Sök
Sony Ericsson K850i

Sony Ericsson K850i

Samma mobil, fler pixlar

2008-01-10

Med K850i har Sony Ericsson höjt pixelantalet till 5 miljoner. Enligt testarna är det en bra all-roundmobil, men den största förändringen i jämförelse med föregångaren K810i är den estetiska.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 5/5 "Shoots down its rivals"
Mobil 76/100 "Känns påkostad"
M3 7/10 "Vi borde ha fått mer"
Connect 400/500 "Ein gutes Kamerahandy"
Pc för alla 6/10 "Okej kamera"

Vad tycker testarna?

Testarna är glada över att Sony Ericsson med K850i äntligen sprängt 5 megapixelvallen för sina mobilkameror. Tyvärr har inte detta inneburit en direkt enorm förbättring i bildkvalitet. Kameran tar bra bilder men enligt testarna krävs förbättrad optik. Resultatet anses vara jämbördigt det från tillverkarens tidigare modeller i K-serien, bara att bilderna blir större. K850i uppges vara en snygg om än något tjock lur som är lite seg i användandet. Testarna gillar dock det omarbetade menysystemet och att produkten har mycket mer att erbjuda än bara en duktig kamera.

T3

"Shoots down its rivals"

Enligt brittiska T3 har K850i utan tvekan den bästa kameran som hittills figurerat i en mobil. Testaren skriver att med bildkvaliteten och de inbyggda bildverktygen så kommer produkten tillräckligt nära för att kunna konkurrera med dedikerade digitalkameror. Den enda begränsningen är avsaknad av optisk zoom. Mobilen har dessutom en pålitlig webbläsare, utmärkt musikspelare och är lätt att använda. Övriga funktioner anses vara typiska en allround mobil.

Källa: T3 (GB) nr 145

Mobil

"Känns påkostad"

Enligt Mobil är K850i en utseendemässigt påkostad produkt med genomtänkta detaljer. Den nedre tryckkänsliga delen av skärmen uppges fungera sådär, då det kan krävas flera försök innan mobilen reagerar. Testarens samlade intryck kring användandet är att det fungerar mycket bra även om mobilen ibland tar tid på sig med vissa applikationer. Att skärmbilden snurrar på sig när mobilen roteras underlättar vid fotografering och bildvisning. Bilderna uppges bjuda på fin färgåtergivningen rakt igenom. Produkten har allt som kan förväntas i form av telefonfunktioner och en riktigt bra musikspelare. Batteritiden får anses vara riktigt bra och får en tumme upp.

Källa: Mobil (SE) november 2007

M3

"Vi borde ha fått mer"

Även om K850i har 5 megapixlar och riktig blixt så blir inte bildresultatet vad M3 hade hoppats på. Testaren skriver att bilderna påminner om de från tidiga digitalkameror med kromatiska abberationer, blödande färger och överdriven jpeg-komprimering. Funktionerna kopplade till kameran är de bästa på marknaden, men den som redan äger en K800i eller K810i vinner inget med att uppgradera dessa då den enda praktiska skillnaden är att bilderna blir större. Mobilen upplevs stundtals som seg. Den är utseendemässigt läcker och fungerar bra också som musikmobil tack vare Sony Ericssons utmärkta musikprogramvara.

Källa: M3 (SE) nr 10 2007

Connect

"Ein gutes Kamerahandy"

De dåliga nyheterna med K850i är enligt Connect att kameran saknar optisk zoom men hanteringen och kameraorienterade funktioner är så nära det går att komma en digitalkamera, skriver testaren. Bilderna lyckas övertyga med naturtrogna färger och hög upplösning. Testaren är också positiv till utförandet, den omarbetade mediamenyn och det faktum att mobilen har mångt fler funktioner i sig som håller hög klass förutom kameradelen. Batteriets drifttid är mycket bra, men testaren upplever att mobilen kan kännas något plastig.

Källa: Connect (DE) december 2007

Pc för alla

"Okej kamera"

Pc för alla är väldigt positiva till att digitalkameralika funktioner såsom bildbehandling och iso-inställning som finns inkorporerade i K850i. Xenon-blixten är också ett bra tilltag men mindre bra är att ljussensorn kopplad till den riskerar att blockeras av fingret vid fotografering. Att kameran har 5 megapixel uppges inte göra mycket extra för bildkvaliteten. Resultatet är helt okej men inte mer skriver testaren, som menar att optiken inte hängt med i mobilerna när pixelantalet stigit. K850i är snygg med former som påminner om tidigare Cybershotmodeller, men modellen är något tjock och med halvdan knappsats. Den är något långsam i användandet men har en bra skärm och läckra menyer, skriver PC för alla.

Källa: Pc för alla (SE) nr 12 2007

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Sony Ericsson K850i är en turbo-3g mobil med fyrbands-gsm och edge. Skärmen är en tft med 240x320 pixlar och 262 000 färger. Den har en 5 megapixelkamera med xenon-blixt och autofokus. K850i har bland annat mediaspelare, fm-radio med rds, bluetooth, usb, java, playnow, mms, e-post och polyfona ringsignaler. Samtalstiden är 9 timmar och passningstiden 400 timmar. Den har 40 megabyte telefonminne och kan använda både sd- och memory stick micro-minneskort. Mått 48x102x17 mm, vikt 118 gram.

Tillverkare: Sony Ericsson