Sök
Nokia 7270

Nokia 7270

Design och funktionalitet

2005-05-26

En vikbar telefon med en design som sticker ut utan att avskräcka. Nokia 7270 har dessutom bra med funktionalitet för att vara en designtelefon.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 6,7/10 ”Some of the fun is cut short by the mediocre call quality”
Mobile Review ”Quite a pleasant impression”
Total Mobile 82/100 ”As good a phone as it is a fashion accessory”
Infosync World 83/100 ”Has something going for it”

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att Nokia 7270 är stor och tung men att den har en snygg och smart design. Telefonens största nackdel är att den saknar bluetooth. I övrigt är testarna oense om hur bra skärmen är, de flesta är eniga om att den är bland de bästa Nokia-skärmarna men att den ändå har en bit upp till att bli riktigt bra. Ljudkvalitén diskuteras också och några tycker den är riktigt bra medan andra anser att den lämnar en del mer att önska. Överlag anser dock de flesta att telefonen har bra med funktioner för att vara en designtelefon.

Cnet

”Some of the fun is cut short by the mediocre call quality”

7270_18

Cnet är, trots att det är en designtelefon, inte nöjda med dess utseende. De menar att telefonen känns tung och klumpig i handen och utsidan i metall gör att designen känns kall och industriell. Testaren är nöjd med den mindre skärmen men den större upplevs blek och färglös. Trots detta går det bra att använda telefonen i solljus och se vad som står på skärmen. Testaren är också nöjd med de funktioner som finns i telefonen. Samtidigt som de grundläggande behoven täcks finns det också lekfulla finesser som gör användningen roligare. Bildkvalitén från kameran är över snittet för liknande kameror men fungerar ändå bara för nöjesfotografering. Ett minus i det här sammanhanget är att telefonen saknar blixt för kameran. Men det största minuset är ändå att ljudkvalitén, när man talar i telefonen, är mycket dålig.

Källa: Till Cnets hemsida
Till Mobile Reivews hemsida
Total Mobile, nr 130 2005
Till Infosync Worlds hemsida

Mobile Review

”Quite a pleasant impression”

7270_15

Mobile Review menar att 7270 är väldigt lik Nokia 6170, både i utseendet som känslan när man använder den. Men när textilskalet kommer på ser telefonen helt annorlunda ut än alla andra telefoner på marknaden. En nackdel är storleken på telefonen som är klart större än den borde vara för en hopfällbar telefon, den går att ha i byxfickan men är då obekväm. Den lilla skärmen är svår att läsa i solljus men den större skärmen klarar sig bra. Kvalitén på den är bland de bättre av Nokias skärmar. Det går inte att göra enkla inställningar eller liknande när telefonen är stängd eftersom den saknar knappar för detta på utsidan. 7270 är en medelmåttig telefon med medelmåttiga funktioner, en arbetshäst med designad utsida. Det som testaren anser vara den största nackdelen är avsaknaden av bluetooth.

Total Mobile

”As good a phone as it is a fashion accessory”

7270_06

Total Mobile anser att det är troligt att 7270 blir den populäraste av Nokias tre nya designtelefoner. Den är helt klart den som passar bäst till den vanlige användaren. På utsidan är den enda designdetaljen det etsade mönstret i metallplattorna och möjligheten att klä telefonen i matchande textilskal. Insidan är en i grunden enkel fyrkantig knappsats som fått en svart, vit och röd design. Knappsatsen känns solid men inte helt bekväm att använda. Kameran är tillräckligt bra för att bilderna ska kunna delas via MMS men inte mycket bättre och den stora skärmen är skarp och klar. Batteritiden är ganska imponerande och kvalitén på ljudet är överlag bra. Den största nackdelen enligt testaren är att telefonen saknar bluetooth, medan telefonen är bra att använda och hålla i och den vinklade designen gör den bekväm att prata i.

Infosync World

”Has something going for it”

7270_17

Infosync World menar att 7270 är stor och tung men ändå stilfull tack vare sina mjuka kurvor. Den inre skärmen får beröm som en av de bästa som testaren sett i en Nokia telefon, den är både skarp och ljus. Knappsatsen får också beröm som en av de bättre i en designtelefon från Nokia men navigationsknappen är för liten. Testaren tycker också att Nokia 7270 erbjuder bra med funktionalitet för att vara en designtelefon och det enda som saknas är bluetooth. Bilderna från kameran är av medelgod kvalité. Ljudkvalitén är god när man pratar i telefonen men batteritiden får kritik då den är klart under de siffror som angetts av Nokia.

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Nokia 7270 är en vikbar trippelbandstelefon med två färgskärmar. Den större TFT-skärmen på 31,7x38,9 mm har en upplösning på 128x160 pixlar och 65,536 färger och den mindre skärmen på 25,6x19 mm har en upplösning på 96x65 pixlar och 4,096 färger. Telefonen har en kamera för stillbilder i VGA 640x480 pixlar och videoupptagning. Den kan skicka och ta emot MMS, SMS och e-post. Den är utrustad med EDGE, GPRS, HSCSD och lokal kommunikation sker via IR eller USB med Pop-Port. Den hanterar WAP och xHTML, har FM-radio, polyfona ringsignaler i MIDI-format och stöd för Java MIDP 2.0. Taltiden är specificerad upp till 4 timmar och passningstiden på upp till 270 timmar. Telefonen mäter 88x46x22 mm och väger 121 g. Till telefonen finns även utbytbara textilskal med snabbfäste.

Modell: Nokia 7270

Tillverkare: Nokia