Sök
Navigon 8450 Live

Navigon 8450 Live

Navigon 8450 Live

2010-09-02

Navigon 8450 Live är det senaste tillskottet på marknaden för gps-navigatorer med livetjänster. 8450 är speciell med att uppdatera sig via det mobila nätet. Räcker det för att stå sig i konkurrensen?
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 5/6 “Allting med denna navigator andas kvalitet.”
Trusted reviews 8/10 "It needs to bring its overall device cost down."
Stuff 4/5 "Isn’t equipped to cope with it´s heavy workload."

Vad tycker testarna?

Testarna är oense om Navigon 8450. Omdömet går från att detta är något av det bästa i navigationsväg som testats, till att inte ha överdrivet mycket positivt att säga om produkten. Det som testarna är överens om är i alla fall att 8450 är en dyr navigator. Testaren som tycker att 8450 har perfekta kartor, fantastisk vägvisning och strålande guideröst anser att priset ligger helt i linje med vad en lyxpryl ska kosta. Den testare som anser att 8450 är sämre i effektivitet och begränsad i 3d-kartorna tycker inte att den är värd sitt pris.

Bild & ljud hemma

“Allting med denna navigator andas kvalitet.”

Navigon 8450 Live_1

 

Bild & ljud hemma tycker att Navigon 8450 är den bästa navigator de testat. Tydlig karta, fantastisk visning av vägskyltar och avfarter och strålande guideröst är några av de saker som gör testaren lyrisk. Navigatorn har så kallade livetjänster för till exempel väginformation, något som testaren tycker är riktigt bra. Dosan med simkort för uppkoppling mot onlinetjänsterna känns dock klumpig, men det är också testarens enda negativa kritik. Tydliga menyer, nästan perfekt kartbild, snabb ruttberäkning, bra upptagning av röstanvisning. Listan för navigatorns positiva sidor kan göras riktigt lång. Den är dyr, men vill man ha en lyxpryl får man betala, tycker Bild & Ljud hemma.

Källa: www.bildochljud.com (SE)

Trusted reviews

"It needs to bring its overall device cost down."

Trusted reviews har tittat speciellt på livetjänsten hos Navigon 8450. Att liveuppdateringarna görs via det mobila nätet istället för via fm-radio, tycker testaren känns pålitligt. Däremot upplever inte Trusted reviews att livetjänsterna, till exempel väginformationen, är lika effektiv som konkurrenten Tomtom. Navigon 8450 har många användbara funktioner, precis som föregångaren 8410. 3d-kartorna är realistiska, men aningen begränsade. Priset måste sjunka och livetjänsterna utökas om Navigon ska ha en chans i matchen, enligt Trusted Reviews.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Stuff

"Isn’t equipped to cope with it´s heavy workload."

Navigon 8450 Live_2Stuff tycker inte att det är mycket med Navigon 8450 som lever upp till förväntningarna. Miljöskildringarna är realistiska, och det är bra att enheten kan användas som mediaspelare när den inte navigerar. Utöver det har testaren egentligen bara negativ kritik att ge. Skärmen och ljudet är en besvikelse. Liveuppdateringarna kräver en extern enhet, vilket testaren tycker är klumpigt. Den största bristen är dock att det känns som Navigon 8450 helt enkelt inte klarar arbetsbelastningen. Gränssnittet känns långsamt och inte särskilt responsivt. Men trots att Stuff säger att de skulle välja både Garmin och Tomtom framför Navigon ger de 8450 ett riktigt högt betyg.

Källa: www.stuff.tv (GB)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta:
Skärm: 5 tum, 480x272 bildpunkter, pekskärm
Kartor: Navteq EuropaGps: Sirf star III, Instant fix II
TMC: Ja
Minne: 4 gb flash, 2 gb micro-sd, 256 mb ram
Processor: Centrality sirf III (600 mhz)
Batteritid: 4 timmarMått: 138x83,5x18,7 mm
Vikt: 225 gram
Övrigt: Livetjänster, bluetooth, usbx2, ingång för hörlurar, röstguidning.