Sök
HTC Legend

HTC Legend

Legenden har landat

2010-03-19

HTC Legend tar det bästa från HTC Hero och gör det ännu bättre. Enligt testarna är det en utmärkt telefon som på allvar utmanar iPhone. Vem vet, kanske lever den upp till sitt namn och blir en verklig legend?
Testkälla Betyg Kommentar
T3 5/5 ”First impressions are impressive”
Cnet 9,2/10 ”Even better than the HTC Hero”
Pocket-lint 9/10 ”Overall the HTC Legend offers a user experience that is an absolute joy”
Tech Radar 4,5/5 ”Taking Android to the next level – Apple should be scared”

Vad tycker testarna?

Testarna är väldigt imponerande av HTC Legend. Designen anses vara snygg och byggkvaliteten riktigt bra. Gränssnittet får mycket beröm och även webbläsaren får en hel del plus. Telefonens prestanda bedöms vara riktigt bra och tangentbordet får goda omdömen. På minussidan nämns att batteriet har dålig livslängd, att en del applikationer strular och att kameran inte är så märkvärdig. På det stora hela menar testarna att detta är en mycket bra telefon som ska ses som en fullvärdig utmanare till Apples iPhone.

T3

”First impressions are impressive”

Legend_1

T3 har med spänning väntat på HTC Legend och blir imponerade redan vid första kontakten, eftersom byggkvaliteten gör att den känns som en riktig kvalitetsprodukt. När det gäller prestandan på telefonen anses den vara mycket snabb och tillåta det mesta utan att kännas seg. Gränssnittet bedöms vara otroligt bra och ger ett mycket bra flyt. Webbläsaren är dessutom snabb och det är ett plus att telefonen har en utgång för hörlurar på 3,5 mm. En annan sak som uppskattas är Friend Stream som sammanför kontakter och meddelanden från flera olika sociala nätverkstjänster. Batteriet laddas ur väldigt snabbt och musikspelaren är inte något extra. På det stora hela tycker T3 att detta är den bästa Android-mobilen hittills.

Källa: www.t3.com (GB)

Cnet

”Even better than the HTC Hero”

Legend_2


Enligt Cnet är HTC Legend en telefon som tar allt som var bra med HTC Hero och gör det ännu bättre och på det sättet lever den verkligen upp till sitt namn. Designmässigt är den jättesnygg och skärmen får beröm för att den har fina färger och bra ljusstyrka. Prestandan bedöms vara väldigt bra och både skärmen och programmen reagerar snabbt. Webbläsaren är riktigt snabb även om Flash-stödet inte är tillräckligt bra för att spela spel i webbläsaren. Gränssnittet är snyggt och skärmtangentbordet är det bästa som finns på marknaden. Plus delas också ut till samtalskvaliteten är god. En del minus delas ut till att vissa widgets är lite trassliga och att batteriet snabbt laddar ur. På det stora hela menar Cnet att HTC Legend är ett fantastiskt alternativ till Apples iPhone.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Pocket-lint

”Overall the HTC Legend offers a user experience that is an absolute joy”

Legend_3

Pocket-lint är av åsikten att nya HTC Legend är en produkt som både har utseendet och en användarupplevelse som kommer att få folk intresserade. Beröm delas främst ut till att tangentbordet är utmärkt, att webbläsaren är suverän och att prestandan är bra och tillåter multitasking. Gränssnittet får också mycket plus. En del minus är att batteriets livslängd är begränsad och att kameran inte är den allra bästa. På det stora hela menar Pocket-lint att detta är en telefon som är en ren njutning att använda.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Tech Radar

”Taking Android to the next level – Apple should be scared”

Brittiska Tech Radar tycker att HTC Legend har en underbar design och att den kommer att vinna en hel del fans. Skärmen anses vara klar och reagera bra. Webbläsaren får plus som den snabbaste på marknaden och skärmtangentbordet ges också beröm. Vidare uppskattas möjligheten att sammanföra kontakter från Facebook med kontakterna i telefonen. Vissa applikationer kraschar ibland och batteriets livslängd är inte är så imponerande. Dessutom kunde skärmen gärna ha fått haft en högre upplösning. På det stora hela tycker Tech Radar att HTC Legend är en lysande telefon och en bättre telefon än iPhone men menar också att den inte har samma tyngd när det gäller applikationer som Apples iPhone.

Källa: www.techradar.com (GB)

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Typ: Pekskärmsmobil med Android 2.1 och turbo-3G
Skärm: Kapacitiv AMOLED-pekskärm, upplösning 320x480 pixel
Minne: 512 MB, kan utökas till 32 GB via MicroSD-kort
Kamera: 5 megapixel med autofokus och blixt
Tal: Upp till 490 minuter
Standby: Upp till 440 timmar
Mått: 112x56,3x11,5 mmVikt: 126 gram
Anslutningar: Bluetooth, USB, 3,5 mm ljudutgång
Övrigt: Android 2.1 (eclair), gps, wlan, fm-radio, mediaspelare