Sök
Motorola V220

Motorola V220

Mobil med funktioner

2005-02-08

Testarna menar att Motorolas nya mobil knappast har en revolutionerande design, men att den är enkel och snabb att använda och att den innehåller en hel del roliga funktioner. Kameran fungerar bra och man gillar funktionen som gör att man kan spela upp video.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 371/500 “Viel Ausdauer zum günstigen Preis”
Cnet 7,3/10 “Stands up admirably”
Bytesector “A great investment”

Vad tycker testarna?

Mobilen har ett ganska standardiserat utseende, men den är slimmad och enkel att hantera. Menyerna är snabba och även den integrerade digitalkameran fungerar bra. Testarna gillar att man kan spela upp videoklipp men undrar varför man inte kan spela in egna videoklipp med telefonen, nu förefaller funktionen var något outnyttjad. En testare anser att ljudkvaliteten är riktigt bra, medan en annan testare är mindre förtjust.

Connect

“Viel Ausdauer zum günstigen Preis”

v220Connect testar förutom Motorola V220 även Alcatel One Touch 756, Sharp GX15, Nokia 5140, Samsung SGH-P510 samt Siemens C65. Testsegrare är Alcatel One Touch 756 medan Motorola V220 hamnar på en femteplats. Mobilen är helt gjord i plast vilket varken ser särskilt bra ut eller ligger bra i handen. Därför har tillverkaren också lagt tyngdpunkten på andra områden. Exempelvis har telefonboken gott om utrymme och man kan lägga till separata ringsignaler för olika kontakter. Man kan inte spela in videoklipp, men däremot spela upp dem. Tar man dock emot ett stort MMS med exempelvis videoklipp så blir mobilen långsam. Testaren menar att displayens upplösning inte är något som direkt stöder uppvisning av bilder eftersom den är relativt mager. Menyerna är mycket flexibla vilket är bra.

Källa: Connect nr 9 2004
Till Cnet's startsida
Till Bytesector's startsida

Cnet

“Stands up admirably”

Cnet menar att tillverkaren knappast har tänkt sig att göra en designmässigt nyskapande telefon. Dock har man inga klagomål eftersom detta gör telefonen enkel att använda. Den yttre skärmen är enkel att läsa av under de flesta ljusförhållanden. Den inre skärmen stöder visserligen många färger, men den förefaller vara en aning urtvättad och dessutom är den något liten. Menyerna är enkla att navigera i, fortsätter testaren. Den integrerade kameran är enkel att använda, men man hade gärna sett ett verktyg som berättar hur mycket minne som finns kvar att lagra foton i. Ljudet är godkänt, om än något statiskt ibland. Dessutom märks det tydligt för personen i andra änden att man talar i just en mobiltelefon. Standbytiden räckte i sju dagar och taltiden i fem timmar vid test.

Bytesector

“A great investment”

Bytesector gillar de olika funktionerna som t.ex. möjligheten att spela ringsignaler i Mp3-format där ljudkvaliteten imponerar för vara en mobiltelefon. Man kan spela upp videos vilket är kul, men man saknar möjligheten att spela in egna videoklipp vilket gör att funktionen faller något platt till marken, anser testaren. Telefonen har ett slimmat och snyggt utseende och den är enkel att ta med sig. Testaren irriterar sig på skyddet till USB-porten vilket konstant vägrar att sitta ordentligt på plats. Spegeln som sitter runt linsen gör att man kan ta självporträtt vilket är en kul funktion. Testaren saknar visserligen bluetooth och en del kamerafunktioner, men tycker ändå att mobilen har en hel del att erbjuda.

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Motorola V220 är en mobiltelefon med dimensionerna 84x24x44 mm och en vikt på 100 gram. Samtalstiden är 5 timmar och standbytiden 187 timmar. Mobilen stöder GSM900/1800/1900 samt data/fax, GPRS och java. Displayen klarar av 65000 färger och har inbyggd VGA-kamera. Mobilen stöder WAP och har polyfona ringsignaler. Den kan även hantera EMS, SMS och MMS. Kalendersynkning med PC är möjlig. Telefonen har röststyrning. Det finns även vibrator och skärmsläckare samt två spel. Mini USB-anslutning finns och medföljer gör laddare, batteri och manual.

Modell: Motorola V220

Tillverkare: Motorola