Sök
Nokia 6500 Slide

Nokia 6500 Slide

Utan direkta överraskningar

2007-12-26

Skjutbar mobil som imponerar med sin byggkvalitet och samtalskvalitet. Funktionsmässigt bjuds det inte på några överraskningar varför testarna är något tveksamma.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 72/100 "Skön att ringa med"
Cnet 7,1/10 "Only relatively useful and user-friendly"
Pocket Lint 7/10 "A poor man's Nokia N95"
Din Side 4/6 "Har uten tvil en viss klasse"
Amobil 4/6 "6500 Slide er en gjennomgående solid telefon"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Nokia 6500 Slide är en välbyggd och läckert utförd mobiltelefon. Den har hyggliga specifikationer och bjuder på en bra samtalskvalitet. Men när priset vägs in i ekvationen så räcker det inte till. Den anses vara en dyr produkt som inte överraskar med varken sin kamera, musikspelare eller övriga funktioner. Dessutom upplevs den som stor och tung av flertalet testare.

Mobil

"Skön att ringa med"

Enligt svenska Mobil är det bästa med Nokia 6500 Slide att den fungerar riktigt bra som telefon. Testaren uppger att den är bekväm att tala med och har ovanligt bra samtalskvalitet. Den gör sig också extra bra som högtalartelefon. Sett till funktionerna är det inget som direkt imponerar. Testaren hade hellre sett att produkten körde Series 60 och att musikspelaren haft ett bättre utförande. Kameran tar bilder med ok kvalitet och videofilmer överraskar positivt. Testaren tror dessutom att 6500 Slide kan vara riktigt bra på att visa tv tack vare den stora skärmen och den kraftiga högtalaren. Tv-ut anslutningen upplevs som ett roligt tilltag. Testaren är tveksam när det gäller att väga funktionerna mot prislappen hos mobilen. Kanske för den som är ute efter något mer exklusivt, skriver Mobil.

Källa: Mobil (SE) november 2007

Cnet

"Only relatively useful and user-friendly"

Även om Cnet anser att Nokia 6500 Slide är en mobil som är välspäckad med funktioner så når den inte riktigt hela vägen då användandet inte är helt bekymmersfritt. Testaren rapporterar att det är omständligt att låsa telefonen, att den inbyggda ordlistan inte riktigt låter användaren lägga egna ord samt att telefonen inte fullt ut samarbetar med den medföljande programvaran. Men annars är det mesta bra, samtalskvalitet och batteritid uppges hålla hög klass. Musikspelaren är lätt att använda och ljudkvaliteten acceptabel. Kameran funkar hyggligt i dagsljus men inget vidare i mörker, blixten till trots. Även om mobilen initialt lyckas få en hel del ögonbryn att höjas är det ett övergående intryck. När det försvunnit är det enda som finns kvar en medioker mobil, summerar Cnet.

Källa: www.cnet.com 

Pocket Lint

"A poor man's Nokia N95"

Nokia 6500 Slide känns enligt Pocket-Lint onödigt stor och tjock. De tilltagna dimensionerna gottgörs delvis av många funktioner och anslutningsmöjligheter. Knappsatsen är bekväm och telefonen presterar överlag bra, men det känns inte som att det är nog. Med den tilltagna storleken hade man åtminstone kunnat få något av det som gjort storebrorsmodellen Nokia N95 till en vinnare skriver testaren. Exempelvis 5 megapixlars kamera, dedikerad musikspelare, gps och 8 gigabytes lagringsutrymme. I förhållande till telefonens storlek är inte funktionerna tillräckligt bra menar Pocket-Lint.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Din Side

"Har uten tvil en viss klasse"

Norska Din Side tycker att Nokia 6500 Slide är en riktigt läckert utförd mobil. Testaren gillar designen, den stora skärmen och den bekväma knappsatsen. Även om mobilen ligger bra i handen så gör måtten och vikten att det inte är en produkt som enkelt bärs i byxfickan. 6500 Slide är inte en utpräglad musikmobil, men det går att få till ett bra ljud genom att justera nivåerna i equalizern. Att det också går att använda valfria hörlurar är ett plus. Kameran är anständig, men inte bättre än vad som kan förväntas i en mobiltelefon.

Källa: www.dinside.no (NO)

Amobil

"6500 Slide er en gjennomgående solid telefon"

Amobil skriver att Nokia 6500 Slide är en gediget utförd mobiltelefon med exklusiv känsla då den mestadels är gjord i metall. Knapparna är stora och lätta att trycka på. Gummidetaljen under skärmen underlättar när mobilen ska dras ut. Förutom att en dedikerad på/av-knapp saknas är testaren helnöjd designmässigt. Skärmen är stor och menyerna väl tilltagna vilket gör det lätt att navigera. Series 40 som används är enligt testaren logiskt uppbyggt. Samtalskvaliteten uppges vara väldigt bra, men den medföljande handsfreen är inget vidare. Hörlurarna fungerar för radio-lyssnande, men ljudet blir platt och tråkigt med musikfiler. Dessutom anser testaren att samtalstiden på 2,5 timmar i 3G-nätet är något lågt. Kameran är lite svår att hantera, men den tar skarpa bilder med bra färgåtergivelse, skriver testaren.

Källa: www.amobil.no (NO)

Cirkapris: 3700 kronor

Produktfakta: Nokia 6500 Slide är en 3G-mobiltelefon med fyrbands GSM och EDGE. Den använder sig av operativsystemet Series 40, Feature Pack 1. Skärmen är en tft på 2,2 tum med 240x320 pixlar och 16 miljoner färger. Den har en 3,2 megapixelkamera med 8x digital zoom, autofokus och dubbla fotolampor. Bland funktionerna märks bluetooth, usb, java, mms, e-post och polyfona ringsignaler. Har inbyggd musikspelare. Internminnet på 20 megabyte kan utökas med sd-minneskort (256 megabyte ingår). Samtalstid angiven till 6 timmar och passningstid till 320 timmar. Väger 123 gram och har måtten 96,5x46,5x16,4 mm.

Tillverkare: Nokia