Sök
Sony Ericsson Z610i

Sony Ericsson Z610i

Design som sticker ut

2006-12-12

Vill du ha en mobiltelefon som syns och väcker uppmärksamhet ska du ta en extra titt på Sony Ericsson Z610i. Med sitt spegelblanka skal drar den definitivt blickar till sig.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 82/100 "Sony Ericssons stilfullaste vikbara telefon sedan Z600"
M3 6/10 "Ögongodis för örat"
Din side 23/40 "Den stiligste 3G-mobilen på markedet"
Amobil 24/35 "Den mest stilfulle 3G-telefonen så langt"
Pocket lint "Very glossy, very stunning, but very smudgeable"

Vad tycker testarna?

Designen imponerar testarna. Det spegelblanka skalet är snyggt och oled-skärmen en kul grej. Men den blanka ytan drar till sig smuts och fett och den repas lätt. Den snygga designen fortsätter dock inte på telefonens bak- och insida, där den ser ut som vilken annan mobil som helst. Menysystemet är även det snyggt designat och dessutom lättnavigerat och har snabb respons. Kameran är okej, men blixt saknas och bilderna duger inte till att printas. Testarna saknar edge och radio.

Mobil

"Sony Ericssons stilfullaste vikbara telefon sedan Z600"

Sony Ericsson Z610i svartTidningen Mobil skriver att Z610i främst attraherar dig som vill ha en telefon med ett snyggt yttre, men att den också har en del finesser. Designen är välarbetad och telefonens spegelskal väcker uppmärksamhet. Knappsatsen är också den snygg och enkel. Formatet är smidigt och telefonen är lätthanterlig. Kameran har visserligen 2 megapixlars upplösning, men den håller inte lika hög klass som Sony Ericsson är kända för. Bilderna är bra nog för mms och annan mobilhantering, men mer än så är det inte tal om. Mobilen är gjord för att det enkelt ska kunna gå att skicka mms och fotoblogga, och detta sköter den också med glans. E-post och webbläsare fungerar också föredömligt.

Källa: Mobil (SE) nr 10 2006

M3

"Ögongodis för örat"

Sony Ericsson Z610i blåEnligt M3 har mobilen både ett snyggt yttre och fullgod funktionalitet. Detta är tillverkarens första försök att satsa fullt ut på en snygg design. Och det är ett lyckat försök. Den spegelblanka utsidan tillika oled-skärmen är stilren och genial. Telefonens inre är lika enkelt och snyggt som utsidan, och knapparna är lagom stora. Den inre skärmen är inte riktigt lika vass som den yttre, men gör sitt jobb. Kameran är okej, och musikspelaren likaså. Testaren saknar dock radio.

Källa: M3 (SE) nr 10 2006

Din side

"Den stiligste 3G-mobilen på markedet"

Sony Ericsson Z610i openNorska Din side skriver att Sony Ericsson har lyckats kombinera funktionalitet med en mycket snygg design. Spegelskalet är tilltalande, och oled-skärmen praktisk och kul, men den blanka ytan gör att det lätt blir fingeravtryck och smuts på telefonen. Mobilen är liten och tunn, och har en bekväm knappsats. Testaren är besviken över att det saknas edge i Z610i. Man är heller inte imponerad över skärmen och hade gärna önskat en qvga-skärm. Kameran ger hyfsade bilder men hade haft fördel av en blixt. Menysystemet är raskt och telefonen användarvänlig, men någon avancerad telefon är det inte i jämförelse med konkurrerande mobiler i form av till exempel smartmobiler från Nokia. Sammantaget är det här en bra mobil, som dock ligger något för högt i pris.

Källa: www.dinside.no (NO)

Amobil

"Den mest stilfulle 3G-telefonen så langt"

Amobil anser att designen är det som främst utmärker Z610i. Den är snygg och uppseendeväckande, och den är mindre än traditionella 3G-telefoner. Även menysystemet är väldesignat, och samtidigt som det ser bra ut har det snabb respons och är funktionell. Att skriva textmeddelanden går lätt tack vare en väl utbyggd ordbok. Telefonen har bra underhållningsutbud i form av musikspelare, gott om spel och videosamtal. Kameran är okej men förlorar mycket på att den saknar blixt. Skalet blir lätt fullt med fettfläckar, och det repas lätt.

Källa: www.amobil.no (NO)

Pocket lint

"Very glossy, very stunning, but very smudgeable"

Sony Ericsson Z610i gruppPocket lint uppmärksammar precis som flera av testarna att Z610i visserligen har en utmärkande och tilltalande design, men drar lätt till sig fettfläckar och smuts och blir repig efter en tid. Telefonen drar verkligen blickar till sig, speciellt om du väljer det rosa skalet. Däremot har baksidan och insidan av telefonen inte alls lika välarbetad design, och liknar där vilken annan mobil som helst. Förutom designen uppmärksammas det lättnavigerade menysystemet.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Cirkapris: 3400 kronor

Produktfakta: Sony Ericsson Z610i är en vikbar 3G-mobil. Den inre displayen har 176x220 pixlar och 262.000 färger, den yttre 128x36 pixlar. Det interna minnet är 16 megabyte och utökas med memory stick micro. Kameran har 2 megapixlar. I övrigt bluetooth, gprs, synkronisering pc, usb-stöd, push-epost, ljudinspelare, stöd för mp3/aac/aac+/eaac+. Mått 94x49x20 mm och vikt 110 gram. Skalet finns i rosa, ljusblått och svart.

Tillverkare: Sony Ericsson