Sök
Motorola Pebl V6

Motorola Pebl V6

Läcker på flera sätt

2006-05-11

Pebl V6 bjuder inte bara på en icke tidigare oprövad utformning. Sättet den vikbara mobilen öppnas på är också helt nytt, och enligt testarna väldigt vackert utfört.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 3/5 “Makelloses Design ohne Ecken”
T3 3/5 “An okay phone”
Total mobile 82/100 “Genuinely cool and stylish”
Cnet - “More fashion than function”

Vad tycker testarna?

Den ovala, äggformade utformningen och valet av material för ytskiktet har Motorola verkligen lyckats med i Pebl V6 om man får tro testarna. Sättet som musselmobilen öppnas på imponerar också då det är både innovativt och välutfört. Knappsatsen uppskattas av alla utom en testare som anser den vara alldeles för svårläst. Övriga testare menar att den är väldigt bekväm i sitt användande, samtidigt som den är väldigt snygg. Navigationsknappen kritiseras däremot enhälligt för att vara alldeles för liten. Kamerans och skärmens upplösning imponerar inte, och det gör inte heller telefonens funktioner rent generellt. Bluetooth och förekomst av fullfjädrad e-postklient tas därför upp som positiva inslag. Batteritiden och samtalskvaliteten beskrivs som väldigt goda av de två testare som undersöker just dessa.

Connect

“Makelloses Design ohne Ecken”

Motorola Pebl V6 sidanMotorola Pebl V6 har enligt Connect ett utförande som är helt kompromisslöst. Den rundade designen som saknar hörn är långt ifrån Razrs slimmade utseende men ändå tilltalande på sitt sätt. Men det mest spektakulära hos produkten anses den häftiga, halvautomatiska öppningsmekanismen vara. Släktbanden till Razr är tydliga när mobilen viks upp och den platta knappsatsen blottas. Skillnaden är att den i Pebl är mer tryckkänslig och bekvämare att använda. Skärmen anses vara väldigt ljusstark och med bra färgåtergivning, men upplösningen uppges vara i lägsta laget. Detsamma gäller enligt testaren för kameran, enbart vga-upplösning gör att bilderna inte duger till vidare mycket. Att minnesmängden är väldigt låg ogillas också. Testaren anser dock att som affärsmobil så fungerar produkten väldigt bra med funktioner som bluetooth, e-postklient och diktafon.

Källa: Connect (DE), nr 7 2005

T3

“An okay phone”

Enligt T3 så har alla de dåliga egenskaperna hos Motorolas designtelefon Razr som den svårlästa knappsatsen, den lågupplösta skärmen och det gräsliga menysystemet, alla återanvänts i Pebl utan minsta tillstymmelse till förbättring. Den inbyggda kamerans upplösning anses dessutom vara pinsam med tanke standarden i dagens mobiler. Positivt är att det gummerade höljet tål ett och annat samt sättet hur telefonen öppnas, med ett tryck på överdelen. Det äggformade utförandet går inte riktigt hem hos testaren, som fortfarande föredrar det slimmade utseendet hos Razr. Pebl anses vara alltför fet och främst avsedd för kvinnor då navigationsknappen är något för liten för manligare fingrar. En utseendemässigt väldigt ovanlig mobil, men inte en vidare bra sådan.

Källa: T3 (GB), Christmas 2005

Total mobile

“Genuinely cool and stylish”

Motorola Pebl V6 side openHelt sålda på utseendet hos Pebl V6 är brittiska Total mobile som skriver att den kurviga, släta och eleganta formen är en verklig fröjd för ögat. Den mjuka texturen gör dessutom att den är väldigt bekväm att hålla och den automatiska lucköppningen är inte bara häftig utan underlättar också för den som bara har en hand till förfogande. Displayen på utsidan är också läcker i sitt avlånga utförande. Knappsatsen är enligt testaren också en vinnare designmässigt. Den inre displayen beskrivs vara mycket bra med väldigt god färgdefinition och navigeringen genom menyerna uppges inte ställa till med några problem alls. Den ingående kameran anses vara något av en besvikelse men telefonen uppges annars ha goda funktioner, bra anslutningsmöjligheter och går att individualisera på många olika sätt. Batteritiden uppges vara väldigt god och samtalskvaliteten likaså. Med ett så klockrent utförande är denna telefon en riktigt god affär för den som värdesätter stil, avrundar Total mobile.

Källa: Total Mobile (GB), nr 139 2006

Cnet

“More fashion than function”

Motorola Pebl V6 bakCnet menar att Pebl V6 är raka motsatsen till den slimmade och metalliska Razr med sina mjuka former och sitt organiska utförande. Det beskrivs vara en mobil som man inte blir trött att hålla i eller känna på. Öppningsförfarande beskrivs som okonventionellt och mycket snyggt utfört. Knappsatsen känns plastigare än hos systermodellen, men är å andra sidan väldigt bekväm att använda vid textinmatning. Detta gäller dock inte femvägsnavigatorn som är lite väl liten och menyknapparna som sitter lite för långt upp. I övrigt vad det gäller användandet så ogillar testaren Motorolas T9-variant för ordigenkänning och de långsamma och svårnavigerade menyerna. Batteritiden är däremot väldigt bra och ljudet vid samtal är alltid skarpt och klart. Funktionerna beskrivs som väldigt grundläggande med överraskande inslag som bluetooth, e-postklient och video. Det går att få en annan mobil med fler och bättre funktioner för samma pris men det finns för närvarande ingen telefon som är nära nog att ens vara lik Pebl när det gäller utförandet, skriver Cnet.

Källa: Till Cnet (US)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Motorola Pebl V6 är en fyrbandsmobil för gsm-nätet som erbjuder funktioner såsom mms, wap, java, bluetooth och integrerad vga-kamera. Dessutom finns inbyggd e-postklient och Itap som är tillverkarens motsvarighet till T9. Mobilen har 5 mb inbyggt minne och kan använda både mp3 och polyfona stämmor som ringsignaler. Passningstiden är angiven till 250 timmar och taltiden till 400 minuter. Pebl V6 väger 110 gram och har dimensionerna 87x49x20 mm.