Sök
Navigon PNA 3002

Navigon PNA 3002

GPS som budgetval

2005-10-07

En GPS som är liten och lätt men där testarna har lite olika omdömen om hur uppdaterad den är samt huruvida man får väganvisningar i god tid eller inte.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 ”Saknar mer avancerade funktioner”
Auto Motor & Sport ”Svårläst i solljus”
PC för alla 5/10 ”Navigeringen är bra”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att Navigon PNA är både liten och lätt och har en utmärkt display som är både skarp och tydlig. Dessutom går hante-ringen enkelt tack vare en kombination av touchscreen och knappar. En testare påpekar att listan av restauranger och vissa andra inrättningar inte är särskilt uppdaterad vilket problematiserar navige-ringen. En testare anser att man får väganvisningarna väl sent, medan en annan testare menar att man får dem i god tid.

M3

”Saknar mer avancerade funktioner”

pna_3002
M3 menar att Navigon PNA är både liten och tunn och utseendet är mycket proffsigt. Bildskärmen är bra och tydlig och kompletteras av såväl stora och tydliga knappar som en bra touchscreen-funktion. All programvara ligger på ett SD-kort som måste sättas in i kortläsaren för att GPS:en skall fungera och sedan är det enkelt att mata in adresser av intresse. Tyvärr framstår inte listan över restauranger och andra inrättningar som särskilt uppdaterad, vilket är ett irritationsmoment. Dessutom kommer väganvisningar ofta väldigt sent, vilket kräver snabba reaktioner för att man inte skall köra fel.

Källa: M3 nr 3 2005

Auto Motor & Sport

”Svårläst i solljus”

Auto Motor & Sport anser att enheten är både liten och lätt och kan utan problem stoppas ned i bröstfickan. Texterna i displayen är väl tunna och kan vara svårlästa i starkt solljus, men annars fungerar den bra. Displayen är mycket skarp och med hjälp av tydlig grafik och bra framförhållning så går navigerandet utan problem. Dessutom är enheten enkel att hantera med såväl touchscreen som belysta knappar och styrpinne. En nackdel är dock att man ibland måste använda sig av väl många knapptryckningar för att erhålla den information man söker.

Källa: Auto Motor & Sport nr 9 2005

PC för alla

”Navigeringen är bra”

Screenshot2
PC för alla testar förutom Navigon PNA även Garmin Quest, Garmin Streetpilot c320, Mio 269, Navman ICN 510, Navman ICN 650 samt Tomtom Go. Testvinnare är Garmin Streetpilot c320 medan Navigon PNA hamnar på en femte och sista plats. Testaren påpekar att Navigon PNA är den billigaste enheten i testet, vilket också märks på prestandan. Man måste registrera sig på en webbplats för att aktivera sin GPS, vilket testaren menar är riktigt onödigt. När man skriver adressen påminner enheten om en mobiltelefon där man måste trycka flera gånger på samma knapp för att skriva vissa bokstäver. GPS:en hittar inte heller alla adresser man programmerar in, vilket är ett minus. Navigeringen fungerar annars bra, och man kan ange flera destinationer på samma rutt vilket är en klar fördel.

Källa: PC för alla nr 6 2005

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Navigon PNA är en GPS vars 3,5 tums TFT-skärm har en upplösning på 320x240 pixlar och kan hantera 65.000 färger. GPS:en hanterar både 2D- och 3D-vyer. Processorn är en Intel PXA-255 på 300 MHz och all information lagras på ett SD-minneskort på 256 MB. Batteritiden är fyra timmar och 30 minuter. GPS-mottagaren är en Sirfxtrac V2 med 12 kanaler. Programmet som används är Navigon MN4.2. Dimensionerna är 125x78x20 mm och vikten är 165 gram. Hörlursingång finns.

Modell: Navigon PNA 3002