Sök
Samsung SGH-Z140V

Samsung SGH-Z140V

Kompakt men inte så flexibel

2006-05-10

Samsung SGH-Z140V har en del bra funktioner men också en del missar så som dålig upplösning på kameran och ett ej expanderbart minne, som drar ned betygen.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 375/500 ”Im Labor macht das Samsung eine gute Figur”
Ljud & Bild - ”Utmärkt knappsats”
Total Mobile 38/50 “Sensible price and sensible design”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att mobilen har en bra och kompakt design, även om man retar sig en aning på den externa antennen som mest är i vägen. Den inbyggda kameran får godkänt men bilderna är relativt mediokra och duger inte att skriva ut. Videoklippen håller en kvalitet som är helt ok men man bör inte ta för många eftersom minnet är begränsat och inte går att bygga ut. Testarna tycker inte att menysystemet är så logiskt som man hade kunnat önska, men efter ett tag lär man sig hur saker och ting är sorterade.

Connect

”Im Labor macht das Samsung eine gute Figur”

Samsung SGH-Z140V openConnect jämför Samsung SGH-Z140V med LG U8290, en jämförelse där LG U8290 avgår med segern. Testaren tycker att mobilen ger ett stabilt och kompakt intryck, knapparna erbjuder bra motstånd. Dock hade man gärna sett att skärmen gjorts något större. Den inbyggda kamerans upplösning på 0,3 megapixel imponerar inte och möjligheterna att spela upp musik känns begränsade. Dock uppskattar testaren att mobilen är försedd med såväl bluetooth som ir och usb-anslutning. Testaren är inte helt förtjust i menysystemet eftersom det inte är så logiskt uppbyggt som det skulle kunna vara. Samtalskvaliteten är övertygande hos såväl sändare som mottagare.

Källa: Connect (DE), nr 10 2005

Ljud & Bild

”Utmärkt knappsats”

Ljud & bild irriterar sig på den externa antennen som alltför lätt fastnar i saker. Den inbyggda kameran innehåller de vanligaste finesserna, men bildkvaliteten är ganska medelmåttig. Videosamtal och mms-bilder fungerar bra, men de foton man tagit duger inte att skriva ut. Testaren gillar kamerans placering eftersom den gör det möjligt att ta omgivningsbilder samtidigt som man använder linsen för videotelefoni. Knapparna är riktigt bra eftersom de är tydliga och väl tilltagna. Dessutom är bakgrundsbelysningen ett klart plus. Det interna minnet är en aning för litet. Dessutom är menysystemet inte alltid så logiskt strukturerat som man hade kunnat önska.

Källa: Ljud & bild (SE), nr 12 2005

Total Mobile

“Sensible price and sensible design”

Samsung SGH-Z140V framTotal mobile testar förutom Samsung SGH-Z140V även LG U8360, Motorola V980, Sony Ericsson K600i samt Samsung SGH-Z500. Testvinnare är Samsung SGH-Z500 medan Samsung SGH-Z140V hamnar på en tredje plats. Testaren anser att mobilen hade vunnit på ett större minne samt större skärm. Mobilen har en snygg design och känns stabil. Kamerans upplösning imponerar inte men bilderna får ändå godkänt. Det interna minnet räcker till en del musik och bilder, men för lagring av videoklipp hade det varit bra att ha möjligheten att utöka minnet med hjälp av minneskort. Videoklippen håller en relativt bra kvalitet men uppspelningen på skärmen blir lite märklig då hela bilden inte visas.

Källa: Total Mobile (GB), nr 137 2006

Cirkapris: 2900 kronor

Produktfakta: Samsung SGH-Z140V är en mobiltelefon för 3G och trippelband. Mobilens yttre färgskärm har en upplösning på 96x96 pixlar och kan hantera 65000 färger. Den inre färgskärmen har en upplösning på 176x220 pixlar och kan hantera 262000 färger. Den inbyggda kameran har en upplösning på 640x480 pixlar och är utrustad med en 2x digital zoom. Videoklipp och musikfiler kan spelas upp i flera olika format. Mobilen är utrustad med wap 2.0, bluetooth 1.1, irda samt stöd för java. Samtalstiden är upp till 4 timmar i gsm och 2,5 timmar i 3G. Standbytiden är 300 timmar i gsm och 220 timmar i 3G. Med videotelefoni räcker batteriet i 2,1 timmar. Dimensionerna 48(B)x88(H)x26(D) mm och en vikt på 105 g inklusive batteri.