Sök
Sony Ericsson C901

Sony Ericsson C901

Mycket kapabel kamera

2009-08-06

Sonys Ericssons C901 har en kamera som levererar grymt bra bilder. Men utöver detta finner testarna inget mer uppseendeväckande med mobilen och menar att den påminner mycket om tidigare Sony Ericsson-modeller.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 "Fyra tusen spänn är faktiskt att ta i"
Din Side 4/6 "Det er en helt grei telefon"
Mobilen 5/6 "Kameramobil som får frem smilet"
Mobilsiden - "Kameraet er godt til prisen, men andre detaljer irriterer"

Vad tycker testarna?

Testarna hyllar Sony Ericssons C901 för att den har en riktigt bra kamera som levererar superba bilder. Men förutom kameran är det inte mycket mer som imponerar på testarna. De tycker att mobilen har för smala tangentknappar som sitter alldeles för nära varandra och som är krångliga att använda. Webbläsaren får kritik för att den är seg och gränssnittet anses överlag vara svårnavigerat. Minus får telefonen med för att den saknar gps och wlan. Plus får telefonen för att den är tunn, har en bra batterikapacitet och anständig samtalskvalitet.

M3

"Fyra tusen spänn är faktiskt att ta i"

Svenska tidningen M3 menar att Sony Ericssons C901 är en efterföljare till C510, men det framhålls att den enda riktigt stora förbättringen på den nya modellen är att kameran uppgraderats till fem megapixel. Testaren anser att siffertangenterna är för smala och sitter för nära varandra vilket tar tid att vänja sig vid. Plus får mobilen för att den är riktigt lätt men minus för sitt tröga gränssnitt. Det uppskattas att det går snabbt och smidigt att ladda upp bilder på facebook. Telefonens webbläsare är dock inte tillräckligt bra för att den ska kunna hantera facebooks mobila sida. Testaren anser också att priset är alldeles för högt.

Källa: http://m3.idg.se (SE)

Din Side

"Det er en helt grei telefon"

Sony Ericssons C901 är en ordinär mobil som inte bjuder på några uppseendeväckande funktioner, skriver norska Din Side. Testaren framhåller att för många knappar har placerats på ett litet utrymme och att det därför är lätt hänt att man råkar komma åt fel knapp. Knapparna bedöms annars vara riktigt behagliga att skriva meddelanden på. Testaren menar också att navigeringen är något trög. Mobilens största plus är kameran som har många funktioner och levererar vackra bilder. Minus får mobilen för att den inte har gps och wlan. Irriterande är också att det tar lång tid att ladda webbsidor i webbläsaren. Testaren anser att batterikapaciteten är fullt anständig och att samtalskvaliteten är bra.

Källa: http://www.dinside.no (NO)

Mobilen

"Kameramobil som får frem smilet"

Testaren gillar att det äntligen släppts en mobil som både är slank och har en bra kamera med grym blixt och som tar suveräna bilder. Mobilens design är dock inget som imponerar på testaren som menar att den påminner mycket om tidigare Sony Ericsson modeller. Bildskärmen beröms för att den har en god upplösning och det uppskattas också att telefonen har många praktiska program. Testaren menar att det går riktigt smidigt att skriva textmeddelanden och att den har en väldigt kompetent MMS-funktion. Musikspelaren får gott omdöme och anses ha många valmöjligheter och samtalskvaliteten bedöms som helt okej. Testaren framhäver också att priset är riktigt bra och att man får mycket valuta för pengarna.

Källa: http://mobilen.no (NO)

Mobilsiden

"Kameraet er godt til prisen, men andre detaljer irriterer"

Sony Ericsson C901 är ännu en av många modeller från tillverkaren som inte stoltserar med något nyskapande, skriver danska tidningen Mobilsiden. Beröm får den för att den är tunn, men testaren irriteras mycket över menyknapparna som är svåra att använda och att laddningsluckan är placerad på telefonens sida. Plus får den för att den har ett reptåligt glas. Mobilens största styrka anses fem megapixel kameran vara och det uppskattas mycket att den har en leendefunktion och xenonblixt.

Källa: http://mobilsiden.dk (DK)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta:

Typ: Cyber-shot, Candybar, 3G
Skärm: 262 144 färgers TFT, 320x240 pixlar
Minne: 110 MB (kan utökas till 8GB med micro-sd)
Kamera: 5 megapixel, autofokus, xenonblixt
Tal: 9 timmar 30 min (gsm)
Standby: 430 timmar (gsm)
Mått: 105x45x13 mm
Vikt: 107 gram
Anslutningar: bluetooth, pictbridge, usb
Övrigt: FM-radio, mediaspelare, videosamtal

Tillverkare: Sony Ericsson