Sök
Harman kardon gps-810

Harman kardon gps-810

Supersnabb vägvisare

2008-08-30

Harman kardon gps-810 sköts av en smidig, trådlös fjärrkontroll. Det går också att se på film eller lyssna på musik med denna multifunktionella gps.
Testkälla Betyg Kommentar
Gps Magazine 3/5 "A good looking gps"
Mobil 20/25 "Kraftfull processor"
M3 8/10 "Utomordentligt trevlig navigator"

Vad tycker testarna?

Testarna delar inte ut några absoluta toppbetyg och HK gps-810 hamnar heller inte särskilt högt placerad i jämförelse med konkurrerande produkter, men den har ändå en hel del som gör den värd att spana in. Enheten beskrivs som välpresterande, väldesignad med bra multimediafunktioner och den trådlösa fjärrkontrollen bidrar till en ökad användarvänlighet. Enheten verkar dock ha problem med att den hakar upp sig och en omstart krävs alltför ofta. Priset är dessutom en aning för högt.

Gps Magazine

"A good looking gps"

Harman Kardon GPS-810 1Modellen är en klar förbättring sedan föregångaren menar Gps Magazine då den både ser snyggare ut och presterar bra. Det går snabbt att hitta rutterna och den trådlösa fjärrkontrollen ger ökad användarvänlighet. Testarens förväntningar när det gäller det stora utbudet av formatstöd infrias dock inte och enheten hängde sig ofta i flera sekunder likväl som den krävde omstart flera gånger. Bluetooth-stödet beskrivs även det som undermåligt. Den har många funktioner, men testaren tycker inte att den lyckas hantera dessa särskilt väl. Är man ute efter en pålitlig gps så bör man antingen söka på annat håll eller vänta tills utvecklarna har åtgärdat bristerna.

Källa: www.gpsmagazine.com (GB)

Mobil

"Kraftfull processor"

Harman Kardon GPS-810 2Testaren på Mobil påpekar direkt att den tillhörande fjärrkontrollen är plastig och uppfattas som barnslig och inte så bra anpassad till en förarmiljö. Navigeringsprogrammet är däremot väldigt snyggt och det innehåller alla nödvändiga funktioner. Tyvärr är sökfunktionerna begränsade vilket gör att gps-810 hamnar på efterkälken i förhållande till konkurrenterna. Den är väldigt snabb i beräkningen av rutter och är också försedd med en kraftfull processor vilket gör att den står sig bra i konkurrensen. Styrkan hos modellen är dess multimediafunktioner. Testaren är dock skeptisk till kombinationen av multimedia och gps i en och samma produkt.

Källa: Mobil (SE) maj 5/2008

M3

"Utomordentligt trevlig navigator"

Harman Kardon GPS-810 3Tidningen M3 har testat åtta vägvisare där Harman Kardon gps-810 får hög placering bland flera av konkurrenterna. Enligt testaren är det en otroligt bra navigator och den stora fördelen med produkten är den lilla trådlösa styrknoppen som tillkommer. Med hjälp av denna kan man snabbt ta sig fram i menyerna, zooma in kartor samt välja musik. Pekskärmen rekommenderas att använda vid inskrivning av adresser. Den har ett logiskt gränssnitt som är lätt att förstå och navigationsfunktionerna är utmärkta. Det som dämpar testarens entusiasm något är det saftiga priset.

Källa: M3 (SE) nr 6 2008

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Harman Kardon gps-810 har en widescreenskärm på 4,3 tum med upplösningen 480x272 bildpunkter. Processorns hastighet ligger på 530 MHz, minnet är 128 megabyte ram och två gigabyte internt flash-minne ingår. Följande anslutningar finns: usb, tmc antenn och hörlurar. Med till gps:en följer en trådlös fjärrkontroll, 17 olika språk finns tillgängliga, den är bluetooth-kompatibel, kan spela upp filmer i mpeg-4 och wmv-format och det är möjligt att använda den som mp3-spelare. Enheten väger 230 gram, mäter 79x127x20 mm och finns tillgänglig i färgerna dark grey och glossy black.

Tillverkare: Harman kardon