Sök
Garmin Dakota 20

Garmin Dakota 20

Garmin Dakota 20

2010-04-22

Garmin Dakota 20 är en gps avsedd för friluftslivet med bland annat 3d-kompass, höjdmätare och ett tåligt hölje. Detta tillsammans med nätta dimensioner och utmärkt guidning gör den till ett mycket bra val.
Testkälla Betyg Kommentar
Gps information - "The next generation small handheld device"
About 4/5 "Suitable for multiple sports"
Trusted reviews 8/10 "Delivers on its promise"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Garmin Dakota 20 är en utmärkt gps för den aktiva friluftsmänniskan då den är liten och lätt nog att följa med överallt utan att kännas som en börda. Som guide sköter den sitt jobb utmärkt och har inga problem med signalförlust även om det kan ta en liten stund att få den första fixeringen. De olika kartlägena samt de många extrafunktionerna uppges vara lämpade för frilutftsliv men kartmaterialet borde enhälligt ha varit mer omfattande och inkludera även sådant som topografiska- och stadskartor. Skärmen är inte den största men ytan upplevs som väldisponerad samtidigt som skärmen också är klar och ljusstark.

Gps information

"The next generation small handheld device"

Garmindakota20_1
Gps information menar att produkten kan vara värd att ta sig en titt på. Detta då den är liten och lätt med mycket bra batteritid. Dessutom har den ett smidigt gränssnitt som sköts helt via touch. Skärmen är klar och trots upplösningen ger den en bra överblick över kartmaterialet. Att använda den i direkt solljus uppges också fungera utan problem. Både kompassen och höjdmätaren presterar mycket bra och satellitmottagningen fungerar även under träd och nere i dalar. Rutter och beräkningar liksom guidningen är felfri. Testaren uppskattar också extrafunktionerna som upplevs vara prioriterade mot friluftsliv. Det enda som egentligen inte är bra är att produkten enbart kommer med en baskarta och att den som vill expandera omfånget måste köpa till ytterligare kartmaterial.

Källa: www.gpsinformation.org (US)

About

"Suitable for multiple sports"

Testaren hos About tar med sig produkten på dagsvandringar, mountain biking och kajakturer och menar att den aldrig gör sig påmind eller stör då den är både kompakt och lättviktig. Att en och samma produkt fungerar med flera aktiviteter är också tacksamt. Detta tack vare tillbehör i form av fäste för cykelstyret, hjärtfrekvensmätare och bälteshållare. Tillverkaren uppges ha utnyttjat dimensionerna på skärmen på ett mycket bra sätt när det gäller valet av information som ska visas samtidigt. Att det går att ställa skärmen efter aktivitet efter eget behag skördar också pluspoäng. Kontrollerna är enkla att förstå sig på och skärmen är ljusstark, skarp och går enkelt att läsa av i fullt dagsljus. Även här uppskattas de många extrafunktionerna, men testaren menar som övriga att kartmaterialet kunde ha varit lite mer omfattande.

Källa: www.about.com (US)

Trusted reviews

"Delivers on its promise"

Trusted reviews gillar det gummibeklädda höljet och enhetens vattentålighet och menar att detta helt enkelt är ett måste för en gps ämnad för friluftslivet. Batteritiden är tillräckligt bra för ett par dagars användande och att den drivs på aa-batterier gör att behovet av laddare inte finns. Enheten gör sitt mycket bra och behåller signalen fint ute i terrängen. Men står man på en lite undanskymd plats kan det ta en stund innan första satellitlåsningen. Möjligheterna till olika typer av navigation är omfattande och enheten fungerar lika bra i stan som på landet. Trusted reviews skriver också de att extrafunktionerna är omfattande och uppskattar speciellt 3d-kompassen. Och även här får det medföljande kartmaterialet ris då det bara omfattar en baskarta och den som vill ha topografisk information måste ladda ned det. Utrymmesbrist blir det dock aldrig tal om då det inbyggda minnet är stort samtidigt som en kortläsare finns att tillgå. Men överföring går långsamt med usb 1.1.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 3300 kronor

Produktfakta: Skärm: 2,6 tum pekskärm, 160x240 pixel
Mottagare: EGNOS
Batteritid: 20 timmar, drivs av två aa-batterier
Mått: 55x10x33 mm
Vikt: 148,8 gram
Övrigt: Intressepunkter, 3d-kompass, höjdmätare, vattentålig, sd-kortplats, bil- båt- och cykelhållare samt pulsmätare som tillbehör