Sök
Nokia 5630 XpressMusic

Nokia 5630 XpressMusic

En lyckad uppföljare

2009-09-18

Nokia 5630 XpressMusic är Nokias senaste bidrag till serien av billiga musikmobiler och ett bra alternativ om man är ute efter en renodlad musikmobil. Den är prisvärd, smidig och fylld med funktioner, men hörlurarna som medföljer saknar det rätta trycket.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 70/100 ”Mindre och bättre”
Phone Arena - ”Pleased with what the Nokia 5630 Xpress Music brings out”
Mobilsiden - ”Billig og lever i nogen grad op til forventningerne”
Cnet 6,7/10 ”Even though it's small, this Xpress Music doesn't skimp on features”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att nya Nokia 5630 XpressMusic är en liten och smidig musikmobil som har en mängd fina funktioner och ett bra pris. Musikspelaren anses hålla hög kvalitet, men de tillhörande hörlurarna får en del kritik. Plus delas dock ut till möjligheten att använda egna hörlurar via ett 3,5-millimetersuttag. Vidare anses det att telefonen är riktigt snabb och har välbekanta Nokia-menyer. Minus delas bland annat ut till en halvdan kamera och webbläsare.

Mobil

”Mindre och bättre”

Tidningen Mobil är av åsikten att uppdateringen av Nokias lite billigare musikmobil är mycket bra då den har ett kompaktare format och fler funktioner. Musikspelaren får plus eftersom det är samma som även ingår i N-serien, dessutom anses det enkelt att använda den då det finns dedikerade knappar på sidan av telefonen. Ljudkvaliteten är riktigt bra, men de medföljande hörlurarna har svagt ljud och saknar tryck i basen. Därför är det bra med möjligheten att koppla in egna hörlurar via 3,5-millimetersuttaget. Minus delas ut till att Nokia använder sig av för många egna lösningar istället för att hålla sig till standardprogram när det gäller applikationer och tjänster. Bland de negativa sakerna nämns också en enkel kamera och en trasslig e-postläsare.

Källa: Mobil (SE) augusti 2009

Phone Arena

”Pleased with what the Nokia 5630 Xpress Music brings out”

Phone Arena är mycket nöjda med vad den nya musikmobilen från Nokia erbjuder och menar att den nästan lever upp till alla deras krav. Först och främst uppskattas det att den är kompakt, men också att den är snabb och levererar en fin internetupplevelse. När det gäller musikspelaren fungerar den bra även om ljudkvaliteten i högtalaren och de medföljande hörlurarna inte är något vidare. Plus dock till att det är enkelt att koppla in ett par egna hörlurar. Batteriet håller hög kvalitet med lång batteritid.

Källa: www.phonearena.com (US)

Mobilsiden

”Billig og lever i nogen grad op til forventningerne”

Mobilsiden anser att även om Nokia 5630 XpressMusic är billig och bra så kan den inte mäta sig med Sony Ericssons Walkman-mobiler. Att den använder sig av de bekanta Nokia-menyerna gör det lätt att komma igång. Bra är också skärmen och ordboken. Musikspelaren får plus för att den är enkel att använda och har ganska bra ljudkvalitet, extra uppskattning delas ut till möjligheten att ta emot Podcasts. På minussidan listar Mobilsiden bland annat en halvdan kamera och bristen på en riktig webbläsare.

Källa: www.mobilsiden.dk (DK)

Cnet

”Even though it's small, this Xpress Music doesn't skimp on features”

Cnet Asia är av åsikten att Nokia 5630 Xpress Music inte ser så värst imponerande ut till det yttre, men menar samtidigt att storleken talar till dess fördel. Knapparna får beröm eftersom de är enkla att trycka på. Musikspelaren är riktigt bra och det ses som ett stort plus att det finns ett uttag för egna hörlurar då de medföljande inte håller någon vidare klass. Kameran får en del negativ kritik eftersom den saknar autofokus. Det anmärks också på att batteriet är lite för klent för en musikmobil då det inte håller mer än en dag vid musiklyssnande.

Källa: www.asia.cnet.com (SG)

Cirkapris: 2200 kronor

Produktfakta:

Nokia 5630 XpressMusic
Typ: Musikmobil, edge, fyrbands-gsm
Skärm: 2,2 tum, 320x240 pixel, 16,7 miljoner färger
Minne: 128 MB intern och 4 GB via tillhörande micro-SD, som även kan utökas till 16 GB
Kamera: 3,2 mp, 4x digital zoom, blixt
Tal: 7 timmar (gsm)
Standby: 400 timmar (gsm)
Mått: 112x46x12 mm
Vikt: 83 gram
Anslutningar: Usb 2.0, Micro-USB, 3,5 mm kontakt, Bluetooth
Övrigt: FM radio, Nokia-musikspelare, Wlan, e-postklient, javaspel

Tillverkare: Nokia