Sök
Samsung SGH-i300

Samsung SGH-i300

Mobil musik

2006-04-25

En telefon för musik. Med en hårddisk på 3 gigabyte är detta en kombinerad telefon och mediaspelare med många användbara funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 78/100 "En musikmobil"
Total mobile 88/100 "Surprisingly good"
Infosync world - "Outstanding audio quality"
It reviews - "Don't expect perfect sound quality"
Cnet - "Larger than the norm"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att detta är en bastant och stor mobiltelefon till formen. De uppskattar alla den 3 gigabyte stora hårddisken och möjligheten till att lyssna på musik. Navigationshjulet bedöms som praktiskt och mjukvaran enkel. De inbyggda stereohögtalarna är en uppskattad funktion även om åsikterna om ljudkvaliteten går isär. Stereo bluetoothfunktionen som gör det möjligt att lyssna på musik utan sladdar uppskattas också. Skärmen bedöms också som bra med god bildkvalitet. Dock anmärks det på att nedladdningen är lite väl långsam och att batteritiden är betydligt kortare än utlovat.

Mobil

"En musikmobil"

Mobil uppskattar mycket att Samsung i300 har en stor hårddisk och att den hanterar både musik, bilder och film. Dock anmärks det på att telefonen blir ovanligt varm på grund av hårddisken och den upplevs lite stor och klumpig. Navigeringsfunktionen med rullhjul bedöms fungera mycket smidigt. Det är främst musik som bör lagras på hårddisken och det går lätt att ladda ner musik via windows media player. Även om själva överföringen bedöms som bra tycker testaren att det tar alldeles för lång tid. Batteritiden beskrivs vara vilseledande och testaren menar att standbytiden är betydligt kortare. Den största fördelen är att mobilen synkar med outlook. Som helhet får den ett bra omdöme.

Källa: Mobil (SE), nr 2 2006

Total mobile

"Surprisingly good"

Total mobile gillar också de hårddisken som rymmer omkring 1000 låtar. Designen beskrivs som användarvänlig och elegant och den känns gedigen. Testaren tycker att telefonen har många bra detaljer som den medföljande mjukvaran, inbyggda stereohögtalare samt att navigeringsfunktionen är praktisk med direktval för till exempel kamera och ljudvolym. Det bästa är dock skärmen, med hög upplösning och tydlig bild. Bluetooth för stereon får mycket beröm och att man kan lyssna på musik utan sladdar. Även kameran bedöms som bra. Det enda som anmärks på är att standbytiden är lite väl kort. Telefonen upplevs som lite stor men mycket praktisk.

Källa: Total mobile (GB), nr 138 2005

Infosync world

"Outstanding audio quality"

Infosync skriver att detta är en telefon som passar bra både för att lyssna på musik men också till arbete. Den beskrivs ha ett enastående ljud och även ur ett par hörlurar låter det bra. Navigeringsfunktionen får mycket beröm och bedöms vara lätt att använda. Möjligheten att ansluta ett headset via bluetooth uppskattas mycket men det anmärks på att det drar extra mycket batteri. Även här tycker testaren att överföring av musikfiler är i långsammaste laget. Skärmen får däremot mycket beröm och beskrivs ha hög bildkvalitet och även kameran bedöms som bra.

Källa: Till Infosync (NO)

It reviews

"Don't expect perfect sound quality"

It reviews skriver att Samsung i300 skiljer sig från andra liknande telefoner genom sin hårddisk. Testaren anmärker på att telefonen inte har den senaste versionen av windows mobile men att det inte påverkar så mycket då den fortfarande hanterar de vanligaste funktionerna. Däremot körs den hittills senaste uppdateringen av windows media player version 10. Skärmen beskrivs som avancerad och mycket bra. Även kameran bedöms som bra och speciellt uppskattas zoomen. Främst beskrivs detta som en musiktelefon och ljudet bedöms som helt okej men testaren menar att man blir besviken om man förväntar sig perfekt ljudkvalitet. Det uppskattas att man kan lyssna på musik både i headset och direkt ur enheten.

Källa: Till It reviews (GB)

Cnet

"Larger than the norm"

Cnet tycker att hårddisken är mycket användbar. Navigeringshjulet bedöms som bra och testaren tycker att det är enkelt att använda. Alla knappar och snabbval som kan göras direkt är också det mycket uppskattat. Testaren menar att mjukvaran är både användbar och enkel att hitta i. Den inbyggda kameran beskrivs också den som bra. Det anmärks på att man inte kommer åt filerna på hårddisken när batteriet börjar bli lågt. Designen beskrivs vara lite i bastantaste laget och uppspelningskvaliteten kunde ha varit bättre. Däremot får den mycket beröm för röstsamtal som beskrivs som mycket bra med god ljudvolym.

Källa: Till Cnet (GB)

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: Samsung SGH-i300 är en trippelbandstelefon med 3 gigabyte hårddisk. Tft-skärmen på 2 tum hanterar 262 000 färger med en upplösning på 240x320 pixlar. Den har en inbyggd 1,3 megapixelskamera som ger bilder med upplösningen 1280x1024 och 3x digital zoom. Videoinspelning med ljud finns. Videoformat den hanterar är wmv, 3gp, h.263, mpeg4 och musikformat är wma, mp3, aac, ogg, asf och wav. Operativsystemet är windows mobile 2003 se och den hanterar word, excel, ppt, pdf med flera. Den har också javaläsare som tillåter att man laddar ner spel. Anslutningar är wap, bluetooth 1.2 samt usb. Ringsignaler som hanteras är polyfona. Mp3, vibrator och röststyrd uppringning finns. Telefonen har inbyggda stereohögtalare samt stöd för bluetooth stereo headset. Samtalstid med standardbatteri är upp till 4 timmar och standbytid upp till 130 timmar. Telefonen väger 121 gram och är 48x113x19,9 mm (bxhxd).

Modell: Samsung SGH-i300