Sök
LG GD880 Mini

LG GD880 Mini

Smäcker och läcker mobilpralin

2010-09-06

LG GD880 Mini är en riktigt väldesignad och snygg mobiltelefon som vinner testarnas uppskattning, i alla fall när det gäller utsidan. Insidan lämnar en del att önska.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 ”För dyr för sitt eget bästa”
Mobil 64/100 ”Jag önskar att LG hade lagt in en piggare telefon innanför det snygga skalet”
Cnet 7,8/10 ”The LG mini is without a doubt a design masterpiece”
Mobilen 5/6 ”Velger du mobiltelefon etter utseende er den en vinner”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker unisont att LG GD880 Mini är otroligt snyggt designad och har en mycket fin byggkvalitet. När det gäller innehållet i telefonen är inte alla lika överens och inte heller lika imponerade. Framförallt är det en brist att det inte går att ladda ner och lägga till några extra applikationer. Det riktas även en del kritik mot att telefonen är lite trög och lätt hänger sig.

M3

”För dyr för sitt eget bästa”

Smäcker och läcker mobilpralin

M3 menar att LG verkligen vet hur man designar snygga telefoner och att GD 880 Mini definitivt inte är något undantag. Testaren tycker att den ser snygg och exklusiv ut, men anser att den har en del brister. Bland annat riktas kritik mot luckan för usb-kontakten, att den kantiga designen inte är så ergonomisk och att kameran saknar belysning. Innehållet i telefonen bedöms vara godkänt men negativ kritik delas ut till att den saknar utbyggnadsmöjligheter. Ett stort minus delas också ut till det höga priset.

Källa: www.m3.idg.se (SE)

Mobil

”Jag önskar att LG hade lagt in en piggare telefon innanför det snygga skalet”

Mobils första intryck av LG GD880 Mini är att den ser lovande ut med en snygg och annorlunda design, men att man sedan möts av en telefon som hänger sig alltför ofta. Designen och byggkvaliteten anmärker testaren dock inte på utan tycker att den känns exklusiv och utnyttjar sina ytor mycket väl. Telefonens innehåll är ganska bra även om det är ett minus att det inte går att installera så mycket extra program. Dessutom riktas kritik mot att den är lite långsam. På det stora hela tycker Mobil att telefonen hade behövt ett bättre innehåll för att kännas helt prisvärd.

Källa: www.mobil.se (SE)

Cnet

”The LG mini is without a doubt a design masterpiece”

LG Mini 2
Australiensiska Cnet är av uppfattningen att LG GD880 Mini är ett utmärkt exempel på hur bra LG är på att göra stiliga telefoner. Designen är smart och sofistikerad, dessutom är det rena ytor och minimalt med knappar. Byggkvaliteten är på topp och färgvalen ses också som ett klart plus. Skärmen är skarp och kameran tar bra bilder trots att den saknar en inbyggd blixt. Totalt sett fungerar telefonens funktioner bra även om negativ kritik riktas mot Facebook- och Twitterapplikationerna.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Mobilen

”Velger du mobiltelefon etter utseende er den en vinner”

Enligt Mobilen skulle LG GD880 Mini vara en klar vinnare om man bara väljer telefon efter utseende. Det mesta du behöver i programväg finns, men det är synd att det inte går att lägga till några extra applikationer. Telefonen är hyfsat snabb även om webbläsaren samtidigt är lite seg. På minuskontot hamnar gränssnittet, kameran och videokameran. Plus däremot till mediaspelaren. Totalt sett anser ändå Mobilen att detta är en riktigt bra mobil som har mycket som talar för den.

Källa: www.mobilen.no (NO)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Typ: Pekskärm, turbo-3G
Skärm: 3,2 tum, 480x854 pixlar, 16 miljoner färger
Minne: 100 MB internt, plats för micro-sd upp till 32 GB (1 GB inkluderat)
Kamera: 5 megapixlar, autofokus
Tal: 4,5 timmar (3G)
Standby: 290 timmar (3G)
Mått: 102x47,2x9,95 mm
Vikt: 99 gram
Anslutningar: wi-fi, usb, bluetooth, 3,5 mm ljudutgång
Övrigt: Mediaspelare, fm-radio