Sök
Ridge Racer 6

Ridge Racer 6

Bilspel med arkadkänsla

2006-02-23

Ridge Racer är ett klassiskt bilspel och del nummer sex finns nu till Xbox 360. Grafiken är inte riktigt lika vass som förväntat men för den som gillar arkadkänsla är detta definitivt ett spel att kika närmare på skriver testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Super Play 6/10 "Har jag inte redan sett det här till PSP"
Player1 8/10 "Perfekt körkänsla a la arkad"
Eurogamer 8/10 "One of the best Ridge Racer games"
Gamespot 8,1/10 "Has a lot going for it"
Games TM 7/10 "As good as it ever was"

Vad tycker testarna?

Ridge Racer 6 påminner till stor del om tidigare Ridge Racer spel. Spelkontroll utan någon större realism med galna kurvtagningar och nitro för extra fart är klassiskt. De flesta testarna gillar dock konceptet och beskriver det som väldigt beroendeframkallande när man väl bemästrat tekniken. Negativt är att grafiken inte är speciellt bra för att vara på Xbox 360. Ett par testare anser också att konceptet kanske skulle må bra av lite fler förändringar.

Super Play

"Har jag inte redan sett det här till PSP"

Super Play anser att Ridge Racer 6 påminner en hel del om Ridge Racer till PSP. Spelets debut på Xbox 360 handlar om precis samma sak men är självklart lite mer polerat än föregångaren. Som vanligt finns ordet realism inte med i sammanhanget utan här gäller spelkontroll på räls och soldränkta fantasilandskap. Spelet är inte för den skull ett dåligt spel utan har sin charm och kan vara värt att ha i sin spelsamling bredvid Project Gotham Racing och Grand Turismo. Men det hade varit roligt med lite fler skillnader jämfört med den bärbara versionen till PSP. Testaren rekommenderar Ridge Racer 6 till dem som vill ha ett kul och kravlöst spel som inte kräver någon större tankeverksamhet.

Källa: Super Play (SE), dec 2005

Player1

"Perfekt körkänsla a la arkad"

Player1 gillar absolut arkadkänslan och spelkontrollen i Ridge Racer 6. Spelet har ett otroligt skönt flyt som gör det lätt att verkligen dras med i körningen. Har man väl börjat spela är det svårt att slita sig skriver testaren. Musiken är stundtals riktigt skön men en del låtar är rent av dåliga. Spelets grafik är inte direkt dålig men inte heller speciellt bra för att vara på Xbox 360. Även om grafiken och musiken inte är på topp är detta ändå ett otroligt underhållande spel. Gillar man racing och arkad bör man absolut inte missa Ridge Racer 6.

Källa: Player1 (SE), nr 18 2005

Eurogamer

"One of the best Ridge Racer games"

Eurogamer skriver att del nummer sex av Ridge Racer till en början är ganska tråkigt. Monotona banor och ingen riktig fartkänsla är något som överlag präglar spelet de första timmarna. Efter ett tag visar sig spelet ha en hel del överraskningar att bjuda på. Möjligheten att låsa upp en enorm mängd olika bilar och en massa avancerade banor förvandlar spelet till ett av de bästa i serien. I grund och botten krävs det ändå ett tycke för denna orealistiska spelstil som Ridge Racer har. Om tycket finns finner man förmodligen stor glädje i att bemästra alla olika banor med hjälp av nitro och extrem kurvtagning. Datorn verkar dock fuska ibland genom att använda nitro lite hur som helst, vilket kan vara irriterande. Sammanfattningsvis är detta ett riktigt bra spel som bjuder på många timmars underhållning trots sin lite trista början.

Källa: Till Eurogamer

Gamespot

"Has a lot going for it"

Gamespot tips är att om bromsen används i ett spel som Ridge Racer 6, är det en stor sannolikhet att du begår ett misstag. Här gäller det istället att slira sig igenom kurvor och på så sätt ladda upp nitro. Det ger sedan extra fart på raksträckorna och medför förhoppningsvis till att tajmingen stämmer så att den precis tar slut innan man kör in i nästa kurva. Grafiken är kanske inte den allra bästa men spelet är i alla fall snabbt och har en hög framerate. Ljudet är klassiskt för Ridge Racer med elektronisk musik och en irriterande kommentator. Även om spelet inte är det mest revolutionerande tekniskt sätt är det klart underhållande. Har man väl fastnat finns det en överhängande risk att man bara måste fortsätta spela tills man låst upp alla 130 bilar och kört igenom alla 200 race.

Källa: Till Gamespot

Games TM

"As good as it ever was"

Games TM menar att de som någon gång spelat Ridge Racer vet precis vad man kan förvänta sig av spel nummer sex. Om konceptet gillas är det säkerligen svårt att bli besviken på detta spel. Negativt är att vissa banor inte bjuder på någon riktig fartkänsla. För att kunna komma upp i hög fart krävs en kombination av både nitro och perfekt kurvtagning flera gånger i rad. Slingriga landsvägar bjuder därför på klart mer spänning och fart än breda stadsvägar anser testaren. Med god kunskap om vissa banor finns det ändå potential till en del galna tider. Detta är säkert något som kommer att märkas online, där alla fans kan jämföra och tävla med sina tider mot varandra tror testaren.

Källa: Games TM (GB), nr 39 2005

Cirkapris: 580 kronor

Produktfakta:

Ridge Racer 6 är ett racingspel med klassisk arkadkänsla. Det finns över 130 bilar och 30 olika banor och miljöer att välja på. Man får köra alltifrån slingrande landsvägar till neonklädda storstäder och utmanande hamnområden. Man tävlar om att komma först i mål eller slå den bästa tiden på en viss bana. Spelet släpps till Xbox 360 och det går att spela upp till två spelare på samma konsol och upp till 10 spelare online. Man kan också jämföra tider och ladda ner extra material via Xbox live. Ridge Racer 6 distribueras av Electronic Arts och är utvecklat av Namcom. Spelet har varierande svårighetsgrad och rekommenderas för alla åldrar.

Modell: Ridge Racer 6