Sök

Knappt godkänd ungdomssatsning

2002-05-30

Motorola T191 är en mobiltelefon med ungdomar i siktet. Men kan SMS-funktioner, spel och det lilla formatet överglänsa avsaknaden av finesser undrar testarna.
Testkälla Kommentar
GSM Box "Nothing remarkable"
Cnet Asia "Another crack at the youth segment"
Mobil "Några ganska allvarliga brister"
M3 "Inte något direkt märkvärdigt"

Vad tycker testarna?

Testarna upplever Motorola T191 som en attraktiv och coolt designad telefon som med rätt prisnivå och underhållningsnisch gör den lämplig för en yngre publik. Två testare anser att T191 inte är någon speciell telefon alls. Ljudkvalitet får godkänt men samtliga ogillar att knappsatsen är för liten. Litiumbatteri saknas och en rörig menystruktur nämns också på minussidan. På plussidan finns den förbättrade navigeringen, SMS-funktionerna och spelen, ringsignalerna samt skärmsläckarna.

GSM Box

"Nothing remarkable"

GSM BOX tycker det märks att Motorola T191 inte är som övriga Motorola-telefoner men också att den inte har något speciellt innanför skalet. Modellen har släppts i skymundan och är ett resultat av ett gemensamt projekt mellan Motorola och Acer. T191 har en del funktioner som är unika bland Motorolas telefoner (standard på många andra) som ett alarm som fungerar även om telefonen är avstängd. Men den har även en mer unik finess i den programmerbara på-/avstängningsfunktionen. Användargränssnittet är Acers enkla och intuitiva men tangenterna är hårda, små och krångliga att använda. Designen är inte speciellt originell men testaren tycker ändå att resultatet är en attraktiv telefon. Priset är slutligen på medelnivå.

Källa: Till GSM Box hemsida
Till Cnet Asias hemsida
Mobil nr 9, 2001
M3 nr 5, 2001

Cnet Asia

"Another crack at the youth segment"

Cnet Asia anser att Motorola har bevisat att man kan göra en cool telefon som inte är utformad enligt den vanliga musselmodellen. T191 är en smäcker telefon med kurviga hörn som säkert tilltalar en yngre publik. Gränssnittet består till stor del av ikoner som gör telefonen lättnavigerad, även om undermenyerna kan upplevas som stökiga. SMS är något man har satsat mycket på, med genväg från stand-by läge. En annan funktion är att man kan skicka meddelanden upp till 735 tecken genom att dela upp detta i flera SMS. Om mottagaren också har en T191 sätts de separata meddelandet ihop till ett. Tyvärr är tangenterna för små och för tätt placerade vilket är ett klart minus när man ska SMS:a. Synd att T191 inte kommer med litiumbatteri.

Mobil

"Några ganska allvarliga brister"

Mobil tycker att Motorola T191 känns som en ganska bra telefon med några ganska allvarliga brister som hindrar den från att nå toppskiktet. De två största nackdelarna som nämns är de röriga menyerna och den minimala knappsatsen. I övrigt upplever man T191 som en kul telefon med tydlig ungdomsprofil. Formen är liten och smidig och kan mäta sig med Ericsson T39 och Nokia 8210. De sex medföljande spelen får mycket uppmärksamhet. De avancerade animerade skärmsläckarna, SMS-chatt och stöd för att skicka bildmeddelanden till andra Motorola-telefoner förstärker intrycket av ungdomsnischen. Mobil tycker att Motorola T191 kan vara en potentiell konkurrent till telefoner som dominerar i den lägre prisklassen.

M3

"Inte något direkt märkvärdigt"

M3 tycker att Motorola med T191 tydligt satsar på en målgrupp som är mer ute efter design än innehåll. Det späda formatet och det silvriga höljet som ger ett mer exklusivt intryck än konkurrenterna i prisklassen bäddar för detta. Skärmen är hyfsat stor och känns skarp men knappsatsen upplevs som pytteliten. Bland funktionerna gillar testaren den där man ställer in vilken tid telefonen ska slås på eller av. Passningstiden på 120 timmar imponerar inte och taltiden på fem timmar anses som medelbra.

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta:

Motorola-T191

Motorola T191 mäter 40x106x16 mm och väger 99 g. Telefonen är utrustad med dualband, två inbyggda animerade skärmsläckare, vibrator, WAP, röstaktivering, SMS-chat, iTap textigen­känning, tidsinställd av-/på, tidtagarur, kalkylator, 6 spel samt kalender. 27 ringsignaler med möjlighet att skapa fem egna. Telefonen finns i silver, blå och grå. Standbytid 150 timmar och taltid fem timmar. I standard­paketet medföljer bälteshållare och NiHM 550mAh batteri/laddare.

Modell: Motorola T191