Sök
Oki C8800n

Oki C8800n

Kapacitet på kontoret

2008-02-12

En klart kompetent skrivare för kontoret. Har du relativt stor budget och behöver skriva ut i A3-format så kan du läsa vidare.
Testkälla Betyg Kommentar
It reviews - "If you want to print in A3 it compares well against the competition"
Macworld 4/5 "Print speeds are blisteringly fast"
Mac user 4/5 "It did an impressive job of reproducing colours"
Trusted reviews 7/10 "Very reasonable running costs"

Vad tycker testarna?

En skrivare som kan skriva ut i A3-format och som främst är avsedd för kontorsmiljö på grund av högt pris och hög vikt. Hastigheten på utskrifterna får klart godkänt även om man inte når upp till tillverkarens siffror. Även kvaliteten är bra, foton kunde dock vara snäppet bättre. Det finns ett antal bra tillval och den är ganska enkel att installera och använda. En kompetent skrivare om man vill kunna skriva ut A3-format och har råd.

It reviews

"If you want to print in A3 it compares well against the competition"

FILE:\\L:\Aladdin_share\Dokumentarkiv\Smartson\Internt\Anders\BilderPublicering\1.jpgIt reviews menar att Oki C8800n har ett format som inte är så mycket större än en A4-skrivare. Färgutskrifterna håller bra hastighet. Att skriva ut i A3 tar som förväntat lite längre tid men har också bra kvalitet. Upplösningen är mycket bra, även om krävande användare kommer att se mindre brister. Att skriva ut foton funkar bra. Tyvärr tar skrivaren väl god tid på sig att starta upp och den låter en del vid användning. Om du inte har behov av att skriva ut i A3-format är priset onödigt högt men vill man kunna det så står sig denna skrivare bra i konkurrensen.

Källa: www.itreviews.co.uk (GB)

Macworld

"Print speeds are blisteringly fast"

Macworld anser att Oki C8800n är ganska tung och främst avsedd för kontorsmiljö. Designen är inte speciellt rolig och ergonomin är inte den bästa. Att ladda papper kan också vara lite krångligt. Minus också för högt pris. Men det finns också en hel del fördelar. Hastigheten är riktigt bra vilket även utskriftskvaliteten är. Komplex menysystem. Det höga priset innebär att det inte är något alternativ för många.

Källa: www.macworld.co.uk (US)

Mac user

"It did an impressive job of reproducing colours"

FILE:\\L:\Aladdin_share\Dokumentarkiv\Smartson\Internt\Anders\BilderPublicering\1.jpgEnligt Pc pro har Oki C8800n förvånansvärt smidigt format för att vara en A3-skrivare. Det är enkelt att installera och komma igång med skrivaren. Att byta färgpatroner och välja vilken pappersstorlek man vill skriva ut går också smidigt. Utskriftshastigheten är bra även vid mer krävande uppgifter. En helt okej skrivare till kontoret även om den inte är perfekt.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Trusted reviews

"Very reasonable running costs"

FILE:\\L:\Aladdin_share\Dokumentarkiv\Smartson\Internt\Anders\BilderPublicering\1.jpgTrusted reviews tycker att prislappen trots att C8800n är Okis billigaste A3-alternativ är ganska hög. Det är smidigt att ladda skrivaren med papper. Även om hastigheten inte kommer upp till tillverkarens siffror är den klart godkänd förutom när den startar från viloläge, då kan det dröja några minuter innan den sätter igång. Utskriftskvaliteten är bra, men kunde vara snäppet bättre, framförallt när det kommer till fotoutskrifter. Överlag en bra skrivare som tyvärr kostar en del eftersom den klarar A3-format.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 24000 kronor

Produktfakta: Oki C8800n är en färgskrivare med laserteknik som hanterar format upp till A3. Maximal upplösning är 1200x600 dpi. Hastigheten vid färgutskrifter är 26 sidor per minut för A4 och 15 sidor A3. Kompatibel med Windows och Mac samt har ethernet och usb. Standardminnet på 256 megabyte kan utökas till 768 megabyte. Finns tillval som duplexutskrift och dubbla pappersfack. Mått 341(h)x485(b)x593(h) mm och vikt 40 kg.

Tillverkare: Oki