Sök
Siemens S55

Siemens S55

Så gott som komplett

2003-02-04

S55 efterträder S45i med plats för alla tänkbara funktioner inklusive digitalkamera som tillbehör till konkurrenskraftigt pris. Den enda besvikelsen i testerna är färgskärmen.
Testkälla Betyg Kommentar
Infosync 5/6 "Extensive feature set, great hardware"
Xonio "Mäßiges Farb-Display"
Mobil 78/100 "Siemens S55 har nästan allt"

Vad tycker testarna?

Visst är det här en mobiltelefon som heter duga. Siemens S55 är fullproppad med funktioner och för ett mycket konkurrenskraftigt pris får man en funktionsspäckad telefon med kamera som tillbehör. Samtliga påpekar dock att skärmen inte lever upp till förväntningarna. Den är grynig och visar bara 256 färger. Kameran däremot fångar 16 miljoner färger. Två testare berömmer knappsatsen till att vara bland det bästa som går att få tag på idag, i varje fall till mobiltelefoner.

Infosync

"Extensive feature set, great hardware"

Infosync var spända över att få testa efterföljaren till populära S45i, speciellt eftersom den utlovade trippelband, Bluetooth och fler än fyra färger i displayen. Testaren blir dock besviken på färgskärmen eftersom den är väldigt grynig och bara har 256 färger. Grynigheten inverkar dock inte på textens läsbarhet och eftersom detta ska vara en affärstelefon är det inte hela världen att bilderna inte blir så bra. Med clip-on kameran kan man ta lågupplösta bilder men telefonens bildvisningsförmåga är inte den bästa. Bluetoothstödet fungerade utan problem och tangenterna tillhör de bästa. Ergonomin överlag är väldigt genomtänkt, likaså gränssnittet. Speciellt uppskattas möjligheten att användaren själv kan skapa genvägar till sina favoritapplikationer. Siemens har i S55 en värdig efterföljare till S45i. Batteriet tar slut fort om man fotar med blixt.

Källa: Till Infosync hemsida
Till Xonios hemsida
Mobil nr 1 2003

Xonio

"Mäßiges Farb-Display"

Xonio uppskattar möjligheten till MMS och E-post samt att man kan koppla på digitalkamera. Jämfört med digitalkamera inbyggd i telefonen blir bilderna i testarens ögon bättre här. Detta är dessutom en av de minsta Siemenstelefonerna vilket också genererar positiva känslor eftersom S55 trots detta är lättanvänd med en bra knappsats. Tyvärr lever färgskärmen inte riktigt upp till förväntningarna vilket gör att intrycket av bilderna inte blir det bästa. Detta kombinerat med lite för lite minne i telefonen drar ner betyget. Är man intresserad av S55 ska man även ta en titt på Nokia 6610, Sony Ericsson T300, Siemens S45i och Samsung S100 tycker Xonio.

Mobil

"Siemens S55 har nästan allt"

Mobil ser det begränsade antalet färger som den största nackdelen med Siemens S55. Panasonic GD87, Nokia 6610 och 7210 har fler färger och ligger i samma prisklass men saknar Bluetooth och i vissa fall digitalkamera. Närmaste konkurrenten är därför Sony Ericsson T68i. I S55 hittar testaren alla de funktioner som man idag kan stoppa i en mobiltelefon inklusive JAVA vilket T68i saknar. Dessutom väger S55 mindre. Knappsatsen är den bästa testaren upplevt på en mobiltelefon och för tankarna till Bang & Olufsens fjärrkontroller. Testaren tvivlar inte alls på att S55 blir en succé, mycket också beroende på det relativt låga priset.

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Siemens S55 är en GPRS telefon med trippelband på frekvenserna 900, 1800 och 1900 Mhz. Vikten är 85 gram och måtten 101x42x18 mm. Displayen är en 256 färgers LCD med 7 rader och 101x80 pixlar. Taltiden är 6 timmar medan standbytiden är uppskattad till 300 timmar. Röststyrning finns tillsammans med 16 stämmors polyfoniska ringsignaler och en telefonbok med 250 kontakter. Förutom detta finns JAVA, MMS, digitalkamera som tillbehör, synkronisering med MS Outlook, kalkylator, stoppur, larm, T9 och högtalare.

Modell: Siemens S55