Sök
Asus P750

Asus P750

Fullproppad med kommunikation

2008-04-21

Asus P750 är en smartphone med allt som kan tänkas i anslutningsväg. Testarna skriver att den är lättanvänd och snabb men trist utformad och otympligt stor.
Testkälla Betyg Kommentar
Din Teknik 3/5 "Alla funktioner du kan tänkas behöva"
Connect 3/5 "Etwas große Bauhöhe"
Cnet 8,3/10 "A well-connected device"

Vad tycker testarna?

Testarna uppskattar de omfattande anslutningsmöjligheterna hos Asus P750 och skriver att de lämnar lite att önska. De medföljande småapplikationerna för tillverkaren går också hem tack vare att de verkligen hjälper till med att förlänga drifttiden hos telefonen. Att kartor inte följer med till gpsen är det ingen som gillar. Minnesmängden anses vara i minsta laget då det inbyggda minnet snabbt äts upp för den som vill ha in musik och bilder på mobilen. Utförandet är den punkt där mobilen får mest kritik. Den anses vara bekväm att använda av alla testare, men den är alldeles för stor, tjock och ger ett tråkigt intryck vilket drar ner betygen.

Din Teknik

"Alla funktioner du kan tänkas behöva"

Asus P750 är en fullspäckad mobil som inte lämnar något att önska i funktionsväg, skriver Din Teknik. Testaren menar att den som gillar att använda Windows Mobil med allt pekande bör slå till direkt, men att övriga kanske inte kommer att bli lika tillfredsställda. Mobilen har en gedigen byggkvalitet och inger en ordentlig businesskänsla. Men det är också det som gör den lite tråkig i sitt utseende. Att kartor inte följer med till den inbyggda gpsen innebär också en extra kostnad. Bland det bästa är en knapp på sidan för att slå på och av knapplåset. Det är en funktion som övriga tillverkare bör ta till sig, avslutar Din Teknik.

Källa: Din Teknik (SE) nr 1 2008

Connect

"Etwas große Bauhöhe"

Connect gillar alla anslutningsmöjligheter som kommer inbakade i Asus P750, men tycker att det är dåligt att kartor till gpsen inte levereras med telefonen. Det beskrivs vara en telefon som är enkel att använda både med joystick och knappar likväl som med den tryckkänsliga skärmen. Det faktum att ett komplett qwerty-tangentbord saknas gör det svårt att mata in längre texter för den som vill komponera e-post på mobilen. Mobilen är också något stor vilket inte faller testaren i smaken. Minnesmängden anses vara snävt tilltagen och den slukas snabbt upp när musik, film och kartor läggs in. Något som underlättar användandet är alla småprogram som Asus skickar med för att justera saker som ljusstyrkan hos skärmen och processorläge för att exempelvis spara på batteriet.

Källa: Connect (DE) april 2008

Cnet

"A well-connected device"

Cnet menar att P750 är en ganska tjock och tung mobil som ändå är bekväm att använda. Det enda som testaren direkt ogillar hos utförandet är att sd-kortet sitter på kanten och är helt oskyddat. Den har allt som kan tänkas i anslutningsväg och testaren gillar också att Asus skickar med en massa olika applikationer. Produkten presterar bra då applikationerna startar snabbt och telefonen laggar inte när flera program körs samtidigt. Batteritiden anses vara mycket bra för en Windows Mobile lur. Att det dessutom går att justera processorhastigheten för att spara på batteriet är en smart funktion.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 5600 kronor

Produktfakta: Asus P750 är en smartphone baserad på Windows Mobile 6.0 Professional med turbo-3g, trippelbands-gsm och wlan. Den har också bluetooth och inbyggd gps. Kamera är på 3,2 megapixel och utrustad med autofokus. En andra kamera finns för videosamtal. Mobilen har också gps, edge och musikspelare. Taltiden anges till 6 timmar och passningstiden till 240 timmar. Minneskort som kan användas är microsd/sdhc och transflash. Mobilen har 64 megabyte ram, 256 megabyte flash rom och Intel Xscale PXA270 processor på 520 megahertz. Den pekkänsliga skärmen är 2,6 tum med 240x320 pixlar och hanterar 65 tusen färger. Måtten är 58x113x17,4 mm och vikten är 130 gram.

Tillverkare: Asus