Sök
Oki C3400n

Oki C3400n

Snabb med många färger

2007-04-10

Oki C3400n är en färglaser som levererar riktigt bra textutskrifter medan utskrifter i färg kunde vara bättre. Passar mindre kontor som är ute efter hög utskriftshastighet.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc hemma 11/15 “Personlig, prisvärd och påträngande.”
Pc för alla 6/10 “För dig som vill vara personlig.”
Pc magazine 3/5 “For most business purposes the output is more than acceptable.”
Cnet 6,7/10 “Fits the bill, though it’s not without its downsides.”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Oki C3400n passar bra för mindre kontor som inte har alltför höga krav på utskriftskvaliteten. Alla är överens om att text blir riktigt bra och att färggrafiken trots en del brister är acceptabel. Det som främst imponerar på testarna är den höga utskriftshastigheten. En testare tycker att ljudnivån är störande och en annan tycker att den begränsade pappershanteringen är ett problem.

Pc hemma

“Personlig, prisvärd och påträngande.”

Pc hemma skriver att med tanke på det låga priset är det svårt att inte bli nöjd med utskrifterna från C3400n. Den hanterar text mycket bra även ned till små storlekar. Även vanliga utskrifter i färg blir bra. När det gäller fotografier blev resultatet okej även om svagt gulstick noteras. Det mest negativa är enligt testaren den höga ljudnivån, vilket gör att man ogärna vill ha den placerad i närheten av skrivbordet vilket är lite synd.

Källa: Pc hemma (SE) nr 9 2006

Pc för alla

“För dig som vill vara personlig.”

Pc för alla tycker om att man kan välja olika kulörer på Oki C3400n eftersom det gör den mer personlig. Den är dessutom enkel att installera och använda. Det krävs inte mer än två knappar för att manövrera skrivaren men det är synd att display saknas. Hastigheten är till och med bättre än vad tillverkaren angett, 17 sidor i minuten vid färgutskrift. Färgåtergivningen är förvisso helt okej men kunde ha varit några snäpp bättre. För dem som främst är ute efter en snabb skrivare.

Källa: Pc för alla (SE) nr 3 2007

Pc magazine

“For most business purposes the output is more than acceptable.”

Pc magazine tycker att utskriftshastigheten är riktigt bra samtidigt som utskrifterna håller en klart acceptabel kvalitet. De flesta typsnitt är lättlästa ned till fyra punkter men det var svårt att läsa texten ur vissa vinklar. Testaren tycker att grafikutskrifterna är tillräckligt bra för användning internt men att färgerna inte riktigt håller måttet för extern användning. De som inte har så höga krav på utskriftskvaliteten kommer att älska Oki C3400n för hastigheten.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cnet

“Fits the bill, though it’s not without its downsides.”

Cnet skriver att de är imponerade av den snabba utskriftshastigheten hos Oki C3400n. Den klarar textutskrifter utan problem medan färggrafik inte blir lika bra. Noteras ett blåstick i gråa nyanser. Testaren tycker att begränsad pappershantering är ett problem. Papperskassetten kan som exempel bara ta 250 ark och det finns ingen möjlighet att köpa till en större kassett. När det kommer till driftkostnader ligger svartvita utskrifter runt genomsnittet medan färgutskrifter är lite dyrare.

Källa: www.cnet.com (US)

Cirkapris: 4700 kronor

Produktfakta: Oki C3400N är en färglaserskrivare med upplösningen 1200x600 dpi. Pappersstorlek upp till A4 hanteras och det finns plats för 250 ark i pappersmagasinet. Maximal utskriftshastighet är 16 sidor per minut för färg och 20 sidor per minut för svartvitt. Kompatibel med pc och mac. Anslutningar är usb och ethernet. Inkluderat minne 32 megabyte, maximalt minne 288 megabyte. Finns i ett antal olika färger. Vikten är cirka 21 kilo och måtten 290(h)x376(b)x479(d) mm.

Tillverkare: Oki