Sök
Sony Ericsson K770i

Sony Ericsson K770i

Prisvärd snyggning

2008-02-07

Testarna anser att K770i är en snygg och prisvärd telefon. Men i dagsläget krävs det att den köps genom operatören Tre.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 68/100 "En snygg, praktisk telefon"
Connect 404/500 "Gute Messwerte, gutes Handy"
Cnet 8/10 "A great looking phone"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att mobilen är riktigt snygg, den känns solid och ligger bra i handen. Musikspelaren fungerar bra och ljudkvaliteten är klart godkänd. Även den inbyggda kameran fungerar riktigt bra, men bilderna når inte samma kvalitet som hos K850i. Skärmen är mindre än hos en del konkurrenter, men upplösningen är hög vilket gör att bilderna blir knivskarpa. Mobilen säljs bara av Tre men den är såpass prisvärd att testarna menar att det är högst sannolikt att det kommer en liknande modell som även kommer att säljas av övriga operatörer. Användaren får en generellt mycket bra prestanda och det till ett bra pris.

Mobil

"En snygg, praktisk telefon"

Mobil menar att Sony Ericsson K770i är en riktigt prisvärd modell. Designmässigt är mobilen riktigt snygg, utseendet sticker ut bland konkurrenterna. Linsskyddet utgörs av en avlång platta som är nedsänkt i skalet och dras åt sidan. Ibland är det dock svårt att föra åt sidan, vilket är en nackdel. Kameran fungerar för övrigt riktigt bra. Knapparna är av en bra storlek och ger god respons. Skärmen är mindre än hos exempelvis K800, men upplösningen är hög vilket gör att bilden är riktigt skarp. K770 säljs bara av Tre, men testaren menar att det antagligen snart kommer en liknande modell som inte är operatörslåst. Detta eftersom mixen av prestanda och design känns mycket prisvärd.

Källa: Mobil (SE) oktober 2007

Connect

"Gute Messwerte, gutes Handy"

Connect tycker att den inbyggda kameran fungerar riktigt övertygande, den automatiska bildkorrigeringen optimerar såväl belysning som kontrast. Mobilen saknar en "walkmanknapp" men man kommer ändå snabbt åt musikspelaren genom menyn. Ljudkvaliteten är bra. Mobilen känns solid och ligger bra i handen. Displayen har en hög upplösning och bilden är knivskarp. Batteriet räcker för ca 6-7 timmars taltid, beroende på vilket nät man använder sig av. Testaren tycker att mobilen är riktigt bra bra eftersom den erbjuder snygg design och bra funktioner till ett riktigt överkomligt pris.

Källa: Connect (DE) nov 2007

Cnet

"A great looking phone"

Cnet anser att det inte enbart är den inbyggda kameran som talar för telefonen, den erbjuder även en bra musikspelare och en hel del andra funktioner. Kameran ger bra bilder, även om de inte riktigt svarar upp mot bilderna hos K850i. Musikspelaren är enkel att använda och ljudkvaliteten lämnar knappt något övrigt att önska. Ljudkvaliteten vid samtal är utmärkt hos bägge parter. Batteriet räcker till 10 timmars taltid och standbytiden är ca 16 dagar vilket är riktigt bra. Modellen kan inte matcha de allra bästa kamera- och musikmobilerna, men som paket är den oslagbart prisvärd. Den beskrivs som snygg, enkel att använda och erbjuder mycket god prestanda.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 2400 kronor

Produktfakta: Sony Ericsson K770i är en 3g-mobil med dimensionerna 105x47x14,5 mm och en vikt på 95 gram. Taltiden är 2 timmar och 35 minuter medan standbytiden är 400 timmar. Displayen är 1,9 tum stor och har en upplösning på 240x320 pixlar. Det interna minnet är 16 megabyte stort, men det finns plats för memorystick m2-kort. Anslutning sker via bluetooth eller usb. Den inbyggda kameran har en upplösning på 3,2 megapixlar. Autofokus och videoinspelning är två av funktionerna.

Tillverkare: Sony Ericsson