade designen. Att modellen är bland de bättre DECT-telefonerna på marknaden är de flesta testare överens men så var det där med priset.

T3

"One of the best digital cordless phones"

bcom4T3 framhåller särskilt designen och tycker att BeoCom 4 har en verkligt snygg form och det verkar vara en mycket funktionell telefon. Ergonomin är bra och den är trevlig att hålla i. När telefonen sitter på laddaren är den ett minimalistiskt konstverk, men den är också angenäm att använda. Telefonen är lätt och knapparna av god kvalitet. Den lilla ratten är väldigt funktionell och med den kommer man lätt åt alla menyinställningar samt telefonboken. Man kan inte skriva SMS och modellen kommunicerar inte mellan basenhet och lur. Den är tyvärr rätt dyr, men har man råd med den, så anser testarna ändå att modellen är bland de bättre DECT-telefonerna på marknaden.

Källa: T3, december 2003
Mobil nr 2, 2004
M3 nr 5, 2003
Till M!´s startsida

Mobil

"Känns gedigen"

Mobil testar 33 sladdlösa telefoner av olika märken som bland annat Panasonic, Siemens, Crofone, Telia och Philips. Både BeoCom 4 och 2 finns representerade från Bang&Olufsen.
BeoCom 4 verkar vara en genomtänkt telefon men inte lika snygg som den lyxiga slimmade
2:an. Den är nämligen gjord i ett annat material. Knappsatsen är liten och sitter för långt ner på luren. Det är lite besvärligt att knappa in ett nummer, om man inte vill använda två händer. Menyn är tydlig och enkel att komma åt genom den lilla ratten. Detta är ingen finessrik telefon och eftersom den heller inte följer GAP-standarden kan man endast ansluta hörlurar från samma tillverkare. Hörlurarna måste köpas extra, men visst blir det snyggt och funktionellt. B&O BeoCom 2 blir bästa lyxlur, Siemens Gigaset A100 koras till bästa budgetval och Siemens Gigaset SL150 utses till bästa kontorslur.

M3

"Smakar det så kostar det"

M3 granskar flera sladdlösa telefoner och BeoCom 4 får konkurrens av Topcom Butler 255C, Telia Opal, Philips Onis Vox 200 och Siemens Gigaset 4015 Comfort. BeoCom 4 rekommenderas som bästa telefon av testarna. En dyr men väldigt snygg, enkel och funktionell telefon, anser man. Här finns inga överflödiga finesser, men den har en belyst display och som extra bonus kan man lagra varje inkommande nummer i telefonboken, om man vill. Menyratten är enkel att använda och ljudet är mycket bra. Testaren tror att modellen kommer att bli populär hos de som gillar den sparsmakade stilen.

M!

"Lyden er i særklasse"

Danska M! testar 13 sladdlösa telefoner och BeoCom 4 granskas tillsammans med märken som bland annat Panasonic, Crofone, Philips, Interlinc och TopCom. Testarna konstaterar att när det gäller dessa modeller handlar det antingen om teknologiska innovationer eller billiga priser. Med BeoCom 4 handlar det varken om billigt pris eller teknik, här gäller snygg design och ingen av de andra modellerna är faktiskt lika vacker i formen. Enkelt navigerar man runt i menyn med den lilla ratten. Knapparna sitter något tätt ihop, men ljudet ligger i en klass för sig. Det är det bästa man hört på länge. Det blir minuspoäng för det dyra priset. Högsta poäng får Siemens Gigaset 4010 Micro.

Cirkapris: 2790 kronor

Produktfakta:

Bang&Olufsens BeoCom 4 är en trådlös, digital DECT-telefon. Den är cylindrisk i formen och designad av Sørig Thomsen. Laddare och lur är två separata enheter och modellen finns i tre färger: grå, svart och duvblå. Den är gjord för att stå upprätt och telefonen har en kapacitet på 150 timmars standby och 12 timmars taltid. Laddningen tar c:a 4 timmar. Räckvidden är upp till 50 meter inomhus och upp till 300 meter utomhus. Menyn sköts av en liten ratt. BeoCom 4 har en upplyst grafisk display och det finns plats för 200 poster i telefonboken. Bland finesserna finns nummerpresentation, monofona ringsignaler, återuppringning, alarm för lågt batteri, ID med telefonnummer och tid, möjlighet att stänga av mikrofonen, 10 olika menyspråk samt möjlighet att ansluta ett headset. BeoCom 4 har en handenhet som är 45(W)x150(H)x25(D) mm stor och väger 120 g.