Sök
Nokia 7900

Nokia 7900

Unik designmobil

2008-02-25

En designmobil som man bara måste älska. Eller hata. Det räfflade, blinkande och färgrika aluminiumskalet ger inget utrymme för mellanting.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 76/100 “Riktigt snygg”
Pc för alla 4/10 “Lite för pengarna”
Cnet 6,1/10 “An attractive phone”
Amobil 3/6 “Like upraktisk som det er flott”

Vad tycker testarna?

Testarna är delade när det gäller Nokia 7900. Vissa gillar den speciella designen medan andra hatar den. All är dock överens om att just utseendet är en mycket viktig aspekt för en designmobil. Därmed varierar slutomdömet stort mellan testarna och vad de anser om utseendet. Det stabila aluminiumskalet får beröm av de flesta medan sporadiska hyllningar går till batteritiden, mediaspelaren och skärmen. Ett par testare är även smått förälskade i telefonens många ljuseffekter. Kritik får framförallt knappsatsen, som av de flesta anses närmast omöjlig att arbeta med. En testare anser den även något dyr medan norrmännen inte uppskattar kameran. Överlag är Nokia 7900 en mobil som delar testarna, mycket på grund av sin unika design. En mobil med ett utseende att älska eller hata.

Mobil

“Riktigt snygg”

Svenska Mobil gillar Nokia 7900 och ger den utmärkelsen ”Toppbetyg”. Testaren uppskattar den speciella designen och skalets aluminiumhölje. Musikspelaren får beröm den med och detsamma telefonens många funktioner. Kritik får dock det långsamma operativsystemet samt knappsatsen. Den är förvisso snygg, men tyvärr väldigt otrevlig att jobba med. Ergonomin har fått lämna plats för att designmobilens enhetliga utseende inte ska brytas och det gör att skicka sms till en mardröm. Överlag är dock Mobil positivt inställda till Nokia 7900. Den har sina brister, men även många styrkor. Snygg, med många funktioner och med en fin kvalitetskänsla överlag.

Källa: Mobil (SE) december 2007

Pc för alla

“Lite för pengarna”

Nokia 7900 har ett skönt skal i metall, men i övrigt är det inte mycket att hurra för enligt svenska Pc för alla. Testaren menar att den påstådda designmobilen är allt annat än snygg, vilket gör att hela konceptet hamnar på tunn is. Telefonen i övrigt är utrustad med de vanliga standardfunktionerna och bjuder på en hygglig kamera, en ok mp3-spelare och 1 GB internminne. Enligt testaren ingenting som motiverar det höga priset. Det som ska motivera priset på en mobil av det här slaget är designen och där har Nokia hamnat helt fel. 7900 anses därmed vara en duglig mobil med ett alldeles för högt pris.

Källa: Pc för alla (SE) nr 1 2008

Cnet

“An attractive phone”

Brittiska Cnet vill enligt egen utsago ge 7900 ett riktigt högt betyg. Man gillar den unika designen, kameran och batteritiden är bra. Testaren menar att knappsatsen vid sms-skrivande är närmast omöjlig att arbeta med, vilket gör användandet av telefonen till en jobbig upplevelse. Paradoxalt nog är det även en av knappsatsens funktioner som får mest beröm av testaren. Cnet gillar att bakgrundljuset kan ändra färg och skapa effekter. Det är i och för sig endast en gimmick, men det är ännu ett sätt som 7900 och dess design är unik på marknaden. Trots telefonens flera goda sidor får den nöja sig med ett ok betyg. Knappsatsen anses förstöra upplevelsen alldeles för mycket.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Amobil

“Like upraktisk som det er flott”

Amobil från Norge ser båda gott och ont i Nokia 7900. Å den ena sidan så gillar man telefonens unika design och menar att skärmen är marknadens allra bästa. Därtill tycker man att knappsatsens förmåga att ändra färg är rolig och man uppskattar även skalets aluminiumhölje. Å den andra sidan är designen allt annat än praktisk. Knappsatsen är jobbig att använda och aluminiumhöljet drar åt sig fettfläckar i massor. Därtill saknas det expansionsficka för minneskort, musikspelaren har inte radio och kameran är rent hemsk. Överlag anses därmed Nokia 7900 vara en ok mobil som har snygg design och fin skärm, men lider av baksidan av sin unika design.

Källa: www.amobil.no (NO)

Cirkapris: 3600 kronor

Produktfakta: Nokia 7900 är en designmobil med OLED-display med stöd för 16 miljoner färger och en upplösning på 320x240 pixlar. Till varje Nokia 7900 medföljer unika animerade bakgrundsbilder och ljuseffekter i 49 färgalternativ. 7900 har en 2-megapixelkamera med blixt, mediaspelare och 1 GB inbyggt minne. Den stöder bland annat Bluetooth och Edge. Taltiden är upp till 3 timmar och passningstiden upp till 300 timmar. Måtten är 112x45x11 mm och vikten 101 gram.

Tillverkare: Nokia