Sök
Siemens SK65

Siemens SK65

Marknadens bästa tangentbord

2005-04-01

En telefon med snygg design och marknadens bästa utfällbara tangentbord. Är inriktad på texthantering och saknar kamera och andra multimediafunktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 68/100 “Ett riktigt meddelandemonster”
Telecomidag 377/500 ”SK65 är djärv och renodlad”
Itavisen 3/6 “En helt middels mobiltelefon”
Din side 4/6 “En drøm for meldingsentusiaster”

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag eniga om att det kompletta tangentbordet är bland de bästa som finns på marknaden och är ett stort plus för telefonen. I övrigt uppskattas dess snygga design, de många applikationerna i telefonen och e-posthanteringen. Testarna är dock oense om nyttan av BlackBerry. Telefonens största nackdel är dess avsaknad av multimediafunktioner som kamera och mp3-spelare.

Mobil

“Ett riktigt meddelandemonster”

Siemens-SK65_closed
Mobil tycker att Siemens SK65 är ett intressant alternativ till de andra telefoner med komplett tangentbord som finns på marknaden. Det är en till synes okomplicerad telefon som med ett enkelt handtag kan förvandlas till ett riktigt kommunikationsmonster i form av ett kors. Tangentbordet är väl utformat men inte helt lätt att använda då det kan vara svårt att komma åt knapparna längst in mot mitten. Displayen är relativt stor men lite ljusfattig och grötig för att vara helt bra. Programutbudet är generöst och urvalet av program och spel visar att målgruppen för telefonen inte är actiontörstande ungdomar. Hanteringen av e-post fungerar ganska bra och det var inga problem med konfigureringen vare sig för imap eller pop. Testaren tycker dock att minnet i telefonen är alltför begränsat, så länge man bara ska spara dokument och e-post räcker det men testaren saknar en kortläsare för minnesutbyggnad. Det är sammanfattningsvis e-post hanteringen som är telefonens styrka och de som redan idag använder BlackBerry-telefoner bör ta sig en titt på denna.

Källa: Mobil, nr 3 2005
Till Telekomidags hemsida
Till It Avisens hemsida
Till Din Sides hemsida

Telecomidag

”SK65 är djärv och renodlad”

Siemens_SK65
Telecomidag utbrister att SK65 har det bästa tangentbord som de testat. Testaren imponeras också av att Siemens har vågat vara konsekventa när telefonen designats och de valt funktioner och tekniker. Trots att det kan verka konstigt att telefonen saknar kamera och ett antal andra vanliga funktioner är det till stor del detta som är tjusningen med telefonen. Siemens har vågat ta bort allt som inte bidrar till att göra telefonen till en snygg och lättanvänd skrivmaskin med avancerade meddelandefunktioner. Testaren framhäver valmöjligheterna som ges med BlackBerry paketet som till exempel gör det möjligt att få e-posten automatiskt vidareskickad till telefonen. Mängden minne är godkänd men det saknas bra applikationer för att öppna filer och dokument som kommer med e-posten.

Itavisen

“En helt middels mobiltelefon”

Norska IT Avisen menar att SK65 är en vital telefon som dock saknar många funktioner som idag förväntas av en telefon. Telefonen har ändå en hel del intressanta applikationer. Men så länge man inte har tillgång till BlackBerry faller telefonen mellan stolarna. Det är eftersom den inte passar företagsmarknaden och inte heller ungdomsmarknaden då den saknar många av de funktioner som de förväntar sig. Testaren är mycket nöjd med tangentbordet och anser att det är bland de bästa som finns på marknaden. Telefonens design hyllas då den anses otroligt läcker men testaren tror inte att den kommer bli någon storsäljare då priset är för högt.

Din side

“En drøm for meldingsentusiaster”

Siemens_SK65_Still
Din side tycker att SK65 är en telefon för en mycket begränsad målgrupp. Telefonen har en snygg och diskret design men det är det utfällbara tangentbordet som gör den till något speciellt. Testaren anser att det är bland de bästa som de har provat. Den har de vanligaste funktionerna så som MMS, bluetooth, många applikationer och GPRS som behövs i en vardagstelefon och passar normalanvändare såväl som mer professionella. Telefonen saknar dock kamera, något som testaren inte nödvändigtvis anser vara något dåligt, då det finns många användare som inte har behov av kamera i sin telefon. Det tillsammans med avsaknaden av andra multimediafunktioner gör dock att målgruppen blir ganska snäv.

Cirkapris: 3700 kronor

Produktfakta: Siemens SK65 är en trippelbandstelefon som är utrustad med både en vanlig knappsats och ett komplett tangentbord. Tangentbordet visas genom att man vrider underdelen av telefonen 90 grader. Displayen är två tum, har 132x176 pixlar och klarar av 65,000 färger. Telefonen kan ta emot och skicka SMS, MMS och e-post inklusive push mail med BlackBerry. Annan datakommunikation sker via bluetooth, IrDA eller via datakabel. Telefonen klarar av java applikationer och WAP via GPRS. Cirka 25 Mb minne finns tillgängligt för användaren. Taltiden anges till 5 timmar och passningstiden till 250 timmar. Telefonen mäter 120x47x22 mm och väger 144 g.

Modell: Siemens SK65

Tillverkare: Siemens