Sök
Samsung SGH-D900

Samsung SGH-D900

Ultratunn mobil med innovativt gränssnitt

2006-11-03

Ett spännande, innovativt gränssnitt, kamera med 3,1 megapixlar och en ljusstark skärm är lite av vad denna telefon erbjuder, men testarna saknar 3G.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "Nyskapande mobil när det gäller gränssnitt"
Total mobile 85/100 "Slick slider"
Amobil 3,5/5 "Tynn som en flis"
Trusted reviews 8/10 "An undeniably slim and sexy phone"
Cnet 7,9/10 "Definitely worth a look"

Vad tycker testarna?

Denna ultratunna mobil är innovativ vad gäller gränssnittet. Många roliga och användbara grafiska symboler gör telefonen lite roligare. Förutom gränssnittet är skärmen en fördel hos D900, den är stor och ljusstark och syns bra även utomhus. Skjutfunktionen är välgjord och gedigen. Ljudet i telefonen är bra, men det medföljande headsetet duger inte för dig som vill lyssna på musik med hjälp av mobilen. Den inbyggda kameran tar hyfsade bilder, men det är långt kvar till samma kvalitet som från en riktig digitalkamera. Sammanfattningsvis en bra mobil, men priset är något för högt.

M3

"Nyskapande mobil när det gäller gränssnitt"

samsung-sgh-d900-2Tidningen M3 skriver att Samsung SGH-D900 främst bjuder på ett helt nytt tänk vad gäller gränssnittet. Mycket visas grafiskt, allt från täckning i form av små moln till att ord i sms byts ut mot grafiska symboler. Onödigt kanske men både kul, innovativt och användbart. Förutom det spännande gränssnittet är D900 en hyfsad mobil med godkänd funktionalitet, en toppenbildskärm och knappar som fungerar helt ok. Telefonen har ett bra format och känns gedigen. Det enda negativa som nämns är att tillverkaren snålat på teman.

Källa: M3 (SE) nr 9 2006

Total mobile

"Slick slider"

Total mobile tycker utseendet påminner om andra "slide"-modeller från Samsung bortsett från att denna är mycket tunnare. Storleken till trots är detta ändå en kvalitetstelefon fullspäckad med utmärkta funktioner. Kameran levererar, som förväntat med 3 megapixels upplösning, bra bilder. Man märker dock att med hög upplösning fylls minnet snabbt. På det kompakta skalet är några snabbval praktiskt placerade. På höger sida sitter kamerans genväg och på vänster sida sitter volymkontrollen. Det finns en liten kant på "slider"-delen som gör att man undviker fingeravtryck på displayen när man öppnar telefonen, vilket är mycket praktiskt.

Källa: Total mobile (GB) nr 149 2006

Amobil

"Tynn som en flis"

samsung-sgh-d900-sideEnligt norska Amobil är SGH-D900 visserligen tunn men inte speciellt liten till formatet. Olikt andra ultratunna mobiler bjuder denna på flera spännande funktioner. Främst imponeras testaren av att en så pass avancerad kamera ryms i telefonen. Kameran tar hyfsade bilder som dock tjänar på att bildbehandlas efteråt. Skärmen är mycket skarp och bra, och menyerna är lättöverskådliga. Ljudkvaliteten i telefonen är bra, men det medföljande headsetet bör bytas ut om du tänker använda telefonen som musikspelare. Batteritiden är ok men inte mer. En hyfsad telefon allt som allt, men i förhållande till det höga priset är det inget bra köp.

Källa: www.amobil.no (NO)

Trusted reviews

"An undeniably slim and sexy phone"

Trusted reviews skriver att Samsung klivit upp ett steg på mobilstatusstegen, från att ha varit ett budgetmärke till att vara bland de bästa. SGH-D900 är en bra telefon. Den är tunn men inte liten i övrigt. Den har dock en smart utformad skjutfunktion som är stabil och enkel att hantera. En smart detalj med D900 är att du kan utforma din egen meny, något som kan spara knapptryckningar och därmed tid. Den inbyggda kameran tar visserligen högupplösta bilder, men bilderna håller inte måttet, speciellt inte med rörliga motiv som resulterar i suddiga bilder. Menysystemet är enkelt och de många grafiska ikonerna gör det hela lite roligare.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

"Definitely worth a look"

samsung-sgh-d900-frontCnet anser att D900 har en stor och bra skärm som är ljusstark och syns därmed bra även utomhus. Den har knappar som är enkla att hantera och en väl utformad skjutfunktion. Dock har telefonen en stor nackdel vad gäller utformningen, vilket är en upphöjd kant nedanför knappsatsen. Denna kant gör det svårt att komma åt de nedersta knapparna. Kameran tar hyfsade bilder, men det är långt kvar till samma kvalitet som en vanlig digitalkamera. Plus i kanten för att den är edge-kompatibel, men testaren hade också gärna sett 3G.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 3700 kronor

Produktfakta: Samsung SGH-D900 är en quadbandstelefon för GSM 850/900/1800/1900 MHz. Den har inbyggd kamera med 3,1 megapixels upplösning, mediaspelare för ljud och video, 3D sound, flygläge, högtalartelefon, röst-memo, wap, edge, gprs, möjlighet att visa dokument, e-post, bluetooth med flera funktioner. Displayen är 2,12 tum med 240x320 pixlar och 262000 färger. 60 megabyte inbyggt minne och plats för micro-secure digital minneskort. Samtalstid upp till 3,3 timmar och standbytid upp till 250 timmar. Storlek 103,5x51x12,9 mm och vikt 85 gram med standardbatteri.

Tillverkare: Samsung