Sök
Garmin Nüvi 5000

Garmin Nüvi 5000

Stor skärm den största fördelen

2008-10-03

En av de största skärmarna på gps-marknaden, men enligt testarna håller den ändå inte riktigt måttet då priset är högt och funktioner och finesser för få.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc Magazine 3,5/5 “One of the largest”
Laptopmag 3,5/5 “Pay a big price”
M3 5/10 “Finesser utan finess”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att den stora skärmen, som på ett tydligt sätt visar kartor och text är navigatorns största fördel. Även tillgången till bildvisare beröms från flera testare. Men priset är högt och testarna saknar en del finesser, såsom bluetooth. Testarna tycker kort sagt att mottagaren inte lever upp till det höga priset. Designen anses vara ganska klumpig och menysystemet får blandade omdömen liksom byggkvaliteten.

Pc Magazine

“One of the largest”

Pc Magazine skriver att Nüvi 5000 lämpar sig utmärkt för större fordon eftersom den har en stor display, till och med en av de största på marknaden idag. Upplösningen är bra och text framkommer tydligt. Enheten är stor och upplevs som klumpig. Det gör dock inte speciellt mycket eftersom den inte är tänkt att bära med sig. Tillgången till komposit-utgång beröms. I övrigt tycker testaren att mottagaren har få anmärkningsvärda funktioner eller finesser även om mp3-spelaren och bildvisaren är bra. Testaren saknar bland annat tillgång till bluetooth. En mycket bra mottagare där den stora skärmen är det bästa, men testaren saknar flera funktioner med tanke på det höga priset.

Källa: http://www.pcmag.com (US)

Laptopmag

“Pay a big price”

Laptop magazine menar att den stora displayen gör skillnad men att navigatorn ändå är dyr. Den stora displayen gör det enkelt att köra och att se kartan samtidigt. Texten är betydligt större än på andra mottagare, men den stora skärmen till trots tycker inte testaren att köparen får tillräckligt mycket för att det ska vara värt pengarna. Mottagaren känns kompakt och elegant och menysystemet är lättnavigerat. Att det saknas Bluetooth är negativt, men att det går att visa bilder uppskattas, de framkommer dessutom mycket väl, med fina färger och detaljer. Som vägvisare fungerar mottagaren utmärkt, kartorna är tydliga och lätta att förstå.

Källa: http://www.laptopmag.com (US)

M3

“Finesser utan finess”

M3 tycker att mottagarens specifikationer lovar gott, men att resultatet i slutänden inte blir speciellt bra. Skärmen är stor, det finns en del bra funktioner och City Navigatorn är användbar. Dock är Nüvi 5000 inte speciellt användarvänlig. Designen känns klumpig och inte speciellt hållbar. Skärmen gör att kartan syns bra, men hade enligt testaren kunnat utnyttjas bättre med en trevligare meny. Det är bara skärmen som gör denna mottagare till något speciellt, och så även det höga priset. M3 testar samtidigt TomTom Go 930T, Mio Moov 370 Europé, Harman/Kardon Guide+Play GPS-810, Gamin Nüvi 255 WT, Navigon 2110 Max, Navigon 8110 och Mio Moov 200 Europe, där TomTom, Harman/Kardon liksom de båda mottagarna från Navigon, rekommenderas.

Källa: M3 (SE) nr 6 2008

Cirkapris: 4800 kronor

Produktfakta: Garmin Nüvi 5000 är en gps-navigator med en 5,2 tum stor display och med upplösningen 800x480 bildpunkter. Mottagaren har videoingång, FM-sändare, TMC trafikinformation och mp3-spelare. Displayen kan visa kartinformation och körinstruktioner med röstguidning. Det går att titta på foton och spela spel. Mottagaren har City NavigatorNT inlagt som visar intressepunkter som hotell, restauranger, bensinstationer med mera. Det går även att lägga in egna platser. På större vägar visas gällande hastighetsbegränsning. Mottagaren har en SD-minnesplats. Det finns en ruttplanerare med möjlighet att spara upp till tio rutter. Enheten väger 263 gram och har måtten 144x94x20 mm.

Tillverkare: Garmin