Sök
Siemens M65

Siemens M65

Leksak för folk i farten

2004-11-01

M65 ger ett robust och solitt intryck och har en stor och bra färgskärm, som lätt får repor. Knapparna sitter långt ifrån varandra och är därmed lätta att använda menar några testare.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 75/100 "En bra, rejäl telefon"
Cnet 6,6/10 "Battery life was impressive"
Amobil 5/6 "Bildekvaliteten senker scoren"
Pocketlint 7/10 "This is a fun phone"
Areamobile "Sehr gute Kamera"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare menar att mobilen ger ett mycket solitt intryck. Man menar att det är uppenbart att mobilen är gjord för människor i farten, några saknar bluetooth men en testare påpekar att de förväntade köparna knappast använder bluetooth i större utsträckning. Testarna är, alla utom en, positiva till den stora och tydliga skärmen, men tycker också det är synd att skärmen får repor lätt. En testare anser att knapparna är små och svåra att använda medan andra anser att knapparna är bra eftersom de sitter långt isär.

Mobil

"En bra, rejäl telefon"

m65bMobil testar Siemens M65 och Nokia 5140, där Siemens M65 avgår med segern. Mobilen riktar sig framförallt till det sportigare klientelet och ger ett solitt intryck. Den har en bra knappsats som är enkel att hantera. Menyerna är tydliga. Skärmen är stor och mycket tydlig, ljus och med bra kontrast. Telefonen ger ett tåligt intryck, men får lätt skrapsår och andra märken. Telefonen har få funktioner om man jämför med Nokias motsvarighet, men å andra sidan är funktionerna bra. Adressboken rymmer många typer av information och ljudinspelaren saknar fast tidsbegränsning. Kameran är lättåtkomlig, och bilderna har bra skärpa och naturtrogen återgivning. Dessutom kan man justera ljus samt zooma. Testaren ger plus för gummihöljet som skyddar linsen.

Källa: Mobil nr 8 2004
Till Cnet's startsida
Till Amobil's startsida
Till Pocketlint's startsida
Till Areamobile's startsida

Cnet

"Battery life was impressive"

Cnet menar att mobilen uppenbarligen mest är skapad för tonåringar. Designen är snygg men knapparna är små och svåra att använda. Telefonen är liten nog att ta med överallt vilket är en klar fördel. Skärmen ser något tunn och blaskig ut. Telefonen har dock ett bra antal funktioner. När man genomförde samtal var ljudnivån hög och ren. Batteriets livslängd var bra, man överträffade det förväntade 200 minuters taltid med mer än två timmar. Dessutom är standbytiden lite mer än sex dagar, avslutar testaren.

Amobil

"Bildekvaliteten senker scoren"

Amobil menar att det är tydligt att mobilen är anpassad till människor med aktiv livsstil. Den har knappast en klassisk design utan är täckt av orange gummi och blinkande ljus, samt har en robust känsla. Knapparna är inte särskilt ergonomiska men är något av det bästa man sett på länge, bland annat eftersom det är gott om utrymme mellan dem. Även joysticken är bra. Vikten är relativt tung, men det kan förklaras av att telefonen är stötsäker. Skärmen är känslig för repor men har bra upplösning och visar bra bilder. Den ger nio linjer med text vilket är bra vid sms. Menyerna är logiska och har fått ett lyft jämfört med tidigare Siemens-modeller. Kamerans bilder är bra, men testaren har sett bättre. Bilderna är ibland oskarpa och inte alltid korrekta vad gäller färger. Videoupptagningarna är dock knappast något att hurra för.

Pocketlint

"This is a fun phone"

Pocketlint anser att telefonen verkligen ger intryck av att vara tålig eftersom den är i det närmaste täckt av gummi ovanpå ett metallskelett. Även kameralinsen skyddas av ett gummihölje. Dock blir skärmen lätt repig vilket är synd. Skalet skyddar telefonen när den ligger mot en plan yta, men inte när man bär den tillsammans med nycklar eller liknande. Mobilen har inte bluetooth, men å andra sidan är den inte riktad mot affärsmän utan snarare sportiga människor i farten som knappast använder bluetooth i större utsträckning.

Areamobile

"Sehr gute Kamera"

Areamobile menar att mobilen ger ett solitt intryck. Den tål att bli nedsprutad med vatten och falla till marken utan haverier. Dessutom är linsens skydd fäst vid telefonen vilket är skönt. Mobilen är dock stor och tung och en av de största på marknaden. Skärmen har en upplösning som överstiger många konkurrenters. Den är tillräckligt ljusstark och visar foton av bra kvalitet. Dock reflekterar den ljus ganska kraftigt och är omgivningen ljus kan det vara svårt att urskilja tecknen på displayen, menar testaren vidare. Testaren saknar bluetooth och tycker inte att displayen är tillräckligt bra skyddad mot yttre påverkan. Kameran är riktigt bra.

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: Siemens M65 är en mobiltelefon med dimensionerna 49x109x19 mm och vikten 104 g. Telefonen har en 42x31 mm färgdisplay som kan hantera 65 000 färger. Upplösningen är 132x176 pixlar. Digitalkamera med en upplösning på 640x480 pixlar som kan spela in video på maximalt 11 sekunder. Vidare är telefonen utrustad med WAP och GPRS samt polyfona ringsignaler. Telefonen kan hantera MMS och email samt är utrustad med kalender och IR. Batteriet är ett Li-Ion 750 mAh. Standbytiden är 300 timmar, taltiden 5,5 timmar. Laddning av batteriet tar ca 2 timmar. Telefonen har stöd för Java samt har 11 MB inbyggt minne.

Modell: Siemens M65

Tillverkare: Siemens