Sök
Blaupunkt Travelpilot 100

Blaupunkt Travelpilot 100

Funktionsstrippad vägvisare

2008-10-29

Blaupunkt Travelpilot 100 är en enkelt utformad gps-navigator som inte bjuder på några extra funktioner överhuvudtaget. Testarna menar att menysystemet inte är det bästa men att produkten får jobbet gjort.
Testkälla Betyg Kommentar
Pda essentials & gps advisor 6/10 "It will do the job"
Connect 376/500 "Ein sehr zuverlässiges Navisystem"
Bios 6/10 "Reliable route guidance"
Chip 4/5 "Gute Fahranweisungen"

Vad tycker testarna?

Testarna menar alla att Travelpilot 100, även om det är en gps-navigator i det mest basala utförandet, är en produkt som får jobbet gjort. Den uppges vara snabb på att räkna ut, och i det fall det behövs också räkna om, rutter. Presentationen av kartmaterialet är tydlig och röstdirektionerna är tidsmässigt välanpassade. Men att extra funktioner saknas gör att enheten inte lämpar sig för alla. Dessutom menar vissa av testarna att enheten känns lite väl billig då utseendet är intetsägande samt att menyerna är nästintill fula. Skärmen anses fungera bra för gps-navigeringen men den är enligt vissa ljussvag och gör att menysystemet inte ser vidare bra ut.

Pda essentials & gps advisor

"It will do the job"

Blaupunkt-TravelPilot-100-1Enligt Pda essentials & gps advisor är det mycket tydligt att Blaupunkt Travelpilot 100 är en budget-gps. Den har ett intetsägande utförande samtidigt som skärmens ljusstyrka är låg. Mjukvaran som sitter i förstärker intrycket då ikonerna är enkla och kartprogrammet likaså. Men under menyn finns ett par nyttiga funktioner såsom intressepunkter, fartkameror och hastighetsvarningar. Under själva användandet menar testaren att enheten överraskar positivt. Den är snabb på att beräkna rutter, som dessutom är korrekta och röstguidningen är mycket bra anpassad. Batteritiden är inte den bästa och då enbart en billaddare följer med är det ingen enhet som lämpar sig för att användas till fots. För den som behöver eller vill ha avancerad funktionalitet så rekommenderas inte produkten. Men den som behöver en billig och enkel enhet som ska användas vid behov kan ta sig en titt på Blaupunkt Travelpilot 100, avslutar testaren.

Källa: Pda essentials & gps advisor (GB) nr 76 2008

Connect

"Ein sehr zuverlässiges Navisystem"

Blaupunkt Travelpilot 100 är begränsad vad gäller extrafunktioner men det är en enhet som får jobbet gjort, skriver tyska Connect. Den är snabb på att räkna ut rutter och omberäkningar vid en eventuell felkörning går blixtsnabbt. Informationen som visas på displayen hålls till det väsentliga men att närmaste bensinstation och parkeringsplats enkelt går att få fram är positivt. Enhetens skärm är inte den bästa vad gäller ljusstyrka men upplösningen är god vilket gör att den visuella presentationen under körning ändå blir godkänd. Menyn är enkel men ikonerna är små och inte de snyggaste. Här påverkar dessutom skärmens oskärpa det visuella mer än under körning. Dessutom menar testaren att enheten reagerar långsamt vid inmatning. Connect testar totalt fem stycken navigatorer och utser däribland Falk M4 till bästa produkt. Blaupunkt Travelpilot 100 hamnar på tredje plats. Deltog gjorde också Tomtom One Regional, Navgear Streetmate GP-35 och Route 66 Mini Regional.

Källa: Connect (DE) nr 72008

Bios

"Reliable route guidance"

Även om Bios anser att Blaupunkt Travelpilot 100 är snygg och att skärmen är ljusstark och skarp så håller de med övriga testare om att menysystemet är basalt i sitt utförande. Den lilla skärmen gör att textinmatning är något obekvämt, speciellt om enheten är fixerad i sitt ställ. Att staden dessutom måste anges innan själva adressen är onödigt tillkrånglat, speciellt då enheten inte hanterar postadresser. Detta gör enligt testaren själva användandet allt annat än intuitivt. Själva navigationen är det däremot inget fel på, enheten får snabbt upp rätt rutt och gör ett bra jobb med att presentera färdvägen.

Källa: www.biosmagazine.co.uk (GB)

Chip

"Gute Fahranweisungen"

Chip berömmer Blaupunkt Travelpilot 100 för hur pass snabbt den får en fixering av satellitsignaler samt för snabbheten med vilken den räknar ut rutter. Positivt är att också att den interpolerar sträckan när satellitsignalen förloras som vid tunnelkörning och fortsätter att ge korrekta direktioner. Att en filassistent finns underlättar placeringen inför kommande korsningar. Enheten räknar också ut en ny rutt vid eventuella felkörningar men att den uppmanar till u-svängar ser testaren allvarligt på då det kan leda till olyckor. Kartorna presenteras tydligt på skärmen och innehåller bara den allra viktigaste informationen. Travelpilot 100 är en enkel, pålitlig men framför allt billig navigator, avrundar Chip.

Källa: www.chip.de (DE)

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Blaupunkt Travelpilot 100 är en gps-navigator med SiRFstar III mottagare. Den har en 3,5 tums skärm i 4:3 utförande med upplösningen 320x240 pixel. Processor på 400 megahertz, 64 megabyte arbetsminne och 1 gigabyte lagringsutrymme som kan utökas med sd- eller mmc-kort. Kartmaterialet från Tele Atlas täcker Norden med tillhörande intressepunkter. Navigering sker med 2d- eller 3d-kartor och turn-to-turn röstguide. Väger 175 gram och har måtten 99x99x16,9 mm.

Tillverkare: Blaupunkt