Sök
Motorola E1000

Motorola E1000

multimediafunktioner

2005-01-25

Denna 3G-telefon har gott om roliga multimediafunktioner som man kan fördriva tiden med.
Testkälla Betyg Kommentar
Pocket Lint 8/10 "The camera performed well"
Mobil 81/100 "Ger ett futuristiskt intryck"
Connect 359/500 "Hochwertige Optik, gute Haptik"
Cnet "A good blend"

Vad tycker testarna?

Mobilen är relativt stor, men innehåller också en hel del. Mitt i tangentbordet sitter en joystick som det råder delade meningar om, någon tycker den fungerar bra medan en annan anser att den mest är i vägen. Samtliga testare tycker att ljudet är klart och tydligt. Även skärmen uppskattas för sin höga upplösning, även om någon testare anser att den är i minsta laget.

Pocket Lint

"The camera performed well"

e1000cPocket Lint menar att denna modell är ljusår från Motorola A1000. Här är menyerna enkla att använda, såväl utseende som ergonomisk design är bra och handhavandet går som en barnlek. I mitten av tangentbordet hittar man en joystick som gör det enkelt och smidigt att nå de vanligaste funktionerna. Skärmen är knappast stor, men den höga upplösningen är ett klart plus och testaren uppskattar möjligheten att titta på film på helskärm. Kameran presterar bra bilder även under förhållanden då ljuset inte är så bra. Allt man kan önska sig i form av bluetooth, 3G-kompatibilitet och en väl utförd integrerad kamera finns här, avslutar testaren.

Källa: Till Pocket Lint's startsida
Mobil nr 1 2005
Connect nr 1 2005
Till Cnet's startsida

Mobil

"Ger ett futuristiskt intryck"

Mobil menar att ljudet är riktigt bra. Med hjälp av de små högtalare som finns placerade bredvid skärmen låter telefonen faktiskt som en mindre köksradio. Detta är förmodligen den bästa 3G-mobilen på marknaden just nu, anser testaren. Att ladda ner musik tar en halv minut per låt. Bilderna som tas med kameran är bra, i första hand utomhusbilder. Zoom finns, men kvaliteten blir lidande. En kul funktion är att man kan visa video i helskärmsläge vilket gör att man får en riktigt bra bild med avseende på både färg och skärpa. Mobilen känns anpassad för framtiden med stöd för 3G samt flera multimediafunktioner.

Connect

"Hochwertige Optik, gute Haptik"

Connect testar förutom Motorola E1000 även Motorola V980, Nokia 6630, Samsung SGH-Z107 samt Sony Ericsson V800. Testsegrare blir Sony Ericsson V800 medan Motorola E1000 hamnar på en fjärdeplats. Knappsatsen fungerar bra trots att tillverkaren har placerat en joystick i mitten. Kamerans foton är också bra tack vare den höga upplösningen. Displayen är stor och tydlig med en hög upplösning som fungerar bra tillsammans med exempelvis videotelefoni. Ljudet är högt och tydligt och hamnar klart över genomsnittet, menar testaren avslutningsvis.

Cnet

"A good blend"

e1000bCnet påpekar att mobilen är längre och tyngre än många andra 3G-mobiler, men å andra sidan är den solid och välbyggd. Displayen är bra även i direkt solljus. Det sitter en joystick mellan knapparna 2 och 5 vilket gör dem svårare att komma åt, men annars är tangentbordet bra. Man har tillgång till både bluetooth och USB men testaren saknar stöd för IR. Eftersom mobilen har två kameror kan man under videosamtal skifta mellan dessa och visa ett självporträtt eller en extern bild. En funktion gör att man också kan se det den andra parten ser, via en liten fyrkant i nedre vänstra hörnet. Kameran fungerar bra men kan inte jämföras med en riktig digitalkamera med tanke på skärpa och färg. Ljudet är mycket starkt och klart. Batteriet varar i knappt två dagar vid normal användning, ett värde som är aningen lågt menar testaren avslutningsvis.

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Motorola E1000 är en 3G-mobil med dimensionerna 114x52x23 mm och en vikt på 140 g. TFT-skärmen har en upplösning på 320x240 pixlar och kan hantera 262 000 färger. Kameran har en upplösning på 1280x960 pixlar för stillbilder och kan även hantera video med lägre upplösning. Telefonen har polyfona ringsignaler och spelar Mp3. Det interna minnet är upp till 16 MB. Standbytiden är upp till 155 timmar och taltiden 130 minuter. Telefonen är utrustad med WAP 2.0 samt bluetooth.

Modell: Motorola E1000

Tillverkare: Motorola