Sök
Samsung U700 Ultra

Samsung U700 Ultra

Imponerande hastighet och display

2007-10-29

Imponerande utsida och insida om man har överseende med känsliga knappar, testarna gillar hastigheten och displayen.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 58/100 "Inte bara ytan som imponerar"
Cnet 6,9/10 "Let down slightly by its awkward controls"
Good Gear Guide 3,75/5 "More than capable handset"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att detta är en telefon som är tekniskt bra men svår att använda. På plussidan nämner de flesta till exempel musikspelaren, kameran och den snabba internetuppkopplingen. Batteritiden och ljudkvaliteten rosas också. På minussidan däremot är testarna helt överens om att telefonens design inte är bra. Samtliga testare upplever att touchknapparna gör telefonen svåranvänd och flera kommenterar också scrollhjulet i negativa ordalag. En testare tycker dessutom att menyerna är krångliga.

Mobil

"Inte bara ytan som imponerar"

Mobils testare gillar den tunna Samsung U700 Ultras utseende och knappar, men att den i hopfällt läge endast har två touchtangenter uppskattas inte. Touchknapparna är för känsliga och man vet inte om man tryckt två gånger eller ingen alls. Detta gör det överlag svårt att hantera telefonen, eftersom man lätt kommer åt dessa knappar av misstag. Hastigheten gällande e-post och internet är bra, men webbläsaren fungerar sämre. Kameran tar riktigt bra bilder, men är ganska långsam. Musikspelaren är snygg, men det tar lång tid att tanka över musik från datorn och hörlurarna är bara okej. Man saknar också fm-radio.

Källa: Mobil (SE), nr 9 2007

Cnet

"Let down slightly by its awkward controls"

Cnet är imponerade av displayen hos Samsung U700 Ultra och även hastigheten gällande internet. Kameran är bättre än förväntat, batteritiden är bra och telefonen skön att hålla i. Testaren var inte nöjd med touchtangenterna, som ser snygga ut men inte fyller sin funktion utan gör att man måste vara försiktig och uppmärksam när man hanterar dem. Skrollhjulet var också lite klumpigt att använda. Musikspelaren och hörlurarna är hyfsade, men menyerna gör spelaren svåranvänd.

Källa: http://reviews.cnet.co.uk (GB)

Good Gear Guide

"More than capable handset"

Good Gear Guide gillar samtalskvaliteten hos Samsung U700 Ultra, volymen kan skruvas upp högt, vilket är bra för bullriga miljöer men kan bli störande i exempelvis tysta kontorsmiljöer. Även högtalarfunktionen har mycket bra ljudkvalitet. Kameran har många roliga funktioner men tar bara okej bilder. Utseende och skärm är bra men tyvärr gör de lite sega touchtangenterna och skrollhjulet manövreringen av telefonen slö.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Samsung U700 Ultra är en mobiltelefon med 3G och 2,2 tums tft-skärm med 262.000 färger och 240x320 pixlar. Det finns en inbyggd 3,2 megapixelkamera samt en mp3-spelare som spelar upp formaten mp3, acc, aac+, ra och wma. Det finns funktioner som java, bluetooth, videosamtal, wap, e-post och mms. Ringsignalerna är polyfoniska. Hörlurar, usb-kabel och laddare medföljer. Minnet är på 40 MB och telefonen har kortplats för micro-sd. Samtalstiden är upp till 5 timmar, och vilotiden upp till 270 timmar. Mått 102,5x50x12,1 mm, vikt 86 gram.

Tillverkare: Samsung