Sök
HP Ipaq hw6915

HP Ipaq hw6915

Innehåller det mesta

2006-12-28

HP Ipaq hw6915 är en kombinerad handdator och telefon. Den innehåller allt du behöver som till exempel kamera, gps, bluetooth, internetradio och mp3-spelare. Dock saknas 3G.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 78/100 "Saknar 3G"
Mikrodatorn 67/100 "Alltför liten skärm"
Din side - "Har nesten alt du trenger"
Pc advisor - "Call quality was perfectly clear"
It reviews - "Little bigger than a typical mobile"

Vad tycker testarna?

HP Ipaq hw6915 får blandade omdömen av testarna. Någon tycker tangentbordet är för litet och att batteriet är för svagt. Flera testare tycker att det är konstigt att 3G saknas eftersom detta skulle ge en högre hastighet när man surfar. Avsaknaden av 3G gör att hw6915 känns lite ur tiden. Positivt är att telefonen kommer med en gps-navigator och Windows Mobile 5.0. Detta gör att produkten får många användningsområden.

Mobil

"Saknar 3G"

Mobil tycker att programmet Tomtom Mobile 5 som används för gps-navigering är välutvecklad. Däremot anses fler av konkurrenterna ha bättre och snabbare gps-mottagning. En av telefonens stora styrkor är Windows Mobile. Med programmet kan man öppna och redigera filer från word, powerpoint och excel. Minus ges för att 3G saknas vilket testaren menar hade resulterat i ett snabbare mobilt Internet. Tangentbordet rosas för sin överskådlighet av inkomna sms men knapparna anses vara lite för grunda. Detta är en bra telefon med många funktioner men den håller inte hela vägen. Konkurrenterna har kommit i kapp så HP är inte längre ett självklart val för dem som vill ha en smartphone med ett tangentbord.

Källa: Mobil (SE) nr 5 2006

Mikrodatorn

"Alltför liten skärm"

Mikrodatorn menar att knappsatsen är för liten. Detta kan leda till en och annan felringning så att använda telefonboken eller den större knappsatsen på skärmen rekommenderas. Testaren anmärker på att telefonen inte har 3G vilket gör att den känns lite ur tiden. Bildskärmen på 240x240 pixlar får kritik för att vara för liten. Däremot får ljusstyrkan och färghanteringen lovord. Vill man använda enheten som mediespelare behövs det ett extra minneskort påpekar testaren. Trots en del skavanker anser ändå Mikrodatorn att produkten har förbättrats sedan de testade föregångaren förra hösten. Då ansågs det vara besvärligt att använda de installerade programmen och omständligt att få fram svenska tecken. Dessa problem är numera åtgärdade.

Källa: Mikrodatorn (SE) nr 13 2006

Din side

"Har nesten alt du trenger"

Din side tror att knappsatsen kan skapa problem för användare med stora fingrar. I övrigt anses designen vara klassisk och elegant. Testaren saknar dock möjligheten till 3G. Kameran får kritik gällande ljusstyrkan som betraktas som halvdan. Bilder tagna inomhus blir korniga men utomhusbilder blir lite bättre. Skärmens upplösningen på 240x240 pixlar känns för liten men bakgrundsbelysningen får beröm. Helhetsintrycket är trots en del anmärkningar bra. Testaren ger beröm för att det finns mycket funktioner och många kommunikationsmöjligheter i en och samma produkt.

Källa: www.dinside.no (NO)

Pc advisor

"Call quality was perfectly clear"

Pc advisor rosar HP för alla de funktioner som finns samlade i en och samma produkt. Dock känns enheten lite otymplig. Integrationen med operativsystemet Windows Mobile 5.0 anses förträfflig. Tillsammans med specifika knappar underlättas användningen under till exempel promenader. Tomtoms programvara är inte helt perfekt utan kräver mycket energi av batteriet. Vid en jämförelse mellan Blackberry 7130 och HP Ipaq hw6915 poängterar testaren att Ipaq är mer slö om man kör många program samtidigt. Även bilderna från kameran blir korniga. Priset anses ganska högt men de understryker att det är den bästa all-in-one-telefonerna de testat. Om du behöver alla dessa funktioner är produkten ett perfekt val.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

It reviews

"Little bigger than a typical mobile"

It reviews anser att Ipaq hw6915 är lite större än en vanlig mobiltelefon men ändå inte lika klumpig som de gamla blackberry telefonerna. Så länge dina fingrar inte är för stora fungerar också tangentbordet utmärkt att använda. Kamerans bildkvalitet anses vara bra och jämförbar med de flesta andra kameramobiler på marknaden. Positivt är att telefonen är tillräckligt liten för att hålla mot örat och ringa ett samtal. Den är också enkel att använda. Negativt är batteriets kapacitet som inte håller tillräckligt länge. En av anledningarna till detta är att det inte går att stänga av telefonens gps som drar väldigt mycket ström.

Källa: www.itreviews.co.uk (GB)

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: HP Ipaq hw6915 är en smartphone för gsm-nätet. Den har en inbyggd kamera på 1,3 megapixel samt inbyggd gps-navigering. Operativsystemet är Windows Mobile 5.0. Specifikationerna är 416 mhz processor, 64 mb ram och 128 mb rom. Minnet kan utökas med mini-secure digital. Skärmen är 3,0 tum och har upplösningen 240x240 pixlar. Övriga funktioner som finns är bland annat bluetooth, wlan och irda för dataöverföring. Passningstiden är upp till sju dagar och taltiden upp till fyra timmar. Vikten är 175 g och måtten 118x71x18 mm.

Tillverkare: HP