Sök
NEC E313

NEC E313

Roterande kamera

2004-08-30

E313 är NEC:s enklaste 3G mobil. Den har gott om funktioner, en bra mediaspelare och möjlighet att bygga ut minnet till 128 MB. Den tar lite plats i fickan, men med den roterande kameran tycker testarna det är extra roligt att göra videosamtal. En testare tycker att E313 ger god valuta för pengarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 65/100 "Hyfsat lik en tv-fjärrkontroll."
T3 3/5 "Don't write NEC's newest budget 3G phone off just yet"
Zdnet Australien "Like a centre player on a basketball court"

Vad tycker testarna?

Kul, tycker testarna, med den roterande kameran som gör både videosamtal och självporträtt. Formgivningen kammar inte hem några hurrarop direkt. En testare tycker E313 ser ut som en fjärrkontroll, men den är bekväm att hålla i. Skärmen får blandade omdömen liksom navigeringen. Sämst är batteridriftstiden men testarna saknar också Bluetooth och IR-port. Omdömet är ändå att man får mycket för pengarna.

Mobil

"Hyfsat lik en tv-fjärrkontroll."

Mobil uppfattar E313 som den enklaste av NEC:s telefoner. Till utseendet påminner den om en fjärrkontroll. Den ligger bra i handen och känns som en kvalitetsprodukt. Knapparna är små, så det är lätt hänt att man trycker fel, men de har ett behagligt motstånd. Volymen i hörsnäckan är lite klen och via högtalaren låter det raspigt. Skärmen är skarp och fin och visar generöst med detaljer. Den är inte särskilt ljusstark, så vid skarpt solljus kan det vara svårt att se. Batteritiden har förbättrats betydligt sedan sist, men testaren tycker ändå inte att den är tillräcklig. Till en början upplevdes menyerna som besvärliga men inte värre än att man lär sig.

Källa: Mobil, nr 5 2004
T3, July 2004
Till ZDNets hemsida

T3

"Don't write NEC's newest budget 3G phone off just yet"

T3 tycker inte alls om den långsmala formen vilket till viss del kan kompenseras av den roterande kameran. Skärmen är fantastiskt och gör det ännu roligare att navigera i de intuitiva menyerna. Plats för minneskort är en stor fördel för MP3-fans. Batteridriftstiden är mycket kort och testaren har fått information om att E313 lider av märkliga buggar. Man hoppas dock att det kan lösas med uppdateringar av mjukvaran. T3 saknar Bluetooth men tycker ändå att E313 trots sina tillkortakommanden är ett fynd med tanke på priset.

Zdnet Australien

"Like a centre player on a basketball court"

Zdnet Australien tror att E313 är den längsta telefonen på marknaden och tycker att den ser glassig ut. Telefonen har en mängd funktioner men får knappast plats i fickan. Skärmen är tillräckligt stor och mycket klar. Knapparna är ganska små och lite märkligt placerade och menyn skiljer sig från NEC:s tidigare telefoner, så navigeringen kan kännas lite besvärlig. Ibland hade testaren problem med 3G-anslutningen men tycker ändå att plattformen är bra. Att ladda ner ringsignaler går på ett kick. Ljudkvaliteten är generös, men lite mer bas hade inte skadat. Det är något av en besvikelse att E313 varken har GPRS, Bluetooth eller IR-port.

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: NEC E313 är en andra geenrationens 3G-mobil med inbyggd kamera. Skärmen mäter 35x43 mm, har 65,000 färger och en upplösning på 220x176 pixlar. VGA-kameran har digitalzoom och är vridbar till 270 grader. En mediaspelare hanterar Windows Media, MPEG4, 3GPP, MP3. I övrigt har den alla vanliga telefonfunktioner för röst- och videosamtal, MMS m.m. Den har både stereoljud och polyfoniska ringsignaler. Minnet kan byggas ut med ett 128 MB Sony Memory Stick Duo. Data kan överföras till och från dator via USB. Vikt 126 gram. Mått: 147x64x21 mm.

Modell: NEC E313