Sök
Nokia 5220 XpressMusic

Nokia 5220 XpressMusic

Musikmobil med unik design

2008-10-09

Det är den speciella designen som är det mest anmärkningsvärda hos Nokia 5220 XpressMusic. För övrigt anses den ha ett bra pris och godkänd funktionalitet utan att sticka ut åt något direkt håll.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 66/100 “Tunn och billig”
Dingz 4/6 “Helt unik utforming”
Amobil 3/6 “Et greit design”
Mobile Arsenal “Perfect for listening to music”
Mobile review “Pretty good way to go”

Vad tycker testarna?

Testarna berömmer telefonens unika design, även om vissa av testarna också tycker att den är något underligt uppbyggd. När det gäller byggkvaliteten får telefonen blandade omdömen. Musikspelaren och radion får beröm, liksom ljudkvaliteten även om en testare hade förväntat sig ännu bättre kvalitet. Att telefonen är liten och lätt att bära med sig nämns av flera testare liksom batteritiden som imponerar. Priset är tilltalande och det finns många användbara funktioner och finesser. Dock verkar många testare tycka att telefonen, om man bortser från designen, inte har så mycket nytt att komma med.

Mobil

“Tunn och billig”

Nokia 5220 XpressMusic 1I Mobils snabbtest konstateras det att telefonen har ett bra pris och en nätt och snygg design. Den originella designen är tilltalande och gör att telefonen utmärker sig. Menysystemet fungerar felfritt. Skärmen håller mycket hög kvalitet med en ljus och skarp bild. Musikspelaren är användarvänlig och snabbknapparna på telefonen är användbara. Tillgången till fm-radio beröms.

Källa: Mobil (SE) nr 9 2008

Dingz

“Helt unik utforming”

Nokia 5220 XpressMusic 2Dingz tycker att telefonen har en tuff och ovanlig design med många tilltalande funktioner. Byggkvaliteten kunde vara bättre då konstruktionen känns plastig. Fördelen är dock att mobilen är mycket lätt. Priset är bra och man får mycket för pengarna. Telefonen är trevlig att hålla i med behändiga snabbknappar. Ljudkvaliteten är godkänd även om maxvolymen kunde ha varit högre. Testaren hade förväntat sig mer av ljudet eftersom telefonen är skapad för musik. Menysystemet känns välbekant och är lättnavigerat och snabbt. Skärmen är skarp men den kan vara svår att se i starkt solljus. Kameran har bra upplösning men avsaknaden av autofokus och blixt gör att bilder tagna inomhus inte blir så bra. Bilder tagna ute har okej kvalitet och batteritiden imponerar. En trevlig telefon med bra musikegenskaper.

Källa: http://www.dingz.no (NO)

Amobil

“Et greit design”

Nokia 5220 XpressMusic 3Amobil menar att det är designen som gör att telefonen utmärker sig och som antagligen kommer att göra att den säljer. Att den dessutom är tunn och lätt berömmer testaren. Materialvalet kunde ha varit annorlunda då testaren konstaterar att fingeravtryck syns direkt. Knapparna har en bra storlek och fungerar fint. Skärmen får negativa omdömen då den känns ljussvag och att skärmen är svår att se om man inte tittar i exakt rätt vinkel. Menysystemet känns logiskt uppbyggt och fungerar bra. Musikspelaren är användarvänlig och även om ljudkvaliteten inte är lika bra som hos en vanlig mp3-spelare finns det gott om användbara funktioner. Kamerans bilder imponerar inte då de blir mörka och gryniga. Testaren tycker inte att telefonen har så mycket nytt att komma med även om det finns delar av den som är helt okej.

Källa: http://www.amobil.no (NO)

Mobile Arsenal

“Perfect for listening to music”

Nokia 5220 XpressMusic 4Mobile Arsenal skriver att designen är tilltalande men ovanlig och lite konstig. Telefonen anses vara liten och nätt och dessutom hållbar och välbyggd. Skärmen har fantastiskt bra kvalitet och knapparna är lättanvända. Menysystemet känns ganska trögt. Det finns en del finesser som är roliga och som gör att telefonen går att anpassa efter personliga preferenser. Ljudkvaliteten vid samtal är mycket bra. Kameran fungerar godkänt och tar hyfsade bilder. Musikspelaren får beröm då den erbjuder det mesta som kan önskas i form av inställningar och finesser. Ljudkvaliteten får medelbetyg, men fm-radion fungerar felfritt. Batteritiden är mycket bra och sammantaget är Nokia 5220 en speciell telefon.

Källa: http://mobilearsenal.com (US)

Mobile review

“Pretty good way to go”

Nokia 5220 XpressMusic 5Enligt Mobile review har Nokia lyckats med att göra en fyndig telefon med en uttrycksfull design och en del bra funktioner. Testaren tycker att telefonen riktar sig mot en ung publik som vill ha en bra musikmobil till ett hyfsat pris. Samtidigt känner Mobile review att Nokia borde ha satsat något mer på finesser än på design. Telefonen är trevlig att hålla i och den känns robust. Att den är liten och smidig att bära med sig är en fördel. Skärmen är ljus och har en mycket bra bild som syns väl även i solljus. Knappsatsen är välgjord och knapparna lagom stora. Batteritiden får väl godkänt. Ljudet är riktigt bra även om volymen är något låg. En fin telefon till ett bra pris.

Källa: www.mobile-review.com (RU)

Cirkapris: 1700 kronor

Produktfakta: Nokia 5220 Express Music är en musikmobil med gsm-trippelband och edge. Skärmen är en 2 tum stor QVGA med upplösningen 320x240 pixlar och 256.000 färger. Telefonen väger 78 gram och har måtten 108x43,5x10,5 mm. Telefonen har minneskortplats för micro-SD. Det finns bluetooth, usb och en 3,5 mm AV-kontakt i anslutningsväg. HSCSD/CSD används för surfning och modemuppkoppling. Det finns en 2-megapixelskamera med 4x digital zoom och något som kallas bearbetningsalgoritm som ska kunna ta bilder i situationer med lite ljus. Det går även att filma videoklipp. Musikspelaren kan hantera formaten MP3, M4A, eAAC+, AAC och WMA. Det finns också fm-stereoradio med RDS. 30 megabyte internt minne finns och ett microSD-kort på 512 megabyte medföljer. Taltiden uppges till 5,25 timmar och passningstiden 406 timmar.

Tillverkare: Nokia