Sök
LG KM900 Arena

LG KM900 Arena

32-gigs-3d-pekskärmsmobil

2009-04-24

LG KM900 är utrustad med tillverkarens nya hypade användargränssnitt i 3d. Gränssnittet beskrivs som stillfullt och välorganiserat, men har bristande användarvänlighet. Mobilen äras för bra lagringsmöjligheter och många funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 9/10 "Brimming with features and with a well-designed user interface"
Know your mobile 5/5 "Lots of features are packed into a slimline case"
Cnet 7/10 "You'll need to be patient to put up with some of its performance issues"
Mobile choice 4/5 "Sound, image and video functions of a top-notch media phone"

Vad tycker testarna?

Lgs funktionsfyllda pekskärmsmobil får fina recensioner av testarna. Att mobilen har ett stort inbyggt minne, gps, fm-sändare, trådlöst nätverk och stöd för divx och xvid ses som mycket fördelaktigt. Testarna imponeras dessutom av mobilens attraktiva design och användargränssnitt. Det anses vara smidigt att nätsurfa eftersom webbläsaren har många användbara funktioner. 3d-gränssnittet beskrivs överlag som stillfullt, välorganiserat och lättanvänt. Kritiken berör främst inmatning av text, då skärmen är för liten och knapparna för små samt att det tar tid att registrera knapptryckningar. Mobilkameran är utrustad med en mängd funktioner och fotograferar utmärkt utomhus i starkt ljus, men mindre bra inomhus.

Trusted reviews

"Brimming with features and with a well-designed user interface"

LG KM900 Arena 1Trusted reviews menar att LG KM900 är liten och enkel att ha med sig. Såväl design som gränssnitt tilltalar testaren. De vertikala knapparna som används för skrollning av foton och multimedia uppskattas. Knapptryckningarna fungerar bra men knapparna är något små. Webbläsaren på den stora skärmen har helskärmsläge, fingerpanorering och zoomning och bedöms vara mycket tillfredställande. Ljudet beskrivs som generellt bra och testaren är positiv till att det finns trådlöst nätverk och inbyggd gps som inkluderar geotaggning. Mobilkameran fungerar utmärkt utomhus med bra fotokvalitet, men något sämre inomhus. Överlag är det en superb liten mobil som har många funktioner och ett snyggt 3d-gränssnitt, skriver Trusted reviews.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Know your mobile

"Lots of features are packed into a slimline case"

LG KM900 Arena 2Know your mobile imponeras av mobilens inbyggda minneskapacitet på 8 GB och konstaterar att man även kan använda minneskort. Att musiken kan delas med hjälp av en inbyggd FM-sändare ses som mycket positivt. Mobilen beröms också för att den har stöd för divx- och xvid-filer. Det finns många praktiska funktioner för nätsurfning. Den inbyggda gps-mottagaren med Google Maps och Geotag ses som en stor tillgång. Huvudkameran fotograferar något kornigt inomhus, men makroläget anses vara utmärkt och fångar många detaljer. Testaren är imponerad av gränssnittet och menar att det är visuellt attraktivt, lättanvänt och välorganiserat. 3d-konceptet anses dock vara överskattat och inte så överlägset som LG vill att det ska vara, menar Know your mobile. Generellt tycker testaren att detta är en mycket önskvärd mobil.

Källa: www.knowyourmobile.com (GB)

Cnet

"You'll need to be patient to put up with some of its performance issues"

Cnet berömmer mobilen för att den är har så många otroliga funktioner. Pekskärmen får dock kritik eftersom den är för långsam och att det blir alldeles för krångligt att skriva texter och e-post. Detta eftersom många knapptryckningar tar lång tid eller inte registreras alls. Webbläsaren anses inte heller fungera speciellt bra och det bedöms vara svårt att ställa in markören på rätt plats. Kameran tar klara och färgbalanserade bilder i starkt ljus, det ogillas dock att den har några sekunders eftersläpning. Videokameran prisas för sin upplösning, bildkvalitet och videouppspelning. Ljudet anses allmänt vara oangenämt, men den inbyggda radiosändaren kompenserar för detta.

Källa: http://reviews.cnet.co.uk (GB)

Mobile choice

"Sound, image and video functions of a top-notch media phone"

LG KM900 Arena 3Även Mobile choice överväldigas av det inbyggda minnet och utbyggnadsmöjligheten. Testaren menar att mobilen har utmärkta anslutningsalternativ och navigeringsverktyg. Pekskärmen är hårdvarans höjdpunkt eftersom den är kvick, välkalibrerad och lättanvänd. Användargränssnittet i 3d beskrivs som stiligt, dynamiskt och lätt att lära sig. Det får kritik för brister i användarvänlighet och då främst kuben som är lite krånglig att använda. Kameran beröms för omfattande funktioner och för att man kan fotografera bra i både starkt och svagt ljus. Testaren framhåller att webbsurfningen är behaglig och snabb och att bilder renderas helt fantastiskt. Skärmen är dock i minsta laget för att mata in text. Den inbyggda divx- och xvidspelaren är absolut en av mobilens huvudfunktioner, skriver Mobile choice.

Källa: www.mobilechoiceuk.com (GB)

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta:

Typ: Turbo-3G, pekskärmsmobil
Skärm: Tft 3 tum, 480x800 pixel, 16 miljoner färger
Minne: 8 GB internt, kan utökas till 32 GB med microSD
Kamera: Fem megapixel, autofokus, bildstabilisering
Tal: 230 min
Standby: 300 timmar
Mått: 105,9x55,3x12 mm
Vikt: 105 gram
Anslutningar: Bluetooth, mini-usb, wlan
Övrigt: Gps, java, mediespelare, fm-sändare

Tillverkare: LG