Sök
HP Ipaq 514 Voice Messenger

HP Ipaq 514 Voice Messenger

Kontoret i fickan

2007-08-14

En smartphone för gsm-nätet med Windows Mobile 6 i ett kompakt format. Positiva intryck från majoriteten av testarna, men inte från alla.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 352/500 "Funktionsvielfält und Business-Talente"
PDA Essentials & Gps Advisor 8/10 "It does a solid job"
Pc Pro 5/6 "A well put-together smartphone"
M3 4/10 "Mer snack än kvalitet"

Vad tycker testarna?

Av de fyra testarna är tre väldigt positiva till produkten medan den fjärde ogillar den skarpt. De som är för mobilen ser fördelar i formatet och uppger att röststyrningsfunktionen som är en del av namnet fungerar väldigt bra. De skriver också att det fungerar fint att mata in text och styra olika funktioner via knappsatsen. Testaren som är emot skriver att telefonen ser plastig ut och att ibland är tokseg att använda.

Connect

"Funktionsvielfält und Business-Talente"

Den största fördelen med produkten är enligt Connect att den kombinerar komforten och storleken hos en vanlig mobil med fördelarna hos en smartphone då den använder sig av Windows Mobile. Att pekskärm och tangentbord saknas är en klar nackdel men det fungerar ändå ganska bra att navigera i menyerna, menar testaren. Mobilen är utmärkt att hantera e-post och inbyggt wlan med vilket gör det enkelt att surfa. Men 3g hade ändå varit att föredra då ett trådlöst nätverk inte alltid finns inom räckhåll.

Källa: Connect (DE) nr 6 2006

PDA Essentials & Gps Advisor

"It does a solid job"

PDA Essentials anser att HP fått ihop en riktigt behändig produkt även om det är en blygsamt utrustad enhet när det kommer till skärmstorlek och kamera. Utseendemässigt är det inte heller en blickfångare men å andra sidan så uppges den bjuda på en solid prestation med bra funktioner till priset. Att styra mobilen med rösten fungerar förvånansvärt bra men även inmatningar via knappsatsen fungerar fint. Att göra större ändring i Word- eller Excelfiler kan dock bli lite plågsamt. På det hela menar testaren att HP:s enhet är ett väldigt prisvärt köp även om den utseendemässigt är något efter sin tid.

Källa: PDA Essentials & Gps Advisor (GB) nr 63

Pc Pro

"A well put-together smartphone"

En gedigen mobil med business-känsla över sig, så beskriver Pc Pro sitt initiala intryck av produkten. Enheten ligger bra i handen och knapparna uppges vara bekväma. Med blåtand och wifi ombord så anses datakommunikation täckas mer än väl, och att det dessutom går att använda luren till ip-telefoni är ett stort plus. Windows Mobile 6 täcker därutöver funktionaliteten väldigt bra och HP:s egna bidrag i form av Voice Messenger för att röststyra olika funktioner uppges fungera utmärkt. Testaren tror att den som vill ha en liten och lätt mobil med bred funktionalitet kommer att vara tillfreds med HP Ipaq 514.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

M3

"Mer snack än kvalitet"

M3 gillar varken utseendet eller känslan av att använda produkten, och menar att den ger ett plastigt intryck. Att talet är starkt i marknadsföringen ogillas av testaren som påpekar att ljudet inte är mer än okej. Att e-posta fungerar däremot lika bra som utlovat. Mobilen överraskar stundtals med sin snabbhet och testaren skriver att det går väldigt smidigt att söka efter trådlösa nät och att ansluta till dessa. Men oftast så är intrycket det motsatta, när det navigeras runt i menyerna kan mobilen frysa till för att vakna till fem till tio sekunder senare. Det enda produkten kan erbjuda som ingen annan ännu kan är Windows Mobile 6 i formatet av vanlig mobil. Men den som kan leva med version 5 av operativsystemet kan hitta en klart bättre mobil i ett lika praktiskt format.

Källa: www.m3.idg.se (SE)

Cirkapris: 2900 kronor

Produktfakta: HP Ipaq 514 Voice Messenger är en smartphone med quadband gsm, gprs, edge, wlan och bluetooth. Tft-skärmen är på 2 tum och har upplösningen 176x220 pixlar. Processor på 200 mhz från Texas Instrument, 64 mb ram och 128 mb ledigt minne. Stöd för micro sd-minneskort. Mobilen kör Windows Mobile 6 som bland annat har mediaspelare och är kompatibel med office-dokument. Den har också en kamera på 1,3 megapixel. Enheten har inget tangentbord eller pekkänslig skärm utan styrs via en helt vanlig knappsats samt röststyrning. Taltiden är angiven till 6,5 timmar och passningstiden till 188 timmar. Väger 102 gram och har dimensionerna 107x49x163 mm.

Tillverkare: HP