Sök
Nokia 6670

Nokia 6670

Proffsig och smart

2005-02-15

Den är inte ultrakompakt, men Nokia 6670 är en smart affärsmobil med bra minne och fin kamera som kan visa PDF-filer.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 398/500 "Ordentliche Ausdauer"
Mobil 73/100 "IR-port saknas"
What Laptop & Handheld PC 8/10 "Highly desirable handset"
Dator Magazin "Bra jobbat Nokia"
Pocket Lint 7/10 "Poor man's GPS"

Vad tycker testarna?

Nokia 6670 är en smarttelefon som övervägande får bra kritik från testarna. Man är överens om att denna användarvänliga mobil kan en hel del. Användbara programvaror kombineras med funktionalitet och en bra kamera. Batteriet räcker länge, det gör minnet också om man sätter in ett 64 MB kort. Mindre brister som framhävs kan tänkas godtyckliga för varje textares egen smak. Små tangenter, ingen IR-port, mindre bra GPS och möjliga buggar i programvaran på datorn verkar inte dra ner helhetsbedömningen av modellen.

Connect

"Ordentliche Ausdauer"

Designmässigt är 6670 rätt enkel, menar tyska Connect. Inuti är den som en liten dator och mycket enkel att använda. Den är laddad med användbar mjukvara och med ett 64MB kort får den rejäl kapacitet både för fotografier och för lagring av information. Allt kan sedan okomplicerat synkroniseras med Outlook. Det är inga som helst problem med överföring. Även kameran gör bra ifrån sig. Bilderna blir klara och redigeringen sköts lätt. Tekniskt är detta en mycket avancerad mobiltelefon med bra prestanda, många finesser och en ansenlig batteridrift. Tydlig och stor färgdisplay, men alldeles för små tangenter. Sammantaget får modellen bra betyg i testet som består av nio modeller och den väljs till testsegrare tillsammans med Sagem CFX65 som är den bästa basic-telefonen.

Källa: Connect nr 12, 2004
Mobil nr 12, 2004
What Laptop & Handheld PC januari 2005
Dator Magazin nr 1, 2005
Till Pocket Lint's startsida

Mobil

"IR-port saknas"

6670-bMobil tycker att 6670 är en riktigt proffsmobil. Mängder av bra programvaror, exempelvis Netfront för PDF varvas med många användbara funktioner och ett effektivt operativsystem. Problemet är att Netfront är ett program som kräver en hel del arbetsminne. Utseendemässigt är modellen ganska lik den tidigare storsäljaren 7610, men nu sitter tangenterna rakt och bekvämt. Vill man lagra bilder och e-post är det välkommet att kunna sätta in ett 64 MB kort så får man plats med lite mer. Fotografierna blir ofta bra, även om det finns få inställningar för ljus och färg. Men det är enkelt att redigera bilderna efteråt. Testaren konstaterar att modellen saknar IR-port men trots det är 6670 den bästa smarta mobilen för proffsanvändare som tillverkaren gjort hittills. Den är också mycket flexibel på grund av att man kan installera mängder av program.

What Laptop & Handheld PC

"Highly desirable handset"

What Laptop & Handheld PC testar flera mobiler och anser att 6670 är en ganska stor mobiltelefon, inte alls så kompakt som man förväntat sig och ganska lik 7610:an. Modellen är rätt snygg, känns greppvänlig och är skön att hålla i. Den har också ett funktionellt tangentbord. Tyvärr saknar displayen den där riktigt höga upplösningen som hade varit trevligt att ha till en kameratelefon. Fördelarna är att den har inbyggd blåtand, så den kan fungera som en bra affärstelefon och att minnet kan utökas till 64 MB. Totalt sett är modellen en robust och bra allroundtelefon med en hel del bra funktioner. I testet väljer man Orange SPV C500 som bästa mobil.

Dator Magazin

"Bra jobbat Nokia"

6670 är en smarttelefon för kräsna användare, menar Dator Magazin som testar fem smartmobiler. Modellen är i en snygg, klassisk design som inte väcker särskilt mycket uppmärksamhet. Det är mycket lätt att få en Internetanslutning. Allt sker automatiskt och telefonen konfigurerar sig själv så att man snabbt kommer åt både GPRS och e-post. Modellen är användbar och stödjer många protokoll. Mobilen har också inbyggt antivirusprogram. En klar fördel, tycker testarna. Kameran är bland de bättre som man kan hitta i en mobil. Bilderna har fin upplösning och klara färger även om man fotograferar vid sämre ljusförhållanden. Brister är att telefonen saknar WiFi. I testet vinner Sony Ericsson P910i.

Pocket Lint

"Poor man's GPS"

Engelska Pocket Lint konstaterar att 6670 ser ganska vanlig ut. Nyheten är förstås programmen Netfront som visar PDF-filer och Lifeblog som lagrar meddelanden och bilder direkt till en dator. Några buggar upptäcker man när programmen installerats på datorn, särskilt på Windows XP kan det finnas några småbrister. GPS verkar ha funktionen av att lokalisera snarare än att positionera exakt. 6670 saknar IR-port, men Bluetooth-funktionen duger väl. 6670 är en bra telefon som både har ett rymligt minne och en fin megapixelkamera som tar bilder med förträfflig upplösning. Samtidigt kombinerar modellen funktionell prestanda, användarvänlighet och praktisk mjukvara under skalet.

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: Nokia 6670 är en smart telefon med trippelbandstäckning och automatisk växling mellan banden. I telefonen sitter en megapixelkamera med 4x digital zoom med möjlighet till bild- och videoredigering. Den har en Netfront-läsare med PDF-stöd, program för visning av e-postbilagor och direktutskrift. Operativsystem: Symbian OS7.0s. Series 60-plattform. Kamerans bilder kan komprimeras till JPEG, GIF87a/89a, DCF (kan endast läsas), WBMP, BMP, MBM och PNG. Inbyggd TFT-färgdisplay med aktiv matris och 65536 färger samt en upplösning på 176x208 pixlar. 8 MB internt minne är inbyggd men kan utökas via multimediakort (MMC) till 64 MB. Taltiden är mellan 2 till 4 timmar och passningstiden på mellan 150-240 timmar. Bland finesserna finns bland annat Bluetooth, USB med Pop-Port och dataöverföring via GPRS med inbyggd Internetläsare som stöder HTML, XHTML och WML, Java-stöd. 6670 har följande inbyggda datorprogram: Microsoft Outlook, Outlook Express, Lotus Organizer och Lotus Notes. Modellen väger 120 gram och måtten är 109x53x21 mm.

Modell: Nokia 6670

Tillverkare: Nokia