Sök
Qtek 8080

Qtek 8080

Microsoft i mobilen

2004-05-18

Med Qtek 8080 har du program som MSN Messenger och Outlook i mobilen och det verkar finnas både bra och dåliga saker att säga om mobilen. Dessutom är inte testarna överens om kamerakvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 72/100 “Snabbats upp rejält”
PC World Norge ”Mobiltelefonene med PDA-funksjonalitet”
It Pro 7/10 “Ett fullgott kontor”

Vad tycker testarna?

Testarna verkar i regel tycka om mobilen, även om den har sina nackdelar. Den är snabb, har bra program, tillgång till bluetooth som uppskattas liksom många jobbrelaterade funktioner. Kvaliteten hos kameran anses av två testare vara si och så, medan en av testarna tycker att kvaliteten är något av det bättre man sett.

Mobil

“Snabbats upp rejält”

Mobil ger Qtek 8080 toppbetyg och anser att mobilen blivit snabbare i jämförelse med föregångaren. Det går enkelt att synkronisera med datorn, dessutom laddas mobilen när man ansluter den via datorn. Menysystemet är snabbt och smidigt, vilket är en stor fördel. Wap fungerar väl och det är lätt att läsa hemsidor. Webbläsaren anpassar storleken till skärmen, vilket uppskattas. Smidigt att kunna använda MSN Messenger direkt från telefonen, via GPRS. Det finns många trevliga funktioner som underlättar då man ska ringa eller använda kalendern, exempelvis gissar telefonen, utifrån telefonboken, vilket nummer du ska ringa om du slår in de första siffrorna. E-postfunktion, kalender och bra adressbok gör att mobilen passar bra att använda professionellt. Väldigt bra ljud från mp3-spelaren och det är smidigt att föra över musik. Bildkvaliteten från kameran och videosnuttarna är sådär, men godkänd. Dock kan det kännas segt att det inte finns någon snabbknapp för kameran. Detaljer som stör, med andra ord, men som helhet en väldigt bra mobil, som dock är ganska klumpig.

Källa:

Mobil, nr 3 2004
Till PC Worlds hemsida
It Pro, nr 2 2004

PC World Norge

”Mobiltelefonene med PDA-funksjonalitet”

Qtek-8080_2

PC World Norge menar att 8080 känns väldigt mycket fräschare än sin föregångare 7070. Designen är trevlig, och kameran är en av de bästa man sett på marknaden. Bilderna anses vara riktigt bra för att komma från en mobiltelefon. Bra att det finns bluetooth. Överraskande snabb när det gäller GPRS, som t.ex. vid hämtning av e-post. Överlag är telefonen smidig att använda, även om en del väntetider uppstår. Bra programvaror följer med. Testaren tror att mobiltelefonen kommer att stå sig väl på marknaden. Dessutom är priset riktigt bra med tanke på vad man får.

It Pro

“Ett fullgott kontor”

It Pro tycker att mobilen har många möjligheter till bra inställningar och passar perfekt för dem som behöver en mobil i jobbet. Det finns en rad handdatorfunktioner som uppskattas och ett bra operativsystem från Microsoft. Att synkronisera via datorn är enkelt. Bra med tillgång till bluetooth. Att använda menyerna går utan större problem. Dock kan GPRS-funktionen kännas seg och långsam. Skärmen kan emellanåt kännas liten och gör det ibland svårt att få överblick. Det borde finnas snabbare sätt att skriva meddelanden än med T9, exempelvis med tryckkänslig skärm, vilket skulle ha gjort mobilen än attraktivare. Bildkvaliteten är allt annat än strålande, bilderna blir suddiga och brusiga.

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Qtek 8080 är en trippelbandstelefon som har en färgskärm med 65,000 färger och en upplösning på 176x220 bildpunkter. Mobilen har en taltid på upp till 3,5 timmar och standbytid på 90 timmar. Den har Mp3-spelare, Wap 1.2, GPRS, IR-port, bluetooth, webbläsare, e-post med mera. Det går att synkronisera med pc. Den inbyggda kameran har upplösningen 640x480 bildpunkter. Det finns även en funktion som gör att man kan filma kortare videoklipp. T9 för sms finns. Det går även att skicka MMS. Det finns inbyggt minne på 32 Mb såväl som plats för SD-kort. Handsfree medföljer. Telefonen väger 130 gram och har måtten 120x50x24 mm. Program som ingår är Outlook, MSN Messenger och Internet Explorer.

Modell: Qtek 8080