Sök
Nokia 8910i

Nokia 8910i

Mobil med stil

2003-06-06

Ett exklusivt titanskal omger världens just nu kanske exklusivaste mobiltelefon. Med bra funktioner och färgskärm, kan tilläggas.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 62/100 "Uppgraderad lyx"
Xonio 4/5 "Eine echte Handy-Queen"
Focus 345/500 "Dezenten Luxus"

Vad tycker testarna?

Testarna är relativt eniga om att ingen annan telefon känns lika lyxig eller kan få omgivningen att bli grön av avund i riktigt lika stor utsträckning. Funktionsutbudet anses vara riktigt bra, framförallt uppskattas att java, GPRS och IR finns under ett och samma skal. Flera av testarna saknar dock möjligheten att ta foton. Dessutom anses design ha gått före funktion vad gäller knappsatsen. Med andra ord en riktig lyxpryl som får en att må bra, men den är inte så praktisk.

Mobil

"Uppgraderad lyx"

Mobil värdesätter att Nokia lyckats få in trippelbandsfunktion i 8910i, något alla mobiler i prisklassen borde ha. Testaren är betydligt mer skeptisk till färgskärmen. Inte för att den är dålig, utan för att den anses dra ner på telefonens exklusiva känsla. Det spelar ingen roll att mobiler mer eller mindre ska ha färgskärm idag, den vanliga 8910 känns lyxigare med sin svartvita skärm menar Mobil. Pluspoäng för snabba menyer, bluetooth och GPRS. Titanskalet uppskattas men däremot drar priset och den lite klena luckmekanismen ner på betyget.

Källa: Mobil, nr 5 2003
Till Xonios hemsida
Till Focus hemsida

Xonio

"Eine echte Handy-Queen"

Xonio saknar pop-port på 8910i, vilket innebär att det inte går att koppla någon kamera till telefonen. MMS funktionerna anses dock fungera väl. Testaren har inga som helst problem att ta emot eller skicka material. Java stödet uppskattas men avsaknaden av röststyrning resulterar i poängavdrag. GPRS och överföring via IR bedöms fungera väldigt väl. Inga som helst problem att surfa på nätet men färgskärmen får kritik för sin ringa storlek där bilder knappt blir större än frimärken. Batteriet klarar sig bättre och få mobiler har längre taltid. Testaren menar att 8910i i slutändan verkligen är en lyxig telefon, men på grund av några mindre missar är den mer representativ än bra.

Focus

"Dezenten Luxus"

Focus kallar 8910i för "kungen bland mobiltelefoner". Testaren menar att 8910i är betydligt bättre än sin föregångare. Färgskärm, java, MMS och många andra funktioner får testaren på gott humör. Användargränssnittet får sämre betyg. Testaren menar att knappsatsen är för liten, knappbelysningen är så gott som obefintlig och vissa buggar från 8910 som verkligen borde ha ordnats finns kvar. Summa summarum blir betyget högre än föregångarens. Men testaren konstaterar att om man vill ha en 8910i blir man tvungen att offra en del i användarvänlighet.

Cirkapris: 8500 kronor

Produktfakta: Nokia 8910i är en trippelbandstelefon med skal i titan. GPRS 2+2 eller 3+1. Data kan skickas via modem, IR eller bluetooth. Färgskärmen visar 4096 färger och har en upplösning på 95x65 pixels (5 rader). Wap version 1.2.1 ingår liksom MMS och Java. Fullständig adressbok med 500 platser. Batteriet räcker till 4,5 timmar tal eller 300 timmar standby. Övriga finesser är T9, vibrator, kalender, timer, valutaomräknare och konferenssamtal upp till fem deltagare. Med Java kan spel och andra program laddas ner. Ringsignaler finns det 35 av och dessutom med plats för fem egna. Stöd för polyfona signaler saknas. Mått 103x46x20 mm ihopfälld, vikten är 112 g.

Modell: Nokia 8910i