Sök
Garmin Nuvi 250W

Garmin Nuvi 250W

Hitta rätt i bredbild

2008-01-24

En lättanvänd gps-navigator med bredbildsskärm på 4,3 tum som bantats på alla mer eller mindre onödiga funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 376/500 "Eine Navi Für Pragmatiker"
PDA Essentials & GPS Advisor "Ease of use is almost unrivalled"
Bild & Ljud Hemma "Värd pengarna"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Garmin Nuvi 250W är en lättanvänd navigator tack vare det enkla menysystemet och slopandet av onödiga extrafunktioner. Därav lämpar den sig kanske inte för den avancerade användaren som gärna vill lägga in flertalet stopp i en planerad rutt. Det går visserligen att göra men uppges bökigt med det bantade menysystemet. Själva navigeringen uppges vara precis. Enheten jobbar snabbt och den stora skärmen ger tydliga anvisningar.

Connect

"Eine Navi Für Pragmatiker"

FILE:\\L:\Aladdin_share\Dokumentarkiv\Smartson\Internt\Anders\BilderPublicering\1.jpgTyska Connect skriver att Garmin Nuvi 250w är en snyggt utformad gps som fokuserar på det praktiska. Enheten är snabb på att räkna ut rutter och avstånd. Positioneringen är utmärkt och den undviker vägar där hastigheten är nedsatt. Röstguiden är dessutom mycket precis, om än inte skönsjungande. Men testaren ogillar att menyerna ibland är onödigt krångliga och anser inte att tillverkaren utnyttjat bredbildsskärmen optimalt, då viktig extrainfo normalt inte visas. Den stora skärmen är däremot praktisk för den som vill zooma in på kartorna, men alla intressepunkter visas inte då och dessutom ser kartorna inte så bra ut i närbild menar Connect.

Källa: Connect (DE) nr 9 2007

PDA Essentials & GPS Advisor

"Ease of use is almost unrivalled"

PDA Essentials uppskattar de enkelt utformade menyerna hos Nuvi 250w, då de bidrar till att göra enheten lättanvänd. Samtidigt blir det omständigt att lägga in flera stopp i rutten. De få extrafunktioner som finns kunde kanske slopats helt, då de sällan kommer att användas. I användandet är Nuvi 250w en precis navigator med stark mottagning och bra kartmaterial. Den ljusstarka skärmen gör mycket för användandet men påverkar batteritiden lite väl mycket.

Källa: PDA Essentials & GPS Advisor (GB) nr 65

Bild & Ljud Hemma

"Värd pengarna"

FILE:\\L:\Aladdin_share\Dokumentarkiv\Smartson\Internt\Anders\BilderPublicering\1.jpgSkärmen i Garmin Nuvi 250W är enligt Bild & Ljud Hemma inte bara stor utan också ljusstark. Att den kommer i bredbildsutförande är snyggt och praktiskt, då ikoner och information som tar plats inte märks mycket. Det gör även kartvisningen mer överskådlig. Största vikten uppges ha lagts på ren navigering, vilket resulterat i ett enkelt och användarvänligt gränssnitt som kan användas även av den som helt saknar förkunskaper. Nuvi 250w är lite dyr, men testaren menar att den ändå är värd pengarna för den aktiva resenären som besöker Europa med bil.

Källa: Bild & Ljud Hemma (SE) nr 12 2007

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Garmin Nuvi 250w är en gps-navigator med Sirfstar III mottagare. Den har bredbildsskärm på 4,3 tum med upplösningen 480x272 pixlar. Navigatorn kommer med vägkartografin City Navigator NT över Europa som även inkluderar miljontals intressepunkter. Navigering sker med 2d- eller 3d-kartor och turn-to-turn röstguide. Utöver navigation finns funktioner som bildvisare, världsklocka, valutaomräknare, enhetesräknare, kalkylator. Det inbyggda minnet uppgår till 1,5 gigabyte och kan utökas med sd- eller mmc-kort. Mått 74x122x20 mm och vikt 173 gram.

Tillverkare: Garmin