Sök
Samsung SGH-E330

Samsung SGH-E330

Liten och smidig för medelsvensson

2005-02-24

Testarna anser att denna mobiltelefon främst är riktad mot designmedvetna användare och knappast mot affärsanvändare på grund av avsaknaden av bl.a. bluetooth och IR. Dock motsvarar telefonen de krav de flesta användare ställer.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 69/100 “Ingenting känns faktiskt nytt”
M3 6/10 “Riktar sig till designkänsliga användare”
Connect 366/500 “Ein ordentliches Mobiltelefon mit sinnvoller Ausstattung”
Xonio 71/100 “Klein und kompakt”
Amobil 5/6 “Få funksjoner med lav pris”

Vad tycker testarna?

Mobilen är stabil, liten och snygg. Man anser att den inre displayen inte är lika bra som en TFT-skärm men att den är okej, framför allt eftersom den sparar batteriet. En testare menar att menyerna inte verkar helt genomarbetade vilket skapar en del irritationsmoment. Testarna påpekar att mobilen klart är riktad mot designkänsliga användare eftersom affärsanvändare oftast efterlyser t.ex. Bluetooth och IR.

Mobil

“Ingenting känns faktiskt nytt”

Mobil testar både Samsung SGH-E330 och Samsung SGH-X460. Testaren anser att SGH-X460 är ett klart bättre val. Man menar att UFB-skärmen inte drar så mycket ström och är billigare att tillverka men att den ändå är väldigt lik TFT-skärmen avseende kontrast och färgrikedom. Den externa skärmen är man inte riktigt nöjd med, uppdateringen är inte så bra och kvalitetsmässigt ligger den efter den inre skärmen. Knappsatsen är bra i jämförelse med flera andra vikbara modeller. Menyerna är bra och har ett användarvänligt grafiskt gränssnitt. Ljudet är bra för bägge parter vid samtal.

Källa: Mobil nr 1 2005
M3 feb 2005
Connect nr 2 2005
Till Xonios hemsida
Till Amobils hemsida

M3

“Riktar sig till designkänsliga användare”

Samsung-sghe330_closed
M3 anser att telefonen är ganska opersonlig men ändå liten, smidig och snygg. Tangentbordet är stort och användarvänligt men man gillar inte att tillverkaren har en Internetknapp istället för den standardiserade okej-knappen. Skärmen är inte lika bra som en TFT-skärm, men är ändå bra. Den yttre skärmen är dock dålig, men p.g.a. att den enbart visar klocka och telefonnummer så är det acceptabelt, anser testaren. Kamerans bilder är ganska små och tråkiga, men skiljer sig knappast från de flesta mobiltelefoner. Testaren anser att priset är något för högt med tanke på vad man får för pengarna.

Connect

“Ein ordentliches Mobiltelefon mit sinnvoller Ausstattung”

Connect jämför Samsung SGH-E330 med T-Mobile SDA Music, Sharp GX25, LG U8100, LG L5100, Panasonic X701, Sharp TM200 samt Mitsubishi M430i. Testsegrare är T-Mobile SDA Music medan Samsung SGH-E330 hamnar på en sjätteplats. Testaren anser att mobilen är snygg men att den knappast är riktad mot affärsanvändare på grund av avsaknad av bland annat Bluetooth och IR. Dock räcker batteriet ganska länge vilket möjliggör långa samtal. Det går att tala i telefonen i sex timmar vilket bl.a. möjliggörs av den batterisnåla skärmen.

Xonio

“Klein und kompakt”

Xonio menar att förarbetet på mobilen är bra, materialet känns högkvalitativt och mobilen är stabil. Såväl den inre som yttre displayen uppvisar stark kontrast och bra bilder, anser testaren vidare. Tangentbordet framstår vid en första anblick som något svåröversiktligt, men vid användning är det inga problem. Menyerna är bra utformade och man har tillgång till de funktioner som man förväntar sig. Ljudet är bra hos båda parter vid samtal.

Amobil

“Få funksjoner med lav pris”

Amobil tycker att mobilen är liten och smidig. Dessutom framstår mobilen vara av hög kvalitet, den är stabil och tål relativt omild behandling. Knapparna svarar direkt på knapptryckningar. Det är möjligt att ta bilder med kameran när telefonen fortfarande är stängd vilket är en aning opraktiskt eftersom telefonen gärna tar bilder medan den ligger i byxfickan. Den inre displayen är bra, inte så skarp som en TFT-skärm men den tömmer å andra sidan inte heller batteriet lika snabbt. Menyerna verkar inte helt genomarbetade, vill man t.ex. gå in på MMS eller bilder så hänger de sig gärna ett par sekunder vilket är en aning irriterande. Ett annat irritationsmoment är att telefonen inte kan vibrera och ringa samtidigt vilket betyder att om vibratorn är på börjar telefonen inte ringa förrän efter 3-4 signaler. Detta betyder i sin tur att personen som ringer ofta hinner lägga på. Vid SMS-skrivande finns också en del irritationsmoment som t.ex. att T9-funktionen måste slås av i början av varje sms.

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Samsung SGH-E330 är en mobiltelefon med dimensionerna 46x87x23 mm och vikten 85 gram. Den inre färgskärmen (UFB-skärmen) visar 65,000 färger och har en upplösning på 128x160 pixlar medan den yttre färgskärmen hanterar samma antal färger med 96x96 pixlar. Mobilen har en inbyggd kamera med en VGA-upplösning på 640x480 pixlar. Kameran har en 4x digital zoom. Samtalstiden är 3,5 timmar och standbytiden 220 timmar. Telefonen har ett minne på 6,7 MB. Mobilen har stöd för JAVA samt WAP 2.0. Polyfona ringsignaler i 40 stämmor finns. Mobilen har GPRS klass 10 (4RX + 2TX) och har en datahastighet upp till 53,6 kbps.

Modell: Samsung SGH-E330

Tillverkare: Samsung