Sök
Sony Ericsson W710i

Sony Ericsson W710i

Kompetent sportmobil

2006-11-08

För den som vill ha en mobil med kompetent mp3-spelare och hyfsad kamera, men inte kräver de allra bästa funktionerna, är denna mobil ett prisvärt val.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,3/10 "Music navigation was a bit sluggish"
Connect 4/5 "Teilweise kleine Bedienelemente"
Amobil 5/6 "En sporty telefon med god mp3-spiller"
Mobile review - "Quite appealing"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att den yttre displayen har en dålig upplösning, men att den är väl tilltagen i storlek. Den kan dock inte visa bilder vilket är synd. Den inre displayen är däremot mycket ljusstark, klar och tydlig. Kameran är bra, även om den inte kan mäta sig med de allra bästa konkurrenterna, bland annat saknar den blixt. Mp3-spelaren fungerar också bra, fast en testare hade gärna sett att mobilen varit utrustad med stereohögtalare. Tangentbordets knappar är av bra storlek, även om de kanske känns en aning plastiga. Testarna tycker att den inbyggda stegräknaren är en kul funktion, särskilt som man har möjlighet att spara sina träningsresultat.

Cnet

"Music navigation was a bit sluggish"

Cnet anser att mobilen är ett kompetent bidrag till Sony Ericssons Walkmanserie, trots att den har en del mindre missar. Den externa displayen är monokrom vilket gör den enkel att läsa, men å andra sidan visar den inga foton och den går heller inte att använda som sökare för självporträtt med kameran. Den inre displayen är ljusstark men samtidigt är den klar, tydlig och klarar alla uppgifter med glans. Tangentbordets knappar har en bra storlek, men de känns lite väl plastiga för en så pass dyr telefon. Musikspelaren fungerar bra. Dock saknar testaren stereohögtalare. Den inbyggda digitalkameran håller bra kvalitet vid såväl stillbilder som video, men testaren saknar blixt. Mobilen har bra mottagning och talkvaliteten är mycket bra. Batteritiden för tal i cirka 9 timmar.

Källa: reviews.cnet.com (US)

Connect

"Teilweise kleine Bedienelemente"

Connect tycker att mobilen känns robust, om än något tjock. Knapparna har en gummiaktig känsla och är av bra storlek. En kul funktion är "fitness". Här kan man ställa in längd, ålder och vikt och sedan använda mobilen som stegräknare med kaloriförbrukningsfunktion. Mobilen har en hel del nyttiga funktioner att bjuda på såsom mp3-spelare, fm-radio och 2-megapixelkamera. Tillsammans med mobilen levereras även ett band att fästa mobilen på armen med. Detta är praktiskt om man till exempel tränar och vill utnyttja telefonens mp3-funktion. Testaren tycker att mobilen är välutrustad och att det är en prisvärd medelklassmobil.

Källa: Connect (DE) oktober 2006

Amobil

"En sporty telefon med god mp3-spiller"

Amobil uppskattar ergonomin som är riktigt bra. Displayerna är lättlästa och menysystemet intuitivt. Batteriet är inte direkt någon hit, taltiden är cirka fem timmar och man bör räkna med att ladda telefonen ungefär varannan dag på grund av den korta passningstiden. Den inbyggda stegräknaren är en kul funktion och man har möjlighet att lagra sina träningsresultat. Digitalkameran når inte riktigt upp till samma standard som de bästa konkurrenterna, men den levererar ändå ett hyfsat resultat så länge belysningen räcker till. Kameran saknar blixt, vilket är synd. Vad gäller vanliga kontorsapplikationer är mobilen fattig på sådana, visa eller redigera dokument är inte något man kan räkna med att göra.

Källa: www.amobil.no (NO)

Mobile review

"Quite appealing"

Mobile review påpekar att man gjort en del yttre förbättringar på mobilen för att göra den tålig mot påfrestningar. Dessa förbättringar skyddar dock enbart mot lättare stötar och inte mot vattenskador. Den externa displayen är enorm och mycket enkel att läsa av. Tangentbordets knappar har bra storlek och tydliga tryckpunkter. Vid genomsnittlig användning räcker batteriet i cirka två dagar, vilket inte är alltför länge. Använder man mobilen flitigt bör man därför vara beredd att ladda den dagligen. Den inbyggda digitalkameran fungerar bra och är hyfsat snabb. Testaren påpekar att det verkar som om tillverkaren medvetet inte gjort de medföljande funktionerna för bra, eftersom mobilen då skulle konkurrera med de dyrare modellerna. Nu har man en kompetent mobil med bra prissättning.

Källa: www.mobil-review.com (US)

Cirkapris: 3400 kronor

Produktfakta: Sony Ericsson W710i är en gsm-telefon med dubbla displayer. Den yttre har 128x128 pixlars upplösning och den inre har en upplösning på 176x220 pixlar. Det interna minnet är 10 megabyte och mobilen har stöd för memorystick micro. Mobilen är försedd med bluetooth, edge, gprs, ir-anslutning samt stöd för usb. Den inbyggda kameran har en upplösning på 2 megapixel. Dimensionerna är 88x48x24,5 mm och vikten är 101 gram. Samtalstiden är upp till 10 timmar och passningstiden upp till 350 timmar.

Tillverkare: Sony Ericsson