Sök
Nokia 3200

Nokia 3200

Kameramobil med utbytbara mönster

2004-01-05

Nokia 3200 är Nokias billigaste kameramobil. På köpet får man även ficklampa och radio.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 7/10 "Nokias billigaste kameramobil"
Mobil "Ful fullträff till bra pris"
Connect "Guter Ausstattung"

Vad tycker testarna?

Testarna är positiva till Nokia 3200. Visserligen är kameran inte av högsta kvalitet, men det är de aldrig på mobiltelefoner. En testare anser att ljudet från radion är väldigt bra, medan en annan påstår att själva telefonen låter burkig. Trevligt att man själv kan påverka utseendet med egna mönster. En testare tycker att designen är aningen tråkig och att skärmen kunde ha varit aningen bättre. Men sammantaget är detta en riktigt prisvärd telefon med många funktioner.

Mikrodatorn

"Nokias billigaste kameramobil"

Mikrodatorn hittar det mesta man kan önska hos Nokia 3200, i varje fall i den här prisklassen. Det går att lägga in färgglada papper under skalen för att skapa ett eget utseende och tröttnar man på medföljande kan man rita eller skära till nya. Bildkvaliteten från den inbyggda kameran är inte hög, däremot är ljudet från radion av mycket god kvalitet. Tyvärr har det medföljande headsetet bara en snäcka, trots att radion tar emot i stereo. Testaren tycker det är kul att det går att använda diktafonen för att spela in meddelanden som sedan kan användas som ringsignal. Skärmen är inte den allra bästa, det blir eftersläpningar vid rörlig grafik och den är aningen svårläst utan belysning. Testaren hade gärna sett fler spel. Detta är ju en ungdomsmodell, men designen är lite tråkig. Ett plus i kanten dock för bra radio, röstinspelning och handsfree.

Källa: Mikrodatorn nr 15 2003
Mobil nr 12 2003
Connect nr 12 2003

Mobil

"Ful fullträff till bra pris"

Nokia-3200_bak.
Mobil upplever Nokia 3200 som plastig och tycker att knappsatsen påminner om en hård ost med stora hål i. Men det går att byta både färg och mönster fram och bak, så att det går att göra telefonen i linje med sin egen smak. Man kan dessutom byta färg i menyerna. Testaren påpekar dock att det finns en damm och fuktrisk med att byta skal ofta. Det finns kamera, radio, MMS och ficklampa att roa sig med om man inte har lust att prata i telefon. Kameran har bara 0,1 megapixels upplösning, men duger till bakgrundsbilder och MMS. Tyvärr lyckas man egentligen bara ta hyfsade bilder utomhus dagtid. Ljudet är aningen burkigt, men man får mycket för pengarna och testaren belönar Nokia 3200 med utmärkelsen Toppbetyg.

Connect

"Guter Ausstattung"

Connect utvärderar Nokia 3200 i ett större test tillsammans med sex andra mobiltelefoner. Med 373 poäng kniper Nokia 3200 förstaplatsen framför Siemens C60 som belönas med 359 poäng, trots att testaren påpekar att Nokias telefon faktiskt är dyrast av dem alla. Det är funktionalitet som plockar pris, i första hand ficklampan och radion, men även möjligheten att ändra utseende på telefonen helt efter eget huvud, eller åtminstone nästan. Testaren är också positiv till att det finns GPRS, HSCSD och Edge att tillgå, ingen risk att man står utan dataförbindelse med andra ord. Tyvärr måste radion användas med handsfree. Sammanfattningsvis är telefonen värd sitt pris.

Cirkapris: 3300 kronor

Produktfakta: Nokia 3200 är en trippelbandsmobiltelefon utrustad med bland annat en 0,1 megapixels (352x288) kamera med självutlösare, FM-radio och ficklampa. Det finns dessutom java, alarm, kalender, noteringar, kalkylator, e-post via SMS, röstmemo och möjlighet att ladda ner paket med bild och ljud från Nokias hemsida. Det går att byta skal och mönster både fram- och baktill på telefonen. I form av kommuni-kation stöds MMS, GPRS, HSCSD, IR, USB, EDGE samt WAP 2.0. Ringsignalerna är polyfona med 16 kanaler. Displayen är 128x128 pixlar och visar 4096 färger. Den inbyggda telefonboken håller 256 kontakter. Batteriet klarar av en taltid på 2-4 timmar och en standbytid på 6-12 dagar. Två spel medföljer. Vikten är 90 g och måtten är 45x107x21 mm. Tillbehör finns att köpa i form av Xpress on skal, bilset, headset, kabel, bordsställ med dataanslutning, bildram, imageWear, reseladdare.

Modell: Nokia 3200