Sök
Garmin Nüvi 1390T

Garmin Nüvi 1390T

Smidig och tydlig färdkamrat

2009-10-08

Testarna tycker att Garmin 1390T är värd att rekommenderas eftersom den är snabb, korrekt och enkel att använda. En nackdel är dock att den är såpass enkel att den inte visar tillräckligt mycket information som önskas på kartbilden.
Testkälla Betyg Kommentar
PC World 5/6 "Enkel og oversiktlig"
GPS Magazine 4/5 "An excellent navigator"
Good Gear Guide 4,5/5 "Simple but effective maps"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att modellen är liten och smidig vilket gör den lätt att ta med sig. Den är mycket enkel att hantera, mycket tack vare de enkla och överskådliga menyerna. Dessutom ges en snabb respons från den tryckkänsliga skärmen. Kartorna är exakta och mycket tydliga, även om en testare tycker att de skulle kunna vara något mer detaljerade. Det är en nackdel att man inte kan utesluta vissa vägsträckor när man planerar en färdplan. Det är inga problem att koppla upp sig via bluetooth eftersom högtalaren är stark, dock är räckvidden begränsad.

PC World

"Enkel og oversiktlig"

PC World anser att modellen har en snygg och enkel design. Den är förhållandevis liten och därför är den enkel att ta med sig när man lämnar bilen. Hållaren gör ett bra jobb, men den är ganska kort vilket kan bli onödigt besvärligt i en nyare bil med bred instrumentbräda. Menyn är enkel och översiktlig och under färd är modellen snabb och exakt i sina instruktioner. Den erbjuder ett mycket litet antal extrafunktioner. Dock har man möjlighet att koppla upp sig via bluetooth vilket fungerar utmärkt eftersom högtalaren är kraftig. Testaren menar att man skulle kunna önska sig lite mer information på kartan men i det stora hela gör modellen ett bra jobb.

Källa: www.idg.no (NO)

GPS Magazine

"An excellent navigator"

GPS Magazine tycker att displayen är utmärkt, till största delen tack vare att den reagerar snabbt på kommandon. Dessutom är användargränssnittet uppdaterat jämfört med tidigare modeller, något som gör den ännu enklare att använda. En nackdel är att man inte kan välja att ta bort en viss väg från den givna färdsträckan. Man kan inte heller lägga till flera stopp under en given sträcka. Testaren tycker dock att produkten är bra, man får tydliga anvisningar och uppkopplingen mot bluetooth fungerar utan problem. Denna modell erbjuder även ett förstärkt fotgängarperspektiv vilket underlättar navigeringen i städer som man inte varit i förut.

Källa: www.gpsmagazine.com (US)

Good Gear Guide

"Simple but effective maps"

Good Gear Guide anser att denna modell är riktigt bra. Den tillhandahåller kartor som visserligen är enkla men samtidigt korrekta och effektiva. Talinstruktionerna är dessutom mycket tydliga. Det fungerar bra att koppla upp sig med bluetooth, men räckvidden är inte den allra bästa. Skärmen är mycket känslig och reagerar direkt på kommandon samtidigt som den är klar och tydlig. Den hittar även gps-signalen föredömligt snabbt. Testaren saknar en fm-mottagare och även möjligheten att utesluta vissa vägar när man planerar en färdväg.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta:

Skärm: Tft-skärm, 4,3 tum, 480x272 pixlar
Kartor: City Navigator Europa
Batteritid: Upp till 4 timmar
Mått: 122x74x15 mm
Vikt: 162 gram
Övrigt: Micro-sd, usb 2.0, bluetooth 2.0, fm-mottagare, ecoroute, text-till-tal

Tillverkare: Garmin