Sök
NHL 2005

NHL 2005

Orealistiskt men kul

2004-12-29

Testarna verkar inte tycka att spelet skiljer sig så enormt från andra hockeyspel. Det är fullt av fart, tacklingar, mål och olika inställningsmöjligheter. Så mycket mer händer inte.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Gamer 78/100 “Vansinnigt snyggt”
IGN “Raw, wide-open experience”
Gamespy 4/5 ”A strong candidate”
Gamespot ”A halfhearted effort”
Eurogamer 6/10 ”A decent game”

Vad tycker testarna?

Några testare är imponerade av grafiken i spelet, medan andra tycker att grafiken brister lite. Alla testare är överens om att det förekommer mycket tacklingar i spelet och att spelet är fartfyllt och snabbt. En del nya inställningsmöjligheter har kommit till men i övrigt ser man inga större skillnader gentemot föregångarna. Ett par testare nämner att spelet liknar ett arkadspel, men om det är positivt eller negativt råder det delade meningar om.

PC Gamer

“Vansinnigt snyggt”

PC Gamer konstaterar att spelet ser otroligt verkligt ut i jämförelse med tidigare versioner. Man anser att man skapat en stämning genom många roliga detaljer. Men spelet i sig erbjuder inte så mycket nytt. Domarna dömer knappt alls för tacklingar vilket innebär att det blir ganska många sådana. En bra utveckling är ändå att de spelare som inte har pucken känns mer delaktiga i spelet. Tempot gör att det är svårt att spela strategiskt och eftertänksamt. Spelet är kul och fartfyllt, men inte realistiskt på något sätt.

Källa: PC Gamer, okt 2004.
Till IGNs hemsida
Till Gamespys hemsida
Till Gamespots hemsida
Till Eurogamers hemsida

IGN

“Raw, wide-open experience”

PS2_Pick

IGN anser att NHL 2005 är väldigt lik sina föregångare, med några få förbättringar. En del nya inställningar och lägen har blivit möjliga. Man anser dock att spelet känns lite mycket som ett arkadspel. Variationerna som går att göra i spelandet är få. Om man är ute efter just ett arkadspel så passar spelet, men en del förbättringar behövs för att spelet ska kännas mer realistiskt. Man saknar tempo och känsla i spelet. Spelet saknar ett visst flyt, vilket syns mest vid passningar. Det känns något för inriktat på tacklingar. En hel del är ändå bra med spelet. Det är emellanåt spännande och det är inte alltid lätt att göra mål då man kör på högre svårighetsgrader. De olika möjligheterna att sätta ihop ett lag har utvecklats och det räcker inte bara med en bunt superstjärnor utan det behövs även andra typer av spelare. Möjligheten att spela ”World Cup” uppskattas, då det är kul att kunna spela mot andra länder. Menyerna i spelet är lätta att förstå och använda. Grafiken är bra med en del roliga detaljer. Bra musik. Men man hade gärna sett mer influenser från riktig hockey.

Gamespy

”A strong candidate”

PS2_Defense

Gamespy tycker att spelet har blivit något bättre i jämförelse med sina föregångare. Gamespy uppskattar spelets arkadliknande uppläggning och man tycker att de inställningar som finns gör spelet mer varierat än tidigare. Animationerna fungerar smidigt. Det är enklare än tidigare att kontrollera sina spelare och få till lite yta för att lura motståndarna. Spelarna rör sig realistiskt och man har bra kontroll över rörelser. Man har uppdaterat möjligheten till försvar då spelen tidigare varit väldigt offensiva. Grafiken är bättre än tidigare, vilket framför allt syns i spelarnas ansikten. Möjligheten till olika strategier för att göra mål är utvecklad. Dynasty-inställningen är spännande och det finns många roliga möjligheter. Kommentatorerna hänger dessvärre inte alltid med vid matcherna. Grafiken kunde vara mer imponerande, detsamma gäller musiken. Att spela via X-box Live uppges som krångligt, då anslutningen avbryts gång på gång. Men väl inne går spelandet smidigt. Inget perfekt spel, men ett steg i rätt riktning.

Gamespot

”A halfhearted effort”

PickCalgary_PS2

Gamespot skriver att spelets grafik och utseende är fantastiskt, men att själva spelet inte når några högre höjder. Det är inte tillräckligt fritt eller speciellt verklighetstroget. Allt som allt fungerar ändå spelet ganska bra. Kontrollen vid skott är förbättrad liksom möjligheten att försvara. Även passningssystemet känns lättare att hantera. Spelet känns något mindre offensivt vilket är positivt, även om tacklingar fortfarande är ett vanligt förekommande inslag. Onlinespelandet fungerar godkänt och Free 4 All är mycket roligt. Grafiken är snygg, speciellt gäller detta spelarna. Det finns bra saker med spelet men det känns totalt sett inte riktigt genomarbetat.

Eurogamer

”A decent game”

Enligt Eurogamer är spelet ganska våldsamt men kul. Reglerna är enkla och spelet mycket snabbt. Det har, när det gäller utvecklingen, inte hänt speciellt mycket sedan tidigare versioner. Man kan få hjälp av sina lagkamrater innan skott, jobba defensivt och skjuta. Inte så väldigt dramatiskt med andra ord. Det är lättare att få utrymme för spel och att tackla. I övrigt är den bästa funktionen Free 4 All, där spelandet känns både spännande och kul. Eurogamer anser att det inte är någon större skillnad på de olika hockeyspelen.

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta:

NHL 2005 är ett spel från EA Sports, för X-box, Playstation 2, Cube och PC. Det är ett hockeyspel med möjligheter till träning och matcher. Man kan spela World Cup mot andra länders lag liksom Elit Leagues. Andra möjligheter handlar om ”Dynasty Mode” där man får möta ägaren av ett lag. Här får man veta ägarens mål exempelvis tjäna pengar. Man måste nå upp till vissa resultat varje säsong och klarar man dessa krav får man mer pengar till träning och liknande. Free 4 All innebär att man ska skjuta flest mål först. Det finns olika svårighetsgrader i spelet. Möjlighet att spela online via Xbox Live.

Modell: NHL 2005

Tillverkare: EA Games