Sök
Garmin Forerunner 405

Garmin Forerunner 405

Håller motionären på rätt kurs

2008-11-07

Garmin Forerunner 405 är en träningsklocka för idrottsutövare som vill ha koll på sin träning och träningsrutt. Testarna uppskattar de många funktioner som erbjuds.
Testkälla Betyg Kommentar
About 4/5 "Takes some practice to master"
Pc advisor 3,5/5 "A robust, good-looking and fully featured device"
Laptop Magazine 3,5/5 "Vast array of features"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker det är bra att klockan är utrustad med en rejäl gps-funktion, även om den inte fungerar helt hundraprocentigt. En av åsikterna som förs fram är att tar lång tid att koppla upp sig mot satteliterna. Användaren har dock tillgång till flera användbara funktioner, bland annat möjligheten att tävla mot en virtuell partner vilket fungerar som en utmärkt motivationshöjare. Klockan hanteras via den tryckkänsliga skärmen och kan vara lite krånglig att använda till en början, men blir enklare när kunskapsnivån ökar. Klockan kan också användas till vardags även om den kanske inte matchar finkläderna.

About

"Takes some practice to master"

Garmin Forerunner 405 1About menar att Garmin här har stoppat in en hel del gps-teknologi i vad som är en relativt slimmad sportklocka. Den är förhållandevis enkel att använda och under motionsrundan behöver man endast fästa pulsmätaren kring bröstet, ställa in klockan på "träning" och sedan är det bara att börja. Testaren uppskattar också att klockan automatiskt för över data till datorn så snart man kommer inom cirka tre meter från den. Klockan är smidig att använda även till vardags, men den tryckkänsliga skärmen är lite svår att hantera även om användaren vänjer sig med tiden. Dessutom kan displayen låsas så att den inte av misstag ändrar några inställningar.

Källa: gps.about.com (US)

Pc advisor

"A robust, good-looking and fully featured device"

Garmin Forerunner 405 3Pc advisor anser att klockan erbjuder ett riktigt bra utbud av funktioner samtidigt som designen är smidig nog att tas för en vanlig armbandsklocka. Gps-funktionen fungerar sådär, det tar flera minuter i anspråk att koppla upp sig mot en satellit. Displayen är tryckkänslig, men lite svår att använda. Det finns flera roliga funktioner att använda sig av, bland annat en virtuell partner där man kan bestämma partnerns hastighet och sedan visar klockan hur långt före eller efter man är. Detta är en utmärkt motivationshöjare. Testaren tycker att tanken är god, men priset är högt och klockan lite väl komplicerad att använda.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Laptop Magazine

"Vast array of features"

Garmin Forerunner 405 4Laptop Magazine påpekar att Garmin Forerunner ser ut som en genomsnittlig sportklocka, men den rymmer en hel del användbara funktioner. Testaren uppskattar att trådlös teknologi automatiskt överför data till datorn när den är inom räckhåll för att man sedan skall kunna analysera och dela med sig av uppgifterna. Klockan i sig är ganska klumpig och inte så snygg, men de estetiska funktionerna har fått ge vika för de praktiska. Det är enkelt att lagra sin träningsrunda och det finns en automatisk funktion som pausar klockan om man hamnar under en viss hastighet vilket är särskilt användbart i stadsmiljö. Dock tycker inte testaren att gps-funktionen fungerar helt felfritt, kontakten med satelliterna är inte alltid hundraprocentig.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Garmin Forerunner 405 är en träningsklocka med gps-mottagare. Vattentät enligt IPX7-standard vilket innebär trettio minuter på en meters djup. Rekommenderas både till löpning och cykling. Den säljs med eller utan pulsmätare och visar information om tid, distans, takt och kalorier. Den lagrade informationen kan trådlöst föras över till datorn. Dimensionerna är 48 x71x16 mm och displayens diameter är 27 mm. vikten är 60 gram.

Tillverkare: Garmin