Sök
Samsung Genoa C3510

Samsung Genoa C3510

Det är billigt att peka

2010-06-11

Testarna gillar att Samsung Genoa C3510 inkluderar en bra pekskärm och ett välpresterande operativsystem. Klagomålen gäller bristen på 3g, den dåliga kameran och den trista designen.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,2/10 "… only does the bare basics well …"
Pc advisor 3/5 "inexpensive for a touchscreen handset"
Phone arena 6,5/10 "The battery proved to be quite a capable performer"

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om att Samsung Genoa C3510 är fokuserad på att ge mycket värde för pengarna. Dock anser inte testarna att Samsung har lyckats fullt ut, då vissa nyckelfunktioner hade behövt vara bättre för att ge ett tillfredsställande resultat. Kameran och designen får genomgående kritik. Bristen på 3g ser testarna också allvarligt på. Dock får ett antal andra aspekter pluspoäng. Multimediefunktionerna är fullt godkända och operativsystemet imponerar. Pekskärmen är av hög kvalitet och imponerar med priset i åtanke och inkluderandet av ett 3,5 mm hörlursuttag är en positiv överraskning.

Cnet

"… only does the bare basics well …"

samsung_c3510_1Cnet skriver att många konsumenter prioriterar värdet för pengarna hos produkter och att de därför har undersökt Samsung Genoa C3510 för att se om de kompromisser som möjliggör dess låga pris är godtagbara. Designen är inget att skryta om, men det är inte ett prioriterat område om man vill trycka ned priset. Den svarta ytan och skärmens glas är tyvärr bra på att kladdas ned med fingeravtryck. Operativsystemet är stabilt och snabbt, men innehåller ingenting särskilt överraskande. Surfandet är förvånande nog överlägset de flesta andra modeller i prisklassen, men det är upprörande att det inte kombineras med 3G. Kameran är inte bra, men ett internt bildredigeringsprogram hanterar de värsta problemen. Lyckligtvis har kompromisserna med kvaliteten inte sträckt sig till den centrala hårdvaran. Det enkla systemet presterar fantastiskt väl. Om 3G hade inkluderats och kameran hade varit bättre hade värdet för pengarna varit utmärkt, men nu stannar omdömet på bra.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Pc advisor

"inexpensive for a touchscreen handset"

samsung_c3510_2PC advisor tycker att Samsung förtjänar beröm för att de har lyckats framställa en mobiltelefon med 3,5 mm hörlursuttag och högkvalitativ pekskärm till ett så pass lågt pris. Förutom de två nämnda funktionerna och det pris till vilket de erbjuds är Touchwiz operativsystem en av de bästa sidorna hos C3510. Vidare är den utmärkande designen ett plus. Musikspelaren, fm-radio och microsd-kortplats gör att modellen också presterar godkänt som multimediatelefon. På minussidan finns främst tre saker. Widgetsystemet som mobilen arbetar med kräver en del arbete innan det är klart. 3g saknas, vilket är ett stort avbräck och till sist är inte tangentbordet på skärmen optimalt då det ibland missar att svara på kommandon.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Phone arena

"The battery proved to be quite a capable performer"

samsung_c3510_3Phone arena jämför modellen med syskonmobilen Samsung Corby S3650 och kommer fram till att Corby är ett bättre val än den här. Priset för Genoa C3510 är aningen lägre, men funktionaliteten är klart sämre överlag. Förlusten av Corbys webbläsare och en normal musikspelare kompenseras inte av 3,5-millimeters hörlursuttag och den marginella prissänkningen. Hörlursuttaget är dock en av modellens styrkor, tillsammans med en bra batteritid. Dessutom är ljudkvaliteten riktigt bra både när det kommer till ljuduppspelning och samtal. På den svaga sidan tillkommer en tråkig design och en kamera som endast är på 1,3 megapixel.

Källa: www.phonearena.com (US)

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Typ: Touchscreen, edge, fyrbands-gsm
Skärm: Tft 2,8 tum, 240x320 pixel, 265 000 färger
Minne: 32 mb intern. Kan utökas till 8 gb via micro-sd
Kamera: 1,3 megapixel
Tal: 3,8 timmar
Standby: 400 timmar
Mått: 55,4x104x12,9 mm
Vikt: 92 gram
Anslutningar: Usb, bluetooth
Övrigt: Fm-radio, videospelare, musikspelare, webbläsare